0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Ben Cumartesi günü 2019 Corolla Dream MDS aracımın 30.000 KM bakımını Gebze Aykon'da yaptırdım , sadece fren hidrolik yağı değişimi yapmalarını istemedim (kayınpederim oto frenci , ön balatalarını 3.000-4.000 KM sonra kayınpederimde değiştireceğim) , 0W-20 yağ koydurdum , indirim sonucu 1.865 TL ödedim , Bonus Card'a 2 taksit yaptılar.
20 yada 30 bin bakımı rutin bakımdır,ikiside aynı fiyata çıkar aldığınız fiyatları düşürmek için hiçbir sarf malzeme istemeyin,cam suyunu bile doldurun gidin, enjektör temizleyici istemeyin,zaten hava filtresi ni her ne hikmetse 40 binde değişiyorlar ama siz yinede tem otodan alıp kendiniz değiştirin her bakımda.Hatta LIQUI MOLY 0w20 yağ 4 lt 600 TL civarı 400 de filtrelere verseniz 100 de değşim işliği verseniz 1100 TL'ye herşey biter ve servisteki den kaliteli olur servisler 5w30 kullanıyor.
Aslında dışarıda yaptıracak düzgün yerler biliyorum ama Garanti sebebiyle servise gitmek gerekmez mi?
. Bütün servisin ilgi odağı oldu araç bu arada, yukarıdan izledik personeli, ciddi şaşkınlık yaşadılar. Zira her ikisinin de mümkün olmadığını söylüyorlardı:D
Geçtiğimiz haftalarda sırf satarken alıcı kıllık yapmasın diye(seneye satma ihtimalim var) bende aracımı yetkili servise bakıma götürdüm. Yağ değişimi için önceden Eneos 0 20 yağ almıştım ama hiç bir şekilde kabul etmediler. 2022 den sonra böyle bir karar almış Toyota. Kendileride 5 30u koydu. 0 20 neden koyulmuyor dediğimde. Abi Samsun çok soğuk bir memleket değil, Toyota neden daha çok para kazanmak istemesin ki 0 20 daha pahalı bir yağ, Toyota kullanıcı odaklı çalışıyor dedi. Bende iyi öyle olsun dedim. Elimde kalan yağıda aldığım fiyattan gruplardan birinde anında sattım Araç henüz 6700kmde olduğu için sadece yağ ve yağ filtresini değiştirdiler. bu değişime indirim aldığım halde 985 lira ödedim çok zoruma gitti. Geçen haftaki LPG montajından sonra artık aracıma bakım yaptırırsam servise gideceğimi zannetmiyorum Bu arada aracımın yağ değişimi yaklaşık 9 ay gecikti garanti olayını sorduğumda sıkıntı olmayacağını belirttiler.
Selman Bey, E210 için farklı olabilir ama E160'in kitapçığında "Önerilen viskozite (SAE): Soğuk havada çalıştırmak ve yakıt ekonomisi sağlamak için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-20 yağ ile doldurulur. SAE 0W-20 yağ temin edilemiyorsa, SAE 5W-30 yağ kullanılabilir. Fakat bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-20 kullanılmalıdır. Eğer çok düşük sıcaklıklarda SAE 10W-30 ya da daha yüksek viskoziteli bir motor yağı kullanacak olursanız motorunuzu çalıştırırken zorlukla karşılaşabileceğiniz için SAE 0W-20, 5W-20 veya 5W-30 yağ tavsiye edilmektedir." yazili. Yani Toyota aslinda soğuk hava koşulları için 0w20 yaği öneriyor. Bu itibarla, Türkiye gibi ılıman iklim kuşağındaki bir ülkede 5w30 yağ kullanılması ziyadesiyle yeterli olacaktır diye düşünüyorum.Ekte sunduğum tabloya göre, 10w30 yağ bile -18 derece soğukluk için uygun. Dolayısıyla, çok aşırı soğuk bir yerde yaşamıyorsaniz 5w30 yağ sorun yaratmayacaktir, içiniz rahat olsun.
Merhaba. Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. Kasım 2022 olmalı bence. 1 yıl ya da 10.000km den hangisi önce gelirse diye biliyorum