0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar hepinize merhabalar. Bir konuyu sizlere danışmak istedim.Aracım 2020 model corolla 1.6Aracım için bakım malzemesi alacağım ama tercihim hiç bir zaman servisten yana olmadı. Evvelden beri Ufuk beyle iletişim halindeyim ve sağolsun her seferinde yardımcı oldu ve olmayada devam ediyor. Geçenlerde kendisinden filtre setiyle ilgili fiyat aldım ama almak nasip olmadı, şu aralar araca pek binmediğim için erteliyorum. Neyse sadede gelecek olursam filtre seti olarak Man-Filtron filtre markasını nasıl bilirsiniz. Daha önceki araçlarımda kullandım bir dezavantajını görmedim. Fiyat olarak JS asakashiye göre yarıyarıya fiyatı var. Avantaj ve dezavantajları ne olur? Malumunuz herşeyin fiyatı arttı, araçlarımızında en uygun en az maaliyetle bakımlarını nasıl yaptırırız hepimiz onun derdindeyiz. Böyle bir arayış içinde olduğum içinde Ufuk beyden özür diliyorum
Hakkat japon araçlar için dünyanın geri kalanının kullandığı filtreler kullanılmıyor mu ?
Görerek yada dokunarak anlamanız bile mümkün olmayabilir, zira öncelikle üretim tekniklerini ve bu tekniklerin negatif ve pozitif taraflarını bilmeniz, kullanılan malzemenin türevini ve bu malzemenin kullanılacağı makineyi tanımanız gerekli...Mesela, aracınıza ait orijinal ve asakashi gibi kaliteli üreticilerin üretmiş olduğu hava filtresi pet (pie) tekniği ile üretilirken, almış olduğunuz hava filtresi pp (ptie) üretim tekniği ile üretilmiş bir filtre, pp üretim tekniği pet üretim tekniğinden çok daha ucuz bir üretim tekniğidir, hassasiyeti pet üretim tekniğine göre çok daha düşüktür. Ayrıca filtrede kullanılan kağıt miktarı ve mikron filtrelizasyon kapasitesi önemli olan bir diğer kısım, filtrelizasyon kalitesini biz ölçemeyiz ancak pp üretim tekniğinde kullanılabilecek kağıt miktarı pet tekniğinden çok daha düşük miktarda olabilir, bu da aynı filtrelizasyon kapasitesini yakalamak için çok çok daha kaliteli bir kağıt kullanımı gerektirir ki, ürünün fiyatından böyle bir kağıt kullanılmadığını rahatlıkla anlayabiliyoruz,Yağ filtresinde ise element filtrede orijinal filtrenin ve kaliteli üreticilerin üretim tekniği pcp iken sizin aldığınız filtrenin üretim tekniği yine pp, kullanılan kağıdın kalitesi ve kullanılan kağıt miktarı yine burada etken konu,Bunların dışında bulunan pek çok faktöre hiç değinmiyorum zira sayfalarca yazılabilir, daha önce de belirttiğim gibi MANN firmasına saygım sonsuz, ön yargılı değilim, hatta VAG grubu aracımda kullanıyorum ancak markalar genel anlamda hitap ettiklerinin dışında, daha az tercih edildikleri ve satış adetleri düşük olan markaların ürünleri için maliyet odaklı yaklaşabiliyorlar, bu normal bir şey.Aşağıda iki üretim tekniğine ait yağ filtrelerini inceleyebilirsiniz,Aşağıda iki üretim tekniğine ait hava filtrelerini inceleyebilirsiniz,Aşağıda OEM, JS Asakashi ve bilinen bir filtre üreticisinin aynı model yağ filtrelerini inceleyebilirsiniz,Aşağıda OEM'de dahil olmak üzere bazı üreticilerin ve JS Asakashi üretimi aynı model spin-on yağ filtresinin filtreleme alanı karşılaştırmasını inceleyebilirsiniz,
Corolla 2021 1.5 motorlu aracim icin yag flitre sokme aparati ariyorum acaba nerden temin edebilirim ? Kayisli veya zincirli istemiyorum direk flitrenin ustune takilanlardan istiyorum
0922806502 kodu ile yetkili servislerden temin edebilirsiniz, yan sanayileri bir kaç kullanımda filtreyi sıyırmaya başlıyor.
Ufuk bey bu parca pahalimidir , servis olunca malum 2-3 kati oluyor
530TL, satıcının servis veya farklı bir yer olması değil, büyük oranda ürünün kalitesi belirliyor fiyatı.
Arkadaşlar 10 bin bakımında bu motor temizleyiciler filan zorunlu muYağ ve filtre değiştirip çıksak olmaz mı
Bekledigimden de pahaliymis , internette 100 tl civarlarinda gordugumden 200-250 anca olur diye tahmin etmistim , yardiminiz icin tesekkur ederim
16000deyim. Soğuk havalardan uzun yol yapamadım. Muhtemelen Mart ya da Nisanda 20000 bakımını yapacam. Kısmet bakalım ne kadar kilitleyecekler
Hayda, içim ürperdi şimdiden. Link verebilir misiniz Facebook grubu için?
Bu grup olduğuna emin misin? Gönderiler 2015ten?