Gönderen Konu: E210 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 137499 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: E210 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #400 : Aralık 17, 2021, 09:30:02 »
Form üyemiz tem otomotiv.
Hocam Tem otoya bağlantıya geçtim ama şöyle birşey kafamı karıştırdı. Benim araçta şuan 5w30 yağ var. Ben 0w40 koyduracağım ama  ellerinde istediğim yağın 5lt si yok ve yağ değişiminde en az 4.2 koyun denilmiş bazı yerlerde.
Yağ Filtresi değiştirilirse en az 4.2lt yağ konmalı mı?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #400 : Aralık 17, 2021, 09:30:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #401 : Aralık 17, 2021, 09:32:37 »
Hocam Tem otoya bağlantıya geçtim ama şöyle birşey kafamı karıştırdı. Benim araçta şuan 5w30 yağ var. Ben 0w40 koyduracağım ama  ellerinde istediğim yağın 5lt si yok ve yağ değişiminde en az 4.2 koyun denilmiş bazı yerlerde.

4 LT yeterli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #402 : Aralık 17, 2021, 11:44:24 »
Anılın dediği gibi 4 lt yeterli 0,2 lt eksiklik bişey olmaz,zaten 1.5 lt ekslinceye kadar yağ lambası yanmaz,lamba kritik noktayı işaret eder,araçta yağ eksiltme olmadığı için sıkıntı olmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #403 : Aralık 17, 2021, 12:27:38 »
Anılın dediği gibi 4 lt yeterli 0,2 lt eksiklik bişey olmaz,zaten 1.5 lt ekslinceye kadar yağ lambası yanmaz,lamba kritik noktayı işaret eder,araçta yağ eksiltme olmadığı için sıkıntı olmaz.

Teşekkürler arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '19
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #404 : Aralık 21, 2021, 11:46:52 »
Arkadaşlar; 2019 Corolla Flame x-pack otomatik vites aracım için bugün yetkili servis den aradılar. 1600 tl bakım ücreti çıkardılar.
Bu fiyatı nasıl düşürebilrim? Yağı kendim mi alsam yada polen filtresini ben mi değişsem?  Yazabilirmisiniz garanti devam ediyor. SELAMLAR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #405 : Aralık 21, 2021, 12:35:32 »
Arkadaşlar; 2019 Corolla Flame x-pack otomatik vites aracım için bugün yetkili servis den aradılar. 1600 tl bakım ücreti çıkardılar.
Bu fiyatı nasıl düşürebilrim? Yağı kendim mi alsam yada polen filtresini ben mi değişsem?  Yazabilirmisiniz garanti devam ediyor. SELAMLAR.
Yağı kendiniz alın, hiçbir sarf malzeme istemeyin (enjektör temizleyici,cam suyu,polen filtresi vs) yağ olarakta liqui moly veya motül tercih edebilirsiniz LPG varsa 0w40 yoksa 0w20 almalısınız.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 1500
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #406 : Aralık 21, 2021, 12:54:13 »
Yağı kendiniz alın, hiçbir sarf malzeme istemeyin (enjektör temizleyici,cam suyu,polen filtresi vs) yağ olarakta liqui moly veya motül tercih edebilirsiniz LPG varsa 0w40 yoksa 0w20 almalısınız.

Merhaba,

Böyle bir durumda yetkili servis aracın garantisinde sıkıntı çıkarmıyor mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #407 : Aralık 21, 2021, 13:33:46 »
Merhaba,

Böyle bir durumda yetkili servis aracın garantisinde sıkıntı çıkarmıyor mu ?
Hayır,
Dışarıda kendiniz yapsanız dahi sıkıntı olmaz,kullanıcı el kitabında kendiniz yapabileceğiniz bakımlar arasında yağ değişimi,ampül değişimi gibi işlemeler yazar,garantiyi veren yetkili servis değil Toyota genel merkezdir, yetkili servis garanti işlemlerini takip eden kurumdur neyin garanti kapsamı veya dışında olduğunu genel merkez belirler,önemli olan bakımı yapan yerin uzman ekip olması ve yeterlilik belgesinin olmasıdır.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #408 : Aralık 21, 2021, 15:54:29 »
Hayır,
Dışarıda kendiniz yapsanız dahi sıkıntı olmaz,kullanıcı el kitabında kendiniz yapabileceğiniz bakımlar arasında yağ değişimi,ampül değişimi gibi işlemeler yazar,garantiyi veren yetkili servis değil Toyota genel merkezdir, yetkili servis garanti işlemlerini takip eden kurumdur neyin garanti kapsamı veya dışında olduğunu genel merkez belirler,önemli olan bakımı yapan yerin uzman ekip olması ve yeterlilik belgesinin olmasıdır.
Ben adana toyota onatçayı aradım. Yağı kendim getireceğim dedim. Olmaz müşterinin getirdiği yağı koymuyoruz dendi.  Şimdi otopratik'e gideceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #409 : Ocak 08, 2022, 17:00:26 »
2021 1.5 aracimin 10 bin bakiminda liqio moly 0w16 yag kullanmistim , bakim yapildiginda yag sari oldugundan yag cubugunda en ust seviyede gosteriyordu simdi aracim 15 bin de yag seviyesine baktigimda ustteki noktanin 1 parmak uzerinde oldugunu gordum ve fazla yagi yag cubugu borusundan cektim asagi yukari 1.1 -1.2 lt yag cikti , aracimin motoruna fazla yag zarar vermis midir
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #410 : Ocak 08, 2022, 17:26:35 »
2021 1.5 aracimin 10 bin bakiminda liqio moly 0w16 yag kullanmistim , bakim yapildiginda yag sari oldugundan yag cubugunda en ust seviyede gosteriyordu simdi aracim 15 bin de yag seviyesine baktigimda ustteki noktanin 1 parmak uzerinde oldugunu gordum ve fazla yagi yag cubugu borusundan cektim asagi yukari 1.1 -1.2 lt yag cikti , aracimin motoruna fazla yag zarar vermis midir

1 parmaklık fazla yağ zarar vermez ama eksik yağ verir. Emin misiniz 1 parmaktan o kadar yağ çıkacağına? Motor soğukken sabah bakın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #411 : Ocak 08, 2022, 17:27:02 »

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 08, 2022, 17:30:24[/time]
1 parmaklık fazla yağ zarar vermez ama eksik yağ verir. Emin misiniz 1 parmaktan o kadar yağ çıkacağına? Motor soğukken sabah bakın.

Her 200ml de yag seviyesini kontrol ettim 1 lt cekince anca ust noktaya geldi , araci duz zemine park ettim aksam tekrar kontrol edicem

https://imgyukle.com/i/oHRLw8

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2022, 23:29:09
Simdi aracin yagina baktim yag cubugunun ustundeki noktada duruyor , 0w16 sadece 5 lt satildigi icin sanirim usta hesapliyamadi fazla koydu , 4000km fazla yag ile kullandim uzun yol vs yuksek hizlara ciktim sorun olmadi insallahta olmaz
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '20
  • 24 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #412 : Ocak 19, 2022, 10:07:42 »
merhabalar 2020 corolla vision için 30 bin bakımı geldi. bakımda neler yapılıyor ve ne kadar tutuyor. bilgisi olan paylaşabilir mi?

herkese iyi günler :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #413 : Ocak 19, 2022, 11:38:36 »
Yetkili servise giderseniz yağ ve yağ filtresi değişir extradan enjektör temizleyici ve cam suyu satmaya çalışırlar,
Yapılması gerekenler,
Yağ değişimi öncesi engine flush (20 dk yerinde gaz vermeden çalışacak)
Yağ ve filtelerin tamamı değişecek (yetkili servis hava filtresi ni 40 binde değiştiriyor ülkemiz için çok uzun bir km) 4 teker balata kontrolü ve genel motor alt takım aks körüğü vs kontrolü yapılması lazım bir sonraki bakımdada fren hidroliği değişecek.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2022, 13:23:16
Ankara'da ikamet ediyorsanız tavsiyem şaşmazda zarif usta var tlf numarası:+905437493474 müsait mi diye sorup yanına giderseniz gerekenin en iyisini yapar,gerekli bakım malzemelerini form üyemiz tem otodan alıp yanına giderseniz gerkeni yapar,
Almanız gerekenler;
Motor yağı,
Yağ filtresi,
Hava filtresi,
Karter tapa contası,
Engine flush.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #414 : Ocak 19, 2022, 13:30:58 »
Ankara'da ikamet ediyorsanız tavsiyem şaşmazda zarif usta var tlf numarası:+905437493474 müsait mi diye sorup yanına giderseniz gerekenin en iyisini yapar,gerekli bakım malzemelerini form üyemiz tem otodan alıp yanına giderseniz gerkeni yapar,
Almanız gerekenler;
Motor yağı,
Yağ filtresi,
Hava filtresi,
Karter tapa contası,
Engine flush.

2020 model araç garanti kapsamındadır. Bence garantisi bitene kadar yetkili servisten şaşmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #415 : Ocak 19, 2022, 14:26:59 »
Yetkili servise giderseniz yağ ve yağ filtresi değişir extradan enjektör temizleyici ve cam suyu satmaya çalışırlar,
Yapılması gerekenler,
Yağ değişimi öncesi engine flush (20 dk yerinde gaz vermeden çalışacak)
Yağ ve filtelerin tamamı değişecek (yetkili servis hava filtresi ni 40 binde değiştiriyor ülkemiz için çok uzun bir km) 4 teker balata kontrolü ve genel motor alt takım aks körüğü vs kontrolü yapılması lazım bir sonraki bakımdada fren hidroliği değişecek.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2022, 13:23:16
Almanız gerekenler;
Motor yağı,
Yağ filtresi,
Hava filtresi,
Karter tapa contası,
Engine flush.

Ankaradayım evet. bunları yaptırmak garantiyi bozmaz mı? belkide daha önce bir çok kez yazıldı özür dileyerek soruyorum?
garantiyi bozmadan dışarda neyi yaptırabiliriz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #416 : Ocak 19, 2022, 15:05:39 »
2020 model araç garanti kapsamındadır. Bence garantisi bitene kadar yetkili servisten şaşmayın.
Neden serviste yapmayınca garanti bitiyormu?
Yada garantinin bittiği nerede yazıyor?
Kullanım kitapçığını okursanız,kendiniz yapabileceğiniz bakımlar arasında yağ, filtre bakımı ampül,sigorta,akü vs değişimleri yazar ve motor yağı Toyota oil veya eşdeğer kalitede başka bir yağ olabilir yetkili serviste yada uzman bir özel servşste değişim yapılabilir yazar.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2022, 15:07:08
Bir çok firma gibi Toyota da 15 yaşındaki aracını geri çağırma yapabiliyor,garanti denen olay öyle pat diye bozulacak bişey değil,ki araçta LPG varsa zaten garanti bitmiştir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #417 : Ocak 21, 2022, 15:35:07 »
Arkadaşlar hepinize merhabalar. Bir konuyu sizlere danışmak istedim.

Aracım 2020 model corolla 1.6

Aracım için bakım malzemesi alacağım ama tercihim hiç bir zaman servisten yana olmadı. Evvelden beri Ufuk beyle iletişim halindeyim ve sağolsun her seferinde yardımcı oldu ve olmayada devam ediyor. Geçenlerde kendisinden filtre setiyle ilgili fiyat aldım ama almak nasip olmadı, şu aralar araca pek binmediğim için erteliyorum.

Neyse sadede gelecek olursam filtre seti olarak Man-Filtron filtre markasını nasıl bilirsiniz. Daha önceki araçlarımda kullandım bir dezavantajını görmedim. Fiyat olarak JS asakashiye göre yarıyarıya fiyatı var.

Avantaj ve dezavantajları ne olur?
Malumunuz herşeyin fiyatı arttı, araçlarımızında en uygun en az maaliyetle bakımlarını nasıl yaptırırız hepimiz onun derdindeyiz. Böyle bir arayış içinde olduğum içinde Ufuk beyden özür diliyorum :-[
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #418 : Ocak 21, 2022, 16:52:45 »

Aracım için bakım malzemesi alacağım ama tercihim hiç bir zaman servisten yana olmadı. Evvelden beri Ufuk beyle iletişim halindeyim ve sağolsun her seferinde yardımcı oldu ve olmayada devam ediyor. Geçenlerde kendisinden filtre setiyle ilgili fiyat aldım ama almak nasip olmadı, şu aralar araca pek binmediğim için erteliyorum.

Neyse sadede gelecek olursam filtre seti olarak Man-Filtron filtre markasını nasıl bilirsiniz. Daha önceki araçlarımda kullandım bir dezavantajını görmedim. Fiyat olarak JS asakashiye göre yarıyarıya fiyatı var.

Malumunuz herşeyin fiyatı arttı, araçlarımızında en uygun en az maaliyetle bakımlarını nasıl yaptırırız hepimiz onun derdindeyiz. Böyle bir arayış içinde olduğum içinde Ufuk beyden özür diliyorum :-[

Önceki bakımlarıma kadar JS Ashakashi kullanmış biri olarak bu sefer MANN alayım dedim. Selman abi inan ki pişmanlık yaşıyorum çünkü malzeme kalitesi olarak adeta hiç göstermiyor kendisini JS Ashakashi'den vazgeçme derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #419 : Ocak 21, 2022, 16:58:10 »

Malumunuz herşeyin fiyatı arttı, araçlarımızında en uygun en az maaliyetle bakımlarını nasıl yaptırırız hepimiz onun derdindeyiz.

Böyle bir arayış içinde olduğum içinde Ufuk beyden özür diliyorum :-[

Estağfurullah Selman bey, siz de haklısınız, diyecek söz bulamıyorum, artık araç kullanmak tamamen maddiyat'a dayalı bir konu haline geldi maalesef.

Edit: Ekran Görüntüsü