0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2019 Corolla Vision benzin -lpg mds aracim 2022 2.ayda 30bin bakimina girecek. Araci yeni aldim. K.marasta servis disaridan malzeme kabul etmiyor ve yag olarak 5w30 kullaniyorlarmis.Garanti devam ediyor ,bu yuzden bir bakim daha servise girip ,sonraki bakimlarda disardan 0w40 ile devam etmeyi dusunuyorum ama yasadigim yer oldukca sicak bir memleket ,kış cok kisa ve soguk yok, bu yuzden 5w30 ile de devam etsem bir sikinti cikmaz sanirim degil mi?
Yillik bakim icin yagi kendimiz aldigimizda 4LT goturmemiz yeterli oluyor mu arkadaslar? Motul 0w20 8100 eco lite 4LT alsam yeterli oluyor mu? Yag filtresi de degisiyorya. Kendi yagini kendi goturen arkadaslar 4LT mi goturuyorlar servise?
Tem otoya az once watsupp hatti uzerinden motul 0w20 yag , hava ve polen filtre siparislerimi verdim..insallah memnun kalirim.
Mustafa Bey, öncelikle hayırlı olsun alışverişiniz. Ne kadar tuttu acaba?
Arkadaşlar E210'ların silecek ölçülerini yazabilir misiniz? 3 hafta önce bakımda sileceklerin de eskimiş olduğunu söyleyip değiştirmeyi önerdiler, ben de değiştirttim. Lakin sol silecek solda ve ortada altta da kirli alan bırakmaya başladı. Önceden de böyle miydi emin olamadım, hatırlamıyorum. Ama bence sol tarafa bir küçük boy taktılar. Sağ taraf tam camın ucuna kadar geldiği için daha büyük takılamaz, ama sol silecek bence bir boy daha büyük takılabilirmiş.Nedir fabrikasyon ölçüleri?
Camda iz bırakması silecek boyuyla alâkalı değil,camda oluşan kir birikmeleri ile alâkalı oluyor ilk önce cam'a kil uygulaması yapmanızı tavsiye ederim,temizlik sonrası hâlâ iz kalıyorsa silgi koluna yönelirsiniz silgi değişiminde kolu zorlayarak sökerlerse kolun gönyesi bozuluyor o yüzden kol cam'a tam basmayabiliyor,tabi serviste takıldıysa Avrupa üretimi silgi lastiği olma ihtimali var bazı Avrupa üretimleri sıkıntılı çıkıyor, takılan ürünün kodu varsa paylaşırsanız ufuk bey daha iyi yorum yapar nere üretmi olduğu konusunda.
65 ve 35 cm
70/35Meksika menşe Uniblade firması üretimi.
Üzerinden çıkanlar muhtemelen fabrikasyon silecekler. Aracı 1 yaşında 23.000 kilomtrede aldım. Temmuz çıkışlı, ertesi sene temmuz'da aldım. Sadece 1 kış geçirdiği için önceki sahibinin değiştirdiğini düşünmüyorum. Sol silecek 70 cm, sağ silecek 35 cm.Yetkili servisin taktıklarının markası dediğiniz gibi Uni Wiper Blade, meksika üretimi. Sol silecek 65 cm, ürün kodu 85222-YZZTJ. sağ silecek 35 cm, ürün kodu 85212-YZZTA.Aracım 2019 model Corolla Hybrid Dream.
Sol tarafı yanlış takılmış, Japon NWB firması üretimi isterseniz 8522212B00 kodlu ürünü, UniBlade üretimi isterseniz 85222YZZTK kodlu ürün takılmalıydı.