0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anıl Bey ben LPG için japon tercih edip Corolla aldım. Önceden de Civic vardı zati. LPGsiz kullanmam mümkün değil ne yazık ki
Kullanılan yağla alakalı bir durumsa zaten ben aracım için en iyi yağ hangisiyse onu alıyorum, o zaman her bakımda motor iç temizleyici yapmak ekstra maliyet ve külfetten başka bir iş değil. Kaldı ki bu işlemi yetkili servislerde tam manasıyla yaptıklarına inancım pek yok nedense. Ümit hocam bu 3 silindirli ve direk enjeksiyonlu motorlara biraz fazla yüklenmiyor musunuz? Yıllardır ülkemizde 3 silindirli ve direk enjeksiyonlu araçlar kullanıldı ve hala kullanılmakta. Eğer performans yönünden 1.6dan daha iyi olsaydı seçimim 1.5 corolla olacaktı ama performansı seçtim ben
Ali bey ben aracı gömmüyorum,aksine aracınızı uzun yıllar sorunsuz kullanilmeniz için tavsiyede bulunuyorum,malesefki yazdıklarım su götürmez bir gerçek,uzun kullanımda enjektörlerin su koyverdiği zaman yazdıklarımı daha iyi anlarsınız,Selman hocam yıllardır ülkemizde 3 silindirli motor kullanıldı evet,hepsinin sonu hüsran oldu direk enjeksiyonlu motorlar da kullanıldı ve bu sistemi toyotada kullandı meşhur 150 HP avensisler,onlarda İngiliz japon ortak üretimiydi şimdiki corollada öyle ve o avensislerin LPG takılanların hepsinin enjeksiyon sistemi çöp oldu,Şimdi diyeceksiniz ki onlara uygun LPG dönüşüm kitleri yoktu ama bu araç için var "yok öyle bir dünya" bu araç veya başka bir araç için tam verimlilikte çalışacak LPG dönüşüm kiti olmadı ve olmayacak çünkü LPG sonradan entegre edilen çakma bir sistem eğer iyi birşey olsa fabrikalar direk üretim bandında bu işi yapar,isterseniz onada açıklama getirelim,LPG'li araç üretimi başlı başına ayrı bir proje olması gerekiyor,motordaki metal bileşenleri contalar,soğutma sistemi,yakıt yazılımı vs vs çok pahalıya çıkıyor çünkü fabrikadan LPG'li çıkan araç sorunsuz olmalı (öyle birşey malesef mümkün değil) ve yetkili servislere LPG eğitimi verilmeli personel fazla olacak aynı zamanda hâli hazırda ki LPG üreticileri bir pazar haline geldi kimse bunun olmasını istemez karşı çıkar bu liste uzar gider,siz yinede bakımlarda engine flush yapın yapınki motor temiz kalsın ilerleyen km'ler de motor yorgun düşmesin.Sakın Honda örneğini vermeyin onlarda BRC den hizmet satın aldılar kendileri üretim işine girmedi.
Ümit hocam LPG olayı zaten başlı başına her motor için sıkıntı, japonlarda bu sıkıntı biraz daha geç görülüyor sadece bu. Benim aracımda şuan LPG yok ve LPG ile benzin arasında 3te1 oranında fark olmadıkça taktırmanın bir mantığıda yok ve taktırmayıda düşünmüyorum. (aracım 1.6) Ben benzinli kullanılsa dahi 1.5 motorları bu kadar yermenize anlam veremiyorum.
Valla lanet ettim aldığıma 1.5 motoru:) Gidip 7000km 1.6 dream vardı onu alabilirdim. 0 alacam diye, dynamic force gerçekten de yenilikçi ve üstün bir teknoloji diye (3 noktadan soğutma, %40 termal verimlilik vb. ) ayrıca da ilk vitesin dişli olduğu 10 ileri yeni CVT var diye, Toyotanın geleceği bu motor ve şanzıman diye gittik bundan aldık. Ümit Bey sağolsun illallah ettirdi:) Muhtemelen 1 kaç yıla 100000 olacaktır benim araç. Bakalım neler yaşayacağız. Servisin dediğine göre 40000lerde 1.5 LPGli var Hatayda. Daha tık dememiş.
Nacizane tavsiyem siz yine de her bakım periyodunda engine flush ve gdi cleaner kullanın yağ olarak da ILSAC GF6B standartlarındaki ürün ilk tercihiniz olsun.
Hocam Lpgli araçlar için ILSAC GF6B standartlarında yağ tercih edin diyorsunuz ama benim internette baktığım imotor yağı açıklamalarının hiçbirinde böyle bir standart belirtmiyorlar. Ow40 yağ ne alabiliriz mesela?
Netten yağ almak biraz riskli bir iştir, o kadar risk alıncaya kadar tem otoya şipariş verince en güvenilir şekilde adrese teslim geliyor.
Corolla 1.5 aracima 20.000 bakimi yaptirticam 5lt yag almak istemiyorum 4 lt onerebilceginiz yag var mi
10.000 bakiminda sizden 5 lt almistim kalani arabanin bagajinda duruyor , baskada kullanilmaz herhalde cöpe gidicek
Ufuk bey 1 tane daha 5lt alsam daha sonra 2 tane artan yagi birlestirip 30.000 bakiminda kullanabilir miyim ? Yag orjinal sisesinde duruyor
Tem oto dediğiniz temotomotiv.com mu?