Merhaba , Haziran 2015 tarihinde başlayan Corolla kullanıcı hayatıma 07.Nisan.2022 tarihinde üçüncü Corolla aracımla devam ediyorum.Bu kez Toyota yetkili satıcısında bulamadığım için , plakalı 0 km. almak zorunda kaldım. (2021 model Corolla 1.5 Flame MDS x-Pack) . Aracın tescil tarihi 20.Kasım.2021. Kasko için Ankara Efe Toyota'ya gittiğimde bakım ile ilgili net bir yanıt alamadım. Sadece 1.000 km. ücretsiz bakıma bekliyoruz dediler. Şu an 600 km. olduk. Acaba aracın periyodik 10.000 km bakımı 20.Kasım.2022 mi , yoksa benim aldığım tarihten bir yıl sonraki 07.Nisan.2023 tarihi mi olmalı. Fikri olan varsa şimdiden teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar, aracım 60.000 oldu, bakım zamanı geldi. Ben hastanedeyim, ne zaman çıkacağım belli değil ve aracı eşim kullanıyor. Bakıma götürmek için hiç ama hiç vakti yok.
Aracı bakıma geç götürmemin garantisi açısından veya başka bir açıdan sakıncası var mı? 45.000 bakımını Ekim ayında yetkili serviste tam zamanında yaptırdım. Şimdi 61-62 bin falan olsa sıkıntı olur mu?
Öncelikle geçmiş olsun,Garanti yönünden sıkıntı olacağını sanmam ama araç açısından sıkıntı olabilir bakım aralığı çok uzamış,bence bir an önce birini bulup onunla bakıma götürmenizi tavsiye ederim.
Hocam bakım aralığı çok uzamadı. Hatta hiç uzamadı. Bizim araçların (hybrid) bakımı 15 binde bir yapılıyor. 45 bin bakımını Ekim'de tam zamanında yaptırdım. Üzerine 7 ayda 15 bin kilometre doldurdum, 60 bin oldu. Şu anda götürürsem tam zamanı ama götüremiyorum. Bakımı 1000-2000 kilometre geçirsem sıkıntı olur mu, araç veya garanti açısından?
Kitapçıktaki viskozite ile kullanma taraftarıyım. İş emrine malum yazıyı yazsalarda bi sorun olacağını düşünmüyorum. Kitapçıktaki en öncelikli ve ilk dolum viskoziteyi kullanıyorsunuz sonuçta. Eğer dışarıdan kendi yağınızı alıp gidecekseniz
Orijinal ürün aldığınızdan emin olun faturasını saklayın iş emrinede ürünün tam marka adını modelini eksiksiz yazdırın.
Bende dışarıdan alıp gitmeyi düşünüyordum yağı fakat kabul ediyorlarmı sormadım henüz yakınımdaki servislere.
Kitapçıktaki viskozite ile kullanma taraftarıyım. İş emrine malum yazıyı yazsalarda bi sorun olacağını düşünmüyorum. Kitapçıktaki en öncelikli ve ilk dolum viskoziteyi kullanıyorsunuz sonuçta. Eğer dışarıdan kendi yağınızı alıp gidecekseniz
Orijinal ürün aldığınızdan emin olun faturasını saklayın iş emrinede ürünün tam marka adını modelini eksiksiz yazdırın.
Bende dışarıdan alıp gitmeyi düşünüyordum yağı fakat kabul ediyorlarmı sormadım henüz yakınımdaki servislere.
1.8 Hybrid aracımın 3 yıl/45.000 km bakımını Toyota Plaza Şamlıoğlu/Çorum'da iki hafta önce yaptırdım.
Yağ değişimi yanımda götürdüğüm LiquiMoly 0w-16 yağ ile oldu. Standart kontrollerin yanında yapılanlar:
- Yağ filtresi değişimi
- Hava filtresi değişimi
- Kabin filtresi değişimi
- Hybrid akü kabin için hava filtresi değişimi
- Yakıt deposuna enjektör temizleyici eklenmesi
- Fren hidroliği değişimi
Bu işlemlerin tamamı için 1950 TL ödedim.
Hybrid araçların hibrid sistem kabin soğutucu filtre değişimi 2 yılda bir yapılıyor. Hybrid akünüzün ömrünün uzun olması akü sıcaklığının kullanım esnasında olabildiğince düşük olmasıyla yakından ilişkili. Etkin çalışan bir soğutma sisteminin devamlılığı da ancak temiz bir kava kanalı ve temiz bir filtreyle sağlanabilir diye düşünüyorum. Ülkemizin tozlu hava şartlarını göz önünde bulundurduğumda iki yıllık filtre değişim periyodunun fazla olduğunu düşündüğüm için ben altı ayda bir filtreyi kendim temizliyorum. Uygulama çok basit, en fazla 10 dakikada evde yapabileceğiniz bir işlem. İşlem için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz:
Herkese keyifli sürüşler.
Güncel rakamlarla yazdığınız parçaların ve işçiliğin ücreti ayrı ayrı nasıldır? Servis çıktısını da yükleyebilir misiniz?

gözden kaçmış olabilir sağlık olsun
Arkadaşlar 2019 vision ile aranıza yeni katılmıştım.
Bu hafta grup sponsorumuz Tem Toyota'dan;
2 adet Yağ Filtresi Orjinal
2 adet Hava Filtresi JS Asakashi
2 adet Polen Filtresi JS Asakashi
2 adet Karter Tapa Contası Orjinal
1 Adet Ön Balata Takımı NIBK
1 Adet Arka Balata Takımı NIBK
2 adet Fren Hidroliği,
Liqui Moly Türkiye Distribütörü Egemot Otomotivden
2 adet 0w20 Special Tec AA 4 Litre
2 Adet Engine Flush Plus siparişlerini verdim.
Siparişlerim sorunsuz şekilde elimize ulaştı. Ancak TEM TOYOTA'DAN ufak nezaketen bir hediye beklemiştim ama GELMEMİŞTİ, Liqui Moly'den beklemediğim halde geldigözden kaçmış olabilir sağlık olsun
![]()
Tem Toyota sipariş aşamasında tek tek bütün sorularıma çok ilgili ve bıkmadan tek tek cevap verdi. Malzemelere gelirsek grupta üstadların ürünler hakkında dediğinin fazlası var eksiği yok. Muazzam kalitede ürünler bana göre. Birde bakim sonrası deneyimleri paylaşacağım inşallah.
Arkadaşlar 2019 vision ile aranıza yeni katılmıştım.
Bu hafta grup sponsorumuz Tem Toyota'dan;
2 adet Yağ Filtresi Orjinal
2 adet Hava Filtresi JS Asakashi
2 adet Polen Filtresi JS Asakashi
2 adet Karter Tapa Contası Orjinal
1 Adet Ön Balata Takımı NIBK
1 Adet Arka Balata Takımı NIBK
2 adet Fren Hidroliği,
Liqui Moly Türkiye Distribütörü Egemot Otomotivden
2 adet 0w20 Special Tec AA 4 Litre
2 Adet Engine Flush Plus siparişlerini verdim.
Siparişlerim sorunsuz şekilde elimize ulaştı. Ancak TEM TOYOTA'DAN ufak nezaketen bir hediye beklemiştim ama GELMEMİŞTİ, Liqui Moly'den beklemediğim halde geldigözden kaçmış olabilir sağlık olsun
![]()
Tem Toyota sipariş aşamasında tek tek bütün sorularıma çok ilgili ve bıkmadan tek tek cevap verdi. Malzemelere gelirsek grupta üstadların ürünler hakkında dediğinin fazlası var eksiği yok. Muazzam kalitede ürünler bana göre. Birde bakim sonrası deneyimleri paylaşacağım inşallah.
Ürünleriniz hayırlı olsun. Ama 4 litre yağ bazı durumlarda eksik kalabiliyor. Normalde 4.2 litre konulmalı. Yaklaşık iki ay önce aracıma bakım yaptırdım. 4 litre koyduk. Yaklaşık 4500 km yol yaptım. Geçen hafta orta eğimli bir yokuşta yaklaşık 1 dakika kadar motor çalışır vaziyette durarak bizimkilerin araçtan inmesini bekledim. Tam kalkış yaparken, motor yağ seviyesi düşük, aracı durdurun uyarısı çıktı. Araç gitmedi, kalkış yapamadım. Aracı stop edip altında yağ var mı diye baktım, yoktu. Tekrar çalıştırdım uyarı vermedi. Bagajda 1 litrelik yedek yağım vardı. Ne olur ne olmaz diye almıştım. Yaklaşık 300 ml daha ekledim. Dün yine aynı yokuşta aynı yerde bir dakika bekledim. Uyarı vermedi. Bugün de aynı yerde test ettim. İki dakika kadar bekledim, uyarı vermedi. 4 litre yağ motora az geliyor gibi. Ya da tesadüfi bir durumdu. Bilmiyorum. Bilginize. Selamlar
Ürünleriniz hayırlı olsun. Ama 4 litre yağ bazı durumlarda eksik kalabiliyor. Normalde 4.2 litre konulmalı. Yaklaşık iki ay önce aracıma bakım yaptırdım. 4 litre koyduk. Yaklaşık 4500 km yol yaptım. Geçen hafta orta eğimli bir yokuşta, aracın ön kısmı yokuşun yukarı kısmında olacak şekilde yaklaşık 1 dakika kadar motor çalışır vaziyette durarak bizimkilerin araçtan inmesini bekledim. Tam kalkış yaparken, motor yağ seviyesi düşük, aracı durdurun uyarısı çıktı. Araç gitmedi, kalkış yapamadım. Aracı stop edip altında yağ var mı diye baktım, yoktu. Tekrar çalıştırdım uyarı vermedi. Bagajda 1 litrelik yedek yağım vardı. Ne olur ne olmaz diye almıştım. Yaklaşık 300 ml daha ekledim. Dün yine aynı yokuşta aynı yerde bir dakika bekledim. Uyarı vermedi. Bugün de aynı yerde test ettim. İki dakika kadar bekledim, uyarı vermedi. 4 litre yağ motora az geliyor gibi. Ya da tesadüfi bir durumdu. Motor yağ seviye sensörü sanırım motorun ön kısmında. Yokuş yukarı durunca yağ seviyesi sensörün altında kaldı sanırım. Bilginize. Selamlar
Hayırlı olsun edem çok güzel malzemeler almışsın,bakım için İskenderun uzman Toyota'ya gidebilirsin,Ahmet usta, Faruk usta ve Ömer usta üçüde ustadır araç ile onların dışında kimse ilgilenmez selamımı iletebilirsin,Ömer usta kırıkhanda oturuyor emmi gerekeni yap de yeterli,
Yağ konusunda LIQUI MOLY nin Distribütör numarası direk var,bir dahaki sefere söylersen indirimli olarak bütün ürünleri alırız,özelden GSM yazmıştım sana, tekrardan hayırlı olsun.
Mesaj Birleştirildi: [time]Temmuz 20, 2022, 22:16:13[/time]
Yokuşta bekleme yaptıysanız olabilir,200 ml eksik yağ ile uyarı vermez,uyarı vermesi için en az 1.5 lt eksilmesi lazım.