Gönderen Konu: E210 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 137384 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
Ynt: E210 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #480 : Nisan 12, 2022, 13:58:13 »
Selamlar, ben de geçen hafta 2020 1.6 mds ile aranıza katıldım, araç 23000 km civarında ve acilen 20000 bakımı yaptırmam gerekiyor.
izmirde 1990 ve 2085 tl fiyat aldım.
Açıkçası yüksek geldi, bu yakınlarda yaptıran oldu mu? fiyat neydi?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #480 : Nisan 12, 2022, 13:58:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #481 : Nisan 12, 2022, 14:37:14 »
Bana içinde bulunduğumuz durumda şaşırtıcı gelmedi rakam, 6-7 ay önce 1500 ‘dü, Forumdaş ‘ımızın sorusuna bende ekleme yapayım , 30000 bakımı için de fiyat alan oldu mu yakın zamanda acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #482 : Nisan 12, 2022, 18:46:31 »
20 yada 30 bin bakımı rutin bakımdır,ikiside aynı fiyata çıkar aldığınız fiyatları düşürmek için hiçbir sarf malzeme istemeyin,cam suyunu bile doldurun gidin, enjektör temizleyici istemeyin,zaten hava filtresi ni her ne hikmetse 40 binde değişiyorlar ama siz yinede tem otodan alıp kendiniz değiştirin her bakımda.
Hatta LIQUI MOLY 0w20 yağ 4 lt 600 TL civarı 400 de filtrelere verseniz 100 de değşim işliği verseniz 1100 TL'ye herşey biter ve servisteki den kaliteli olur servisler 5w30 kullanıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • Kilometre: 9900
  • Model Yılı: '21
  • 84 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #483 : Nisan 12, 2022, 21:39:59 »
Merhaba,
Ben Cumartesi günü 2019 Corolla Dream MDS aracımın 30.000 KM bakımını Gebze Aykon'da yaptırdım , sadece fren hidrolik yağı değişimi yapmalarını istemedim (kayınpederim oto frenci , ön balatalarını 3.000-4.000 KM sonra kayınpederimde değiştireceğim) , 0W-20 yağ koydurdum , indirim sonucu 1.865 TL ödedim , Bonus Card'a 2 taksit yaptılar.
2022 Toyota Corolla Dream Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #484 : Nisan 12, 2022, 21:52:55 »
Merhaba,
Ben Cumartesi günü 2019 Corolla Dream MDS aracımın 30.000 KM bakımını Gebze Aykon'da yaptırdım , sadece fren hidrolik yağı değişimi yapmalarını istemedim (kayınpederim oto frenci , ön balatalarını 3.000-4.000 KM sonra kayınpederimde değiştireceğim) , 0W-20 yağ koydurdum , indirim sonucu 1.865 TL ödedim , Bonus Card'a 2 taksit yaptılar.
Hayırlı olsun,balata değişimi yaparken kesinlikle piyasa ürünü kullanmayın disklere elveda dersiniz bide fren sesinden illallah edersiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #485 : Nisan 12, 2022, 22:38:03 »
20 yada 30 bin bakımı rutin bakımdır,ikiside aynı fiyata çıkar aldığınız fiyatları düşürmek için hiçbir sarf malzeme istemeyin,cam suyunu bile doldurun gidin, enjektör temizleyici istemeyin,zaten hava filtresi ni her ne hikmetse 40 binde değişiyorlar ama siz yinede tem otodan alıp kendiniz değiştirin her bakımda.
Hatta LIQUI MOLY 0w20 yağ 4 lt 600 TL civarı 400 de filtrelere verseniz 100 de değşim işliği verseniz 1100 TL'ye herşey biter ve servisteki den kaliteli olur servisler 5w30 kullanıyor.

Aslında dışarıda yaptıracak düzgün yerler biliyorum ama Garanti sebebiyle servise gitmek gerekmez mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #486 : Nisan 12, 2022, 23:20:22 »
Aslında dışarıda yaptıracak düzgün yerler biliyorum ama Garanti sebebiyle servise gitmek gerekmez mi?
Garanti dediğinüz işlemler sadece servis ile sınırlı değil,yetkili veya özel servisten fatura karşılığı işlem yapılabilir, önemli olan üreticinin tavsiyesini dinlemektir yetkilide dahi yapılsa doğru malzeme kullanılmadıktan sonra araç yine arıza verecektir,yapılacak işlem rutin yağ bakımı önemli bir tadilat söz konusu değil, zaten kitapçıkta kendiniz yapabileceğiniz bakımlar yazar,bunlar arasında yağ bakımı,ampül değişimi,filtre değişimi yer alır,nerede işlem yaptırırsanız fatura almayı unutmayın, önemli olan işlem yapılan yerin yetkili otoritelerden belgeli olmasıdır.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #487 : Nisan 14, 2022, 09:53:16 »
Dün Borovalı'da bakımı hallettim.
Dışarıda yaptırmayı da düşündüm ama hem şu sahte motor yağı meseleleri, hem de garanti devam ettiği için yetkili servisi tercih ettim.
Bakım ücreti 5w30 yağ ile ekstra hiç bir sarf malzemesi kullanılmadan 1680 TL.
Motor iç temizliği yaptırmayı düşündüğümden bahsedince motoru bir cihaza bağlayarak temizlik yaptıklarından bahsetti. Karterden ve üstten bağladıkları basınçlı bir makine ile temizlik yapıldı, 220 TL karşılığında.

Son olarak Toyota ON sistemine dahil olduk. Bu işin özü: 10yaş/160000km'ye kadar olan araçlar için kapsamı fena olmayan bir makine kırılması sigortasını almış oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #488 : Nisan 20, 2022, 12:51:40 »
Merhaba dün yıllık bakım yaptırdım
Serviste sadece 0-20 yağ - yağ filtresi - tapa contası - balata temizleme (frene basınca otuyordu düzeldi) toplam 1456 lira ödedim polen filtresi dışardan kendim 140 liraya aldım durum bu başka bir müşteriye 20 bin bakimi için 2100 lira dediklerini duydum tabi 5-30 yağ ile bu fiyata veriyorlar
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #489 : Nisan 28, 2022, 20:54:57 »
1.5 Vision MDS aracımın 20.000 bakımını Antakya Öztopraklar yetkili servisinde dün itibariyle yaptırdım. Sağolsun çok ilgilendi servisteki bey efendi. Adını rızasından emin olamadığım için veremiyorum ama kendisinden çok memnunum. Ekstradan araca ücretsiz olarak yıkama, motoru temizleme ve ufak tefek boya rötuşları yapıldı.

Bakım dışına 3. defa muzdarip olduğum ön döş üzerindeki hoparlar (apörlö?) kapakları ve ön cam krikoları konusunda da işlem yapıldı. Ancak bugün Hatay'dan Malatya'ya gidip döndüğümde hoparlör kapaklarındaki trim sesi özellikle stabilize yollarda devam ediyordu. Kriko sesleri çözülmüş görünüyor ancak geçen de ancak uzun kullanımda yeniden tekrarlamıştı.

Bakım bana 1500 küsüre patladı. Buna ek olarak Landirenzo LPG bakımını da yine montajın yapıldığı Antakya Bilal Usta da yaptırdım. LPG bakımı da benzin ve LPG katkıları ile birlikte toplam 225 papele denk geldi :D Toyota Servisteki bakımda yağ, yağ filtresi, kabin hava filtresi değişti. Hava filtresi ise hava ile temizlendi. Henüz değişmesine gerek olmadığını söylediler. 4 tekere rotasyon yapıldı. Araç lifte çekilerek alt tarafının kontrolü yapıldı. Balata ve diskler ile fren yağı kontrol edildi. Motor ve elektrik tesisatı gözden geçirildi ki bu benim için çok önemliydi zira bildiğiniz üzere geçen Cumartesi araca paddle shift ve Dream+ orjinal multmedya taktırmıştım.

Gelelim en önemli aşamaya. Araca bu sefer servisteki personelin ve @Hasan DOĞRU (54658) 'nun önerisi üzerine 5w30 yağ kullandık. 10.000 bakımını 0w20 ile yapmıştık. Kılavuzda da belirtildiği üzere; bir kere 5w30 kullanımından sonraki bakımda mutlaka 0w20 (0w16?) kullanılması hususu da bunu denememde yardımcı oldu. Araçla bakımdan hemen ertesi gün yani bugün Hatay-Malatya-Hatay yaptım. Şunu söyleyebilirim ki araç -belki de bakımın yeni olması sebebiyledir, bilemiyorum- daha sessiz şu an. Placebo etkisi olup olmadığını zaman gösterecek orası ayrı:D

Eyyorlamam bu kadar, umarım faydalı olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #490 : Nisan 28, 2022, 21:17:13 »
Hayırlı olsun Ali bey,
Paddle shift ve Dream+ orjinal multmedya eklenmesinden ötürü garanti dışı olmuş demediler mi :)
Aracın sessiz çalışması bakımın yeni olmasından dolayı normaldir, herşeyi yapmışlarda hava filtresi ni neden değişmiyorlar anlamıyorum polen filtresi hava filtresinin yanında en önemsiz unsurdur,araç yıkama olayıda jest değil servise giren her araca uygulanan işlemdir onu yapmak zorundalar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #491 : Nisan 28, 2022, 21:23:29 »
Teşekkür ederim. Kabin hava filtresi kötü koku veriyordu, iyi oldu değişmesi. Bizim buralar biraz tozluydu yollar yenilendiğinden ötürü, klima kötü koku veriyordu içeri. Değişince çözüldü.

Hava filtresi için ısrar ettim. Kılavuzda 40.000de değişmesi gerektiğini, ama yine de kontrol edip bilgilendireceklerini ilettiler. Daha sonra da değişim gerekmediğini, basınçlı hava ile temizleyeceklerini belirttiler.

Takılanlar sökülür servise gidildiğinde olur biter :D Sormadım, söylemediler. Ama yapmadan önce olabildiğince kullanıcı odaklı olduklarını, bakımların serviste ve düzenli olarak yapılması halinde, direk kullanıcı hatası denilebilecek kırık, çatlak vb durumlar haricinde garanti kapsamında hareket ettiklerini ilettiler. Bütün servisin ilgi odağı oldu araç bu arada, yukarıdan izledik personeli, ciddi şaşkınlık yaşadılar. Zira her ikisinin de mümkün olmadığını söylüyorlardı:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #492 : Nisan 28, 2022, 21:33:05 »
. Bütün servisin ilgi odağı oldu araç bu arada, yukarıdan izledik personeli, ciddi şaşkınlık yaşadılar. Zira her ikisinin de mümkün olmadığını söylüyorlardı:D
Normaldir aldıkları eğitim sınırlı olduğu için,dışarıdaki kişiler araştırıp kendilerini geliştirdikleri için çözülmeyecek bişey yok,bilgi herşeyin ilacı,elektrik projesi okuyabilmek ve bunu dijital ortama aktarıbilmek yetisine sahip kişiler bu gibi işlemleri basit şekilde yapabiliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #493 : Nisan 29, 2022, 08:33:57 »
Geçtiğimiz haftalarda sırf satarken alıcı kıllık yapmasın diye(seneye satma ihtimalim var) bende aracımı yetkili servise bakıma götürdüm. Yağ değişimi için önceden Eneos 0 20 yağ almıştım ama hiç bir şekilde kabul etmediler. 2022 den sonra böyle bir karar almış Toyota. Kendileride 5 30u koydu. 0 20 neden koyulmuyor dediğimde. Abi Samsun çok soğuk bir memleket değil, Toyota neden daha çok para kazanmak istemesin ki 0 20 daha pahalı bir yağ, Toyota kullanıcı odaklı çalışıyor dedi. Bende iyi öyle olsun dedim. Elimde kalan yağıda aldığım fiyattan gruplardan birinde anında sattım :)  Araç henüz 6700kmde olduğu için sadece yağ ve yağ filtresini değiştirdiler. bu değişime indirim aldığım halde 985 lira ödedim çok zoruma gitti. Geçen haftaki LPG montajından sonra artık aracıma bakım yaptırırsam servise gideceğimi zannetmiyorum :)

Bu arada aracımın yağ değişimi yaklaşık 9 ay gecikti garanti olayını sorduğumda sıkıntı olmayacağını belirttiler.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #494 : Nisan 29, 2022, 15:13:46 »
Geçtiğimiz haftalarda sırf satarken alıcı kıllık yapmasın diye(seneye satma ihtimalim var) bende aracımı yetkili servise bakıma götürdüm. Yağ değişimi için önceden Eneos 0 20 yağ almıştım ama hiç bir şekilde kabul etmediler. 2022 den sonra böyle bir karar almış Toyota. Kendileride 5 30u koydu. 0 20 neden koyulmuyor dediğimde. Abi Samsun çok soğuk bir memleket değil, Toyota neden daha çok para kazanmak istemesin ki 0 20 daha pahalı bir yağ, Toyota kullanıcı odaklı çalışıyor dedi. Bende iyi öyle olsun dedim. Elimde kalan yağıda aldığım fiyattan gruplardan birinde anında sattım :)  Araç henüz 6700kmde olduğu için sadece yağ ve yağ filtresini değiştirdiler. bu değişime indirim aldığım halde 985 lira ödedim çok zoruma gitti. Geçen haftaki LPG montajından sonra artık aracıma bakım yaptırırsam servise gideceğimi zannetmiyorum :)

Bu arada aracımın yağ değişimi yaklaşık 9 ay gecikti garanti olayını sorduğumda sıkıntı olmayacağını belirttiler.
Niye sadece sıcak memlekettemi 0w20 kullanılırmış,güneydeki serviste burası çok sıcak memleket burada o yağ koruyucu olmaz diye bahane sallıyorlar,ben olsam o garantiyi yakar yinede o yağı koymazdım araca,zaten araba alacağım zaman şu servis bakımlı ibaresine gıcık oluyorum,sanki servisleri sıfır sıkıntılı yermiş gibi ve çok uzmanlarmış gibi gösteriliyorlar.
Ayrıca o parayı Toyota değil servis kazanıyor,servislerde yapılan işlemlerden Toyota sadece parça parası kazanır,yağ gibi malzemelerden servis kazanç sağlar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #495 : Nisan 29, 2022, 15:38:03 »

Selman Bey, E210 için farklı olabilir ama E160'in kitapçığında "Önerilen viskozite (SAE): Soğuk havada çalıştırmak ve yakıt ekonomisi sağlamak için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-20 yağ ile doldurulur. SAE 0W-20 yağ temin edilemiyorsa, SAE 5W-30 yağ kullanılabilir. Fakat bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-20 kullanılmalıdır. Eğer çok düşük sıcaklıklarda SAE 10W-30 ya da daha yüksek viskoziteli bir motor yağı kullanacak olursanız motorunuzu çalıştırırken zorlukla karşılaşabileceğiniz için SAE 0W-20, 5W-20 veya 5W-30 yağ tavsiye edilmektedir." yazili. Yani Toyota aslinda soğuk hava koşulları için 0w20 yaği öneriyor. Bu itibarla, Türkiye gibi ılıman iklim kuşağındaki bir ülkede 5w30 yağ kullanılması ziyadesiyle yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ekte sunduğum tabloya göre, 10w30 yağ bile -18 derece soğukluk için uygun. Dolayısıyla, çok aşırı soğuk bir yerde yaşamıyorsaniz 5w30 yağ sorun yaratmayacaktir, içiniz rahat olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '24
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #496 : Nisan 29, 2022, 17:29:59 »
   Merhaba , Haziran 2015 tarihinde başlayan Corolla kullanıcı hayatıma 07.Nisan.2022 tarihinde üçüncü Corolla aracımla devam ediyorum.Bu kez Toyota yetkili satıcısında bulamadığım için , plakalı 0 km. almak zorunda kaldım. (2021 model Corolla 1.5 Flame MDS x-Pack) . Aracın tescil tarihi 20.Kasım.2021. Kasko için Ankara Efe Toyota'ya gittiğimde bakım ile ilgili net bir yanıt alamadım. Sadece 1.000 km. ücretsiz bakıma bekliyoruz dediler. Şu an 600 km. olduk. Acaba aracın periyodik 10.000 km bakımı 20.Kasım.2022 mi , yoksa benim aldığım tarihten bir yıl sonraki 07.Nisan.2023 tarihi mi olmalı. Fikri olan varsa şimdiden teşekkür ediyorum.
2024 Corolla Cross Flame

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #497 : Nisan 29, 2022, 17:58:01 »
Merhaba. Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. Kasım 2022 olmalı bence. 1 yıl ya da 10.000km den hangisi önce gelirse diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #498 : Nisan 29, 2022, 18:39:25 »
Selman Bey, E210 için farklı olabilir ama E160'in kitapçığında "Önerilen viskozite (SAE): Soğuk havada çalıştırmak ve yakıt ekonomisi sağlamak için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-20 yağ ile doldurulur. SAE 0W-20 yağ temin edilemiyorsa, SAE 5W-30 yağ kullanılabilir. Fakat bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-20 kullanılmalıdır. Eğer çok düşük sıcaklıklarda SAE 10W-30 ya da daha yüksek viskoziteli bir motor yağı kullanacak olursanız motorunuzu çalıştırırken zorlukla karşılaşabileceğiniz için SAE 0W-20, 5W-20 veya 5W-30 yağ tavsiye edilmektedir." yazili. Yani Toyota aslinda soğuk hava koşulları için 0w20 yaği öneriyor. Bu itibarla, Türkiye gibi ılıman iklim kuşağındaki bir ülkede 5w30 yağ kullanılması ziyadesiyle yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ekte sunduğum tabloya göre, 10w30 yağ bile -18 derece soğukluk için uygun. Dolayısıyla, çok aşırı soğuk bir yerde yaşamıyorsaniz 5w30 yağ sorun yaratmayacaktir, içiniz rahat olsun.
Hasan bey iklime göre yağ vizkozitesi seçilmez motorun ihtiyacı na göre üreticinin seçtiği yağ kullanılır,1.6 motorlar bir nebze tolere etsede 1.5 ler direk enjeksiyon olduğu için hem fazla kurum biriktiriyor ve daha ince yağa ihtiyaç duyuyor 0w16 isteyen motorada 5w30 koyuyorlar akla mantığa sığacak bişey değil zaten o 5w30 kullanıcıları bir zaman sonra valfmatiği eline alır kaç tanesi aynı şekilde mağdur oldular 5w30 yağı sadece ucuz olduğu için kullanıyorlar yoksa o yağ 3 nesil önceki E120 nin yağıdır.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '24
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #499 : Nisan 29, 2022, 19:02:12 »
Merhaba. Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. Kasım 2022 olmalı bence. 1 yıl ya da 10.000km den hangisi önce gelirse diye biliyorum
Teşekkür ederim . Dediğiniz şekilde olması daha mantıklı duruyor. Kayıtlarında bulunan satış faturasını baz alacaklarını düşünüyorum.
Haftaya 1000 km. bakımına  gittiğimde netleşir zaten. İyi günler dilerim.
2024 Corolla Cross Flame