Gönderen Konu: E210 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 150560 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '24
  • 4 kere teşekkür etti
Ynt: E210 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #520 : Mayıs 10, 2022, 14:16:06 »
   Merhaba , Haziran 2015 tarihinde başlayan Corolla kullanıcı hayatıma 07.Nisan.2022 tarihinde üçüncü Corolla aracımla devam ediyorum.Bu kez Toyota yetkili satıcısında bulamadığım için , plakalı 0 km. almak zorunda kaldım. (2021 model Corolla 1.5 Flame MDS x-Pack) . Aracın tescil tarihi 20.Kasım.2021. Kasko için Ankara Efe Toyota'ya gittiğimde bakım ile ilgili net bir yanıt alamadım. Sadece 1.000 km. ücretsiz bakıma bekliyoruz dediler. Şu an 600 km. olduk. Acaba aracın periyodik 10.000 km bakımı 20.Kasım.2022 mi , yoksa benim aldığım tarihten bir yıl sonraki 07.Nisan.2023 tarihi mi olmalı. Fikri olan varsa şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba. Rodaj sürüşünü tamamladıktan sonra bugün  aracımı 940 km.de Toyota servisine ücretsiz bakıma götürdüm. Ücretli periyodik bakımı için de bilgi verdiler. Aracın fatura tarihini baz aldıklarını , ancak stoktan alınan araç olduğu için fatura tarihinin yıl dönümü olan 20/Kasım/2022 yerine , iki ay opsiyon tanıyabileceklerini (10.000 Km. dolmaz ise) Dolayısıyla Ocak 2023'te bakıma getirebileceğimi söylediler.
2024 Corolla Cross Flame

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #520 : Mayıs 10, 2022, 14:16:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #521 : Mayıs 18, 2022, 16:22:44 »
Arkadaşlar, aracım 60.000 oldu, bakım zamanı geldi. Ben hastanedeyim, ne zaman çıkacağım belli değil ve aracı eşim kullanıyor. Bakıma götürmek için hiç ama hiç vakti yok.

Aracı bakıma geç götürmemin garantisi açısından veya başka bir açıdan sakıncası var mı? 45.000 bakımını Ekim ayında yetkili serviste tam zamanında yaptırdım. Şimdi 61-62 bin falan olsa sıkıntı olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #522 : Mayıs 18, 2022, 21:31:05 »
Arkadaşlar, aracım 60.000 oldu, bakım zamanı geldi. Ben hastanedeyim, ne zaman çıkacağım belli değil ve aracı eşim kullanıyor. Bakıma götürmek için hiç ama hiç vakti yok.

Aracı bakıma geç götürmemin garantisi açısından veya başka bir açıdan sakıncası var mı? 45.000 bakımını Ekim ayında yetkili serviste tam zamanında yaptırdım. Şimdi 61-62 bin falan olsa sıkıntı olur mu?
Öncelikle geçmiş olsun,Garanti yönünden sıkıntı olacağını sanmam ama araç açısından sıkıntı olabilir bakım aralığı çok uzamış,bence bir an önce birini bulup onunla bakıma götürmenizi tavsiye ederim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #523 : Mayıs 18, 2022, 21:48:20 »
Öncelikle geçmiş olsun,Garanti yönünden sıkıntı olacağını sanmam ama araç açısından sıkıntı olabilir bakım aralığı çok uzamış,bence bir an önce birini bulup onunla bakıma götürmenizi tavsiye ederim.

Hocam bakım aralığı çok uzamadı. Hatta hiç uzamadı. Bizim araçların (hybrid) bakımı 15 binde bir yapılıyor. 45 bin bakımını Ekim'de tam zamanında yaptırdım. Üzerine 7 ayda 15 bin kilometre doldurdum, 60 bin oldu. Şu anda götürürsem tam zamanı ama götüremiyorum. Bakımı 1000-2000 kilometre geçirsem sıkıntı olur mu, araç veya garanti açısından?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #524 : Mayıs 18, 2022, 23:17:58 »
Hocam bakım aralığı çok uzamadı. Hatta hiç uzamadı. Bizim araçların (hybrid) bakımı 15 binde bir yapılıyor. 45 bin bakımını Ekim'de tam zamanında yaptırdım. Üzerine 7 ayda 15 bin kilometre doldurdum, 60 bin oldu. Şu anda götürürsem tam zamanı ama götüremiyorum. Bakımı 1000-2000 kilometre geçirsem sıkıntı olur mu, araç veya garanti açısından?
Hybrit olduğuna dikkat etmedim kusura bakmayın,daha önce geç bakım yaptıranlar oldu ve garanti açısından sıkıntı olmayacağını servis tarafından beyan edildiğini yazmışlardı,araç açısından da sıkıntı olabileceğini sanmıyorum ama hybrit kullanan arkadaşlar 8 , 9 binlerde yağ değişimi yaptıklarını ve yağın karardığını beyan etmişlerdi, aslında bazı bayiler aracı alıp tekrardan aldıkları noktaya bırakıyorlar diye biliyorum,servis ile görüşüp durumunuzu anlatırsanız yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2022, 23:24:20
En son çare sigortanın ücretsiz çekici hizmetinden faydalanıp aracı servise gönderirsiniz,eşinizde çıkışta servise taksi ile gidip aracı alır,başkada aklıma gelen bir yol yok,aynı şehirde olsak yardımcı olurdum araç bakım işleri en çok sevdiğim iş,tekrardan geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 350
  • Model Yılı: '21
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #525 : Haziran 17, 2022, 07:48:18 »
Arkadaşlar merhaba, 2021 model 1.8 hibrit corollamın 15000 km bakım zamanı geldi. Forumda da çok konuşuldu bu konu farkındayım lakin yağ konusunda kararsız kalmış durumdayım, bakım kataloğunda herkesin de bildiği gibi 0W-16 yağ önerisine rağmen Ankara daki servisler elimizde yok diyorlar. Ancak kendiniz getirirseniz koyarız diye beyanda bulundular. Elbette servis formunun altın malum yazıyı da yazacaklardır. Sizlerin de görüşlerinizi merak ediyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Herkese iyi günler dilerim.
03'Corolla Sol Manuel       41500-261000
19' Corolla Vision Mds       0-....
21' Corolla Dream Hybrid  0-....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70
  • Model Yılı: '16
  • 20 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #526 : Haziran 17, 2022, 11:36:12 »
Kitapçıktaki viskozite ile kullanma taraftarıyım. İş emrine malum yazıyı yazsalarda bi sorun olacağını düşünmüyorum. Kitapçıktaki en öncelikli ve ilk dolum viskoziteyi kullanıyorsunuz sonuçta. Eğer dışarıdan kendi yağınızı alıp gidecekseniz
Orijinal ürün aldığınızdan emin olun faturasını saklayın iş emrinede ürünün tam marka adını modelini eksiksiz yazdırın.

Bende dışarıdan alıp gitmeyi düşünüyordum yağı fakat kabul ediyorlarmı sormadım henüz yakınımdaki servislere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 350
  • Model Yılı: '21
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #527 : Haziran 17, 2022, 13:48:22 »
Kitapçıktaki viskozite ile kullanma taraftarıyım. İş emrine malum yazıyı yazsalarda bi sorun olacağını düşünmüyorum. Kitapçıktaki en öncelikli ve ilk dolum viskoziteyi kullanıyorsunuz sonuçta. Eğer dışarıdan kendi yağınızı alıp gidecekseniz
Orijinal ürün aldığınızdan emin olun faturasını saklayın iş emrinede ürünün tam marka adını modelini eksiksiz yazdırın.

Bende dışarıdan alıp gitmeyi düşünüyordum yağı fakat kabul ediyorlarmı sormadım henüz yakınımdaki servislere.

bana kendiniz getirebilirsiniz dediler en son görüştüğümde
03'Corolla Sol Manuel       41500-261000
19' Corolla Vision Mds       0-....
21' Corolla Dream Hybrid  0-....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #528 : Haziran 20, 2022, 09:44:23 »

Ben şubat ayında bakıma götürdüm servise daha öncedende yağ almıştım(0 20) ama kabul etmediler. 2022 yıl başından itibaren kabul etmiyorlarmış dışarıdan yağ olayını.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 26000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #529 : Haziran 28, 2022, 18:41:11 »
1.8 Hybrid aracımın 3 yıl/45.000 km bakımını Toyota Plaza Şamlıoğlu/Çorum'da iki hafta önce yaptırdım.

Yağ değişimi yanımda götürdüğüm LiquiMoly 0w-16 yağ ile oldu. Standart kontrollerin yanında yapılanlar:
  • Yağ filtresi değişimi
  • Hava filtresi değişimi
  • Kabin filtresi değişimi
  • Hybrid akü kabin için hava filtresi değişimi
  • Yakıt deposuna enjektör temizleyici eklenmesi
  • Fren hidroliği değişimi

Bu işlemlerin tamamı için 1950 TL ödedim.

Hybrid araçların hibrid sistem kabin soğutucu filtre değişimi 2 yılda bir yapılıyor. Hybrid akünüzün ömrünün uzun olması akü sıcaklığının kullanım esnasında olabildiğince düşük olmasıyla yakından ilişkili. Etkin çalışan bir soğutma sisteminin devamlılığı da ancak temiz bir kava kanalı ve temiz bir filtreyle sağlanabilir diye düşünüyorum. Ülkemizin tozlu hava şartlarını göz önünde bulundurduğumda iki yıllık filtre değişim periyodunun fazla olduğunu düşündüğüm için ben altı ayda bir filtreyi kendim temizliyorum. Uygulama çok basit, en fazla 10 dakikada evde yapabileceğiniz bir işlem. İşlem için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz:

Herkese keyifli sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #530 : Haziran 28, 2022, 21:08:22 »
Hayırlı olsun yeni bakım,yaptığınız işlem çok doğru yerinde bir tespit.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #531 : Haziran 29, 2022, 16:42:47 »
1.8 Hybrid aracımın 3 yıl/45.000 km bakımını Toyota Plaza Şamlıoğlu/Çorum'da iki hafta önce yaptırdım.

Yağ değişimi yanımda götürdüğüm LiquiMoly 0w-16 yağ ile oldu. Standart kontrollerin yanında yapılanlar:
  • Yağ filtresi değişimi
  • Hava filtresi değişimi
  • Kabin filtresi değişimi
  • Hybrid akü kabin için hava filtresi değişimi
  • Yakıt deposuna enjektör temizleyici eklenmesi
  • Fren hidroliği değişimi

Bu işlemlerin tamamı için 1950 TL ödedim.

Hybrid araçların hibrid sistem kabin soğutucu filtre değişimi 2 yılda bir yapılıyor. Hybrid akünüzün ömrünün uzun olması akü sıcaklığının kullanım esnasında olabildiğince düşük olmasıyla yakından ilişkili. Etkin çalışan bir soğutma sisteminin devamlılığı da ancak temiz bir kava kanalı ve temiz bir filtreyle sağlanabilir diye düşünüyorum. Ülkemizin tozlu hava şartlarını göz önünde bulundurduğumda iki yıllık filtre değişim periyodunun fazla olduğunu düşündüğüm için ben altı ayda bir filtreyi kendim temizliyorum. Uygulama çok basit, en fazla 10 dakikada evde yapabileceğiniz bir işlem. İşlem için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz:

Herkese keyifli sürüşler.

Güncel rakamlarla yazdığınız parçaların ve işçiliğin ücreti ayrı ayrı nasıldır? Servis çıktısını da yükleyebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 26000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #532 : Temmuz 04, 2022, 21:27:44 »
Güncel rakamlarla yazdığınız parçaların ve işçiliğin ücreti ayrı ayrı nasıldır? Servis çıktısını da yükleyebilir misiniz?

Yapılan işlemlerin faturası şu şekilde:

429TL'lik Toyota Asistanım hizmeti bildiğiniz üzere opsiyonel. 128 TL'lik sağ arka kapı döşemesi sökme takma işlemi benim talebimle yapıldı (kapı içine bir şey sıkıştığı için bunun yapılması gerekiyordu).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #533 : Temmuz 11, 2022, 23:11:24 »
Yapılan işlemlerin faturası şu şekilde:

429TL'lik Toyota Asistanım hizmeti bildiğiniz üzere opsiyonel. 128 TL'lik sağ arka kapı döşemesi sökme takma işlemi benim talebimle yapıldı (kapı içine bir şey sıkıştığı için bunun yapılması gerekiyordu).

0w20 yağa ne kadar fiyat çekiyorlar acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #534 : Temmuz 12, 2022, 02:11:10 »
0w20 yağa ne kadar fiyat çekiyorlar acaba

Litresi 201,26 TL.'den 4,2 litre = 845,29 TL. + KDV = 997 TL.

Bu da benim bakım faturam. Ankara Toyan. Tarih 11.06.2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 44000
« Yanıtla #535 : Temmuz 20, 2022, 21:45:15 »
Arkadaşlar 2019 vision ile aranıza yeni katılmıştım.
Bu hafta grup sponsorumuz Tem Toyota'dan;

2 adet Yağ Filtresi Orjinal
2 adet Hava Filtresi JS Asakashi
2 adet Polen Filtresi JS Asakashi
2 adet Karter Tapa Contası Orjinal
1 Adet Ön Balata Takımı NIBK
1 Adet Arka Balata Takımı NIBK
2 adet Fren Hidroliği,

Liqui Moly Türkiye Distribütörü Egemot Otomotivden
2 adet 0w20 Special Tec AA 4 Litre
2 Adet Engine Flush Plus siparişlerini verdim.

Siparişlerim sorunsuz şekilde elimize ulaştı. Ancak TEM TOYOTA'DAN ufak nezaketen bir hediye beklemiştim ama GELMEMİŞTİ, Liqui Moly'den beklemediğim halde geldi :) gözden kaçmış olabilir sağlık olsun :)

Tem Toyota sipariş aşamasında tek tek bütün sorularıma çok ilgili ve bıkmadan tek tek cevap verdi. Malzemelere gelirsek grupta üstadların ürünler hakkında dediğinin fazlası var eksiği yok. Muazzam kalitede ürünler bana göre. Birde bakim sonrası deneyimleri paylaşacağım inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #536 : Temmuz 20, 2022, 22:11:49 »

2 adet Fren Hidroliği,

Siparişlerim sorunsuz şekilde elimize ulaştı. Ancak TEM TOYOTA'DAN ufak nezaketen bir hediye beklemiştim ama GELMEMİŞTİ, Liqui Moly'den beklemediğim halde geldi :) gözden kaçmış olabilir sağlık olsun :)

Tem Toyota sipariş aşamasında tek tek bütün sorularıma çok ilgili ve bıkmadan tek tek cevap verdi. Malzemelere gelirsek grupta üstadların ürünler hakkında dediğinin fazlası var eksiği yok. Muazzam kalitede ürünler bana göre. Birde bakim sonrası deneyimleri paylaşacağım inşallah.

Ürünleriniz hayırlı olsun. Ama 4 litre yağ bazı durumlarda eksik kalabiliyor. Normalde 4.2 litre konulmalı. Yaklaşık iki ay önce aracıma bakım yaptırdım. 4 litre koyduk. Yaklaşık 4500 km yol yaptım. Geçen hafta orta eğimli bir yokuşta, aracın ön kısmı yokuşun yukarı kısmında olacak şekilde yaklaşık 1 dakika kadar motor çalışır vaziyette durarak bizimkilerin araçtan inmesini bekledim. Tam kalkış yaparken, motor yağ seviyesi düşük, aracı durdurun uyarısı çıktı. Araç gitmedi, kalkış yapamadım. Aracı stop edip altında yağ var mı diye baktım, yoktu. Tekrar çalıştırdım uyarı vermedi. Bagajda 1 litrelik yedek yağım vardı. Ne olur ne olmaz diye almıştım. Yaklaşık 300 ml daha ekledim. Dün yine aynı yokuşta aynı yerde bir dakika bekledim. Uyarı vermedi. Bugün de aynı yerde test ettim. İki dakika kadar bekledim, uyarı vermedi. 4 litre yağ motora az geliyor gibi. Ya da tesadüfi bir durumdu. Motor yağ seviye sensörü sanırım motorun ön kısmında. Yokuş yukarı durunca yağ seviyesi sensörün altında kaldı sanırım. Bilginize. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #537 : Temmuz 20, 2022, 22:14:41 »

2 adet Fren Hidroliği,

Hayırlı olsun edem çok güzel malzemeler almışsın,bakım için İskenderun uzman Toyota'ya gidebilirsin,Ahmet usta, Faruk usta ve Ömer usta üçüde ustadır araç ile onların dışında kimse ilgilenmez selamımı iletebilirsin,Ömer usta kırıkhanda oturuyor emmi gerekeni yap de yeterli,
Yağ konusunda LIQUI MOLY nin Distribütör numarası direk var,bir dahaki sefere söylersen indirimli olarak bütün ürünleri alırız,özelden GSM yazmıştım sana, tekrardan hayırlı olsun.

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 20, 2022, 22:16:13[/time]
Ürünleriniz hayırlı olsun. Ama 4 litre yağ bazı durumlarda eksik kalabiliyor. Normalde 4.2 litre konulmalı. Yaklaşık iki ay önce aracıma bakım yaptırdım. 4 litre koyduk. Yaklaşık 4500 km yol yaptım. Geçen hafta orta eğimli bir yokuşta yaklaşık 1 dakika kadar motor çalışır vaziyette durarak bizimkilerin araçtan inmesini bekledim. Tam kalkış yaparken, motor yağ seviyesi düşük, aracı durdurun uyarısı çıktı. Araç gitmedi, kalkış yapamadım. Aracı stop edip altında yağ var mı diye baktım, yoktu. Tekrar çalıştırdım uyarı vermedi. Bagajda 1 litrelik yedek yağım vardı. Ne olur ne olmaz diye almıştım. Yaklaşık 300 ml daha ekledim. Dün yine aynı yokuşta aynı yerde bir dakika bekledim. Uyarı vermedi. Bugün de aynı yerde test ettim. İki dakika kadar bekledim, uyarı vermedi. 4 litre yağ motora az geliyor gibi. Ya da tesadüfi bir durumdu. Bilmiyorum. Bilginize. Selamlar
Yokuşta bekleme yaptıysanız olabilir,200 ml eksik yağ ile uyarı vermez,uyarı vermesi için en az 1.5 lt eksilmesi lazım.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 44000
« Yanıtla #538 : Temmuz 22, 2022, 12:15:47 »
Ürünleriniz hayırlı olsun. Ama 4 litre yağ bazı durumlarda eksik kalabiliyor. Normalde 4.2 litre konulmalı. Yaklaşık iki ay önce aracıma bakım yaptırdım. 4 litre koyduk. Yaklaşık 4500 km yol yaptım. Geçen hafta orta eğimli bir yokuşta, aracın ön kısmı yokuşun yukarı kısmında olacak şekilde yaklaşık 1 dakika kadar motor çalışır vaziyette durarak bizimkilerin araçtan inmesini bekledim. Tam kalkış yaparken, motor yağ seviyesi düşük, aracı durdurun uyarısı çıktı. Araç gitmedi, kalkış yapamadım. Aracı stop edip altında yağ var mı diye baktım, yoktu. Tekrar çalıştırdım uyarı vermedi. Bagajda 1 litrelik yedek yağım vardı. Ne olur ne olmaz diye almıştım. Yaklaşık 300 ml daha ekledim. Dün yine aynı yokuşta aynı yerde bir dakika bekledim. Uyarı vermedi. Bugün de aynı yerde test ettim. İki dakika kadar bekledim, uyarı vermedi. 4 litre yağ motora az geliyor gibi. Ya da tesadüfi bir durumdu. Motor yağ seviye sensörü sanırım motorun ön kısmında. Yokuş yukarı durunca yağ seviyesi sensörün altında kaldı sanırım. Bilginize. Selamlar

Eyvallah hocam teşekkürler. 5 Litresini alıp ekleme yağı olarak kullanacaktım ama gruptan da genel olarak 4 koyanlar vardı. Bende o yüzden 4 lt aldım. Belki birdakine 5 lt alırım.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 22, 2022, 12:18:07
Hayırlı olsun edem çok güzel malzemeler almışsın,bakım için İskenderun uzman Toyota'ya gidebilirsin,Ahmet usta, Faruk usta ve Ömer usta üçüde ustadır araç ile onların dışında kimse ilgilenmez selamımı iletebilirsin,Ömer usta kırıkhanda oturuyor emmi gerekeni yap de yeterli,
Yağ konusunda LIQUI MOLY nin Distribütör numarası direk var,bir dahaki sefere söylersen indirimli olarak bütün ürünleri alırız,özelden GSM yazmıştım sana, tekrardan hayırlı olsun.

Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 20, 2022, 22:16:13[/time]
Yokuşta bekleme yaptıysanız olabilir,200 ml eksik yağ ile uyarı vermez,uyarı vermesi için en az 1.5 lt eksilmesi lazım.

Eyvallah abim teşekkürler. Bakim zamanı gelince mutlaka oraya gideceğim zaten. Bir dahaki sefere mutlaka seninle iletişime geçerim bütün ürünleri oradan alırız artık. Numaranıda kaydettim oradan cevap veremedim yeni üyeyim diye heralde. Buradan yazayım benim numarada 5313540000.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #539 : Temmuz 27, 2022, 13:20:35 »
   Merhaba 2019 corolla vision mds 23.000 km. deki aracımı 20 bin bakımı için çorum şamlıoğlu servisine gittim,
*5W30 motor yağı
*Yağ filtresi
*Kabin filtresi
*Yakıt deposuna enjektör temizleyici
*Fren hidroliği değişimi (yıldan dolayı) yapıldı.
*Kapılar yağlandı, diskler temizlendi ve alt takım kontrol edildi. tüm işlemler için 2500 tl. ödedim...
    Aslında aracım 3 yılı doldurdu ancak + garanti olduğundan servise gitmeye karar verdim. internetten filitreleri alıp kendim taktırsam hesapladım ancak 1000 lira tutacaktı...