Gönderen Konu: E210 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 137429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: E210 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #300 : Ekim 11, 2021, 20:43:57 »
2019 Corolla Vision benzin -lpg mds aracim 2022 2.ayda 30bin bakimina girecek. Araci yeni aldim. K.marasta servis disaridan malzeme kabul etmiyor ve yag olarak 5w30 kullaniyorlarmis.Garanti devam ediyor ,bu yuzden bir bakim daha servise girip ,sonraki bakimlarda disardan 0w40 ile devam etmeyi dusunuyorum ama yasadigim yer oldukca sicak bir memleket ,kış cok kisa ve soguk yok, bu yuzden 5w30 ile de devam etsem bir sikinti cikmaz sanirim degil mi?
Valfmatikte sorun olabilir, 5W kullanım pek uygun değil valfmatik araçlarda.
Full yetkili servis bakımlı ve hep 5W30 kullanılmış bir aracın valfmatik bozulduğuna şahit oldum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Ekim 11, 2021, 20:43:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #301 : Ekim 12, 2021, 08:15:40 »
selamlar, 11.10.2021 çekmeköy alj de 20bin bakımı yaptırdım. yağı kendim götürdüm (0-20 motul) polen filtresi ve fren hidrolik yağ değişimini istemedim.
serviste değişen parça sadece yağ filtresi, karter tapa contası ve aldığım yağın motora konması.
verdiğim paraya o kadar acıdım ki size anlatamam. çekmeköy alj de camekandan aracı görebiliyorsunuz. aracı içeri aldıklarından sonra gözümü ayırmadan ne yaptıklarını izledim, aynen aktarıyorum.
usta aracı lift alanına aldı, liftti ayarladı.
4 kapıya kulak çubuğu gibi bir şey ile gress sürdü.
aracı lifte kaldırdı, alt muhafazanın gerekli alanını söktü.
filtreyi çıkartıp yağı boşalttı.
yağ boşalırken lastik havalarına ve diş derinliklerine baktı.
sol taraf iki lastiği söktü, muhtemelen disk balataya baktı.
yeni yağ filtresini contayı taktı.
lastikleri taktı, aracı indirdi.
benim yağı koydu,aküyü ölçtü, kaputu kapattı.
yağ kartını yazdı ve işlem bitti.

bütün bunlar için 450 lira para ödedim, tam 450 lira. işin kötüsü seneye tekrar gideceğim.

20bin bakım-316tl
karter tapa contası-7,58tl
yağ filtresi-58,67tl
kdv-68,81tl
toplam:451,06
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #302 : Ekim 22, 2021, 15:00:30 »
Yillik bakim icin yagi kendimiz aldigimizda 4LT goturmemiz yeterli oluyor mu arkadaslar? Motul 0w20 8100 eco lite 4LT alsam yeterli oluyor mu? Yag filtresi de degisiyorya. Kendi yagini kendi goturen arkadaslar 4LT mi goturuyorlar servise?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #303 : Ekim 22, 2021, 15:07:10 »
Yillik bakim icin yagi kendimiz aldigimizda 4LT goturmemiz yeterli oluyor mu arkadaslar? Motul 0w20 8100 eco lite 4LT alsam yeterli oluyor mu? Yag filtresi de degisiyorya. Kendi yagini kendi goturen arkadaslar 4LT mi goturuyorlar servise?
ben 4 litre götürdüm.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #304 : Ekim 22, 2021, 15:28:26 »
4 litre yağ konulduğunda ve filtre bile değişse bile yağ çubuğunda maksimum çizgisine yakın bir yere kadar yetiyor. Motorun 4.2 litre aldığını söylüyorlar ama kaç kere toyota ya yağ değiştimse 4 litre koydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #305 : Ekim 22, 2021, 17:40:58 »
Tem otoya az once  watsupp hatti uzerinden motul 0w20 yag , hava ve polen filtre siparislerimi verdim..insallah memnun kalirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #306 : Ekim 22, 2021, 19:44:40 »
Tem otoya az once  watsupp hatti uzerinden motul 0w20 yag , hava ve polen filtre siparislerimi verdim..insallah memnun kalirim.
Hayırlı olsun, kesinlikle memnun kalırsınız zaten siparişler geldiğinde sizde hak vereceksiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #307 : Ekim 22, 2021, 20:07:13 »
Mustafa Bey, öncelikle hayırlı olsun alışverişiniz. Ne kadar tuttu acaba?
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #308 : Ekim 22, 2021, 20:22:52 »
Mustafa Bey, öncelikle hayırlı olsun alışverişiniz. Ne kadar tuttu acaba?
Tesekkurler. Toplam 530TL
Yag 4LT , hava ve polen japon js marka olandan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 90000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #309 : Ekim 23, 2021, 08:16:33 »
Arkadaşlar E210'ların silecek ölçülerini yazabilir misiniz? 3 hafta önce bakımda sileceklerin de eskimiş olduğunu söyleyip değiştirmeyi önerdiler, ben de değiştirttim. Lakin sol silecek solda ve ortada altta da kirli alan bırakmaya başladı. Önceden de böyle miydi emin olamadım, hatırlamıyorum. Ama bence sol tarafa bir küçük boy taktılar. Sağ taraf tam camın ucuna kadar geldiği için daha büyük takılamaz, ama sol silecek bence bir boy daha büyük takılabilirmiş.

Nedir fabrikasyon ölçüleri?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #310 : Ekim 23, 2021, 10:04:14 »
65 ve 35 cm
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #311 : Ekim 23, 2021, 11:04:10 »
Arkadaşlar E210'ların silecek ölçülerini yazabilir misiniz? 3 hafta önce bakımda sileceklerin de eskimiş olduğunu söyleyip değiştirmeyi önerdiler, ben de değiştirttim. Lakin sol silecek solda ve ortada altta da kirli alan bırakmaya başladı. Önceden de böyle miydi emin olamadım, hatırlamıyorum. Ama bence sol tarafa bir küçük boy taktılar. Sağ taraf tam camın ucuna kadar geldiği için daha büyük takılamaz, ama sol silecek bence bir boy daha büyük takılabilirmiş.

Nedir fabrikasyon ölçüleri?
Camda iz bırakması silecek boyuyla alâkalı değil,camda oluşan kir birikmeleri ile alâkalı oluyor ilk önce cam'a kil uygulaması yapmanızı tavsiye ederim,temizlik sonrası hâlâ iz kalıyorsa silgi koluna yönelirsiniz silgi değişiminde kolu zorlayarak sökerlerse kolun gönyesi bozuluyor o yüzden kol cam'a tam basmayabiliyor,tabi serviste takıldıysa Avrupa üretimi silgi lastiği olma ihtimali var bazı Avrupa üretimleri sıkıntılı çıkıyor, takılan ürünün kodu varsa paylaşırsanız ufuk bey daha iyi yorum yapar nere üretmi olduğu konusunda.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #312 : Ekim 23, 2021, 11:46:24 »
Camda iz bırakması silecek boyuyla alâkalı değil,camda oluşan kir birikmeleri ile alâkalı oluyor ilk önce cam'a kil uygulaması yapmanızı tavsiye ederim,temizlik sonrası hâlâ iz kalıyorsa silgi koluna yönelirsiniz silgi değişiminde kolu zorlayarak sökerlerse kolun gönyesi bozuluyor o yüzden kol cam'a tam basmayabiliyor,tabi serviste takıldıysa Avrupa üretimi silgi lastiği olma ihtimali var bazı Avrupa üretimleri sıkıntılı çıkıyor, takılan ürünün kodu varsa paylaşırsanız ufuk bey daha iyi yorum yapar nere üretmi olduğu konusunda.

Ümit hocam, bahsettiğim iz sileceğin sildiği kısımda, lastiğin tam basmaması, eskimesi vs yüzünden kalan silme izleri değil. Silecek lastiğinin boyunun yetişmediği uçlarda kalan, sileceğin silemediği kısımlar. Camın sol alt köşesi, sol üst köşesi, en kötü görüneni de camın ortasında iki sileceğin arasında kalan yerde kalan üçgen.

Yukarıda Hüseyin Bey 65 ve 35 cm demiş. İndim ölçtüm, evet 65 ve 35 cm takmışlar. Ama bagajda da sökülen eski lastikleri de buldum, sol taraf 70 cm. Bu haliyle sol silecek, sağından ve solundan 2.5 cm eksik siliyor. Sol alt köşe dert değil de, camın orta altında sileceğin ucunun yetişmediği bir üçgen kalıyor. Sinir bozucu bir görüntü, özellikle yolcu koltuğunda oturan için.

Orijinali 65 cm iken, önceki sahibi mi 70 cm taktırmış bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #313 : Ekim 23, 2021, 12:30:54 »
65 ve 35 cm

70/35

Meksika menşe Uniblade firması üretimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #314 : Ekim 23, 2021, 12:42:57 »
70/35

Meksika menşe Uniblade firması üretimi.

Üzerinden çıkanlar muhtemelen fabrikasyon silecekler. Aracı 1 yaşında 23.000 kilomtrede aldım. Temmuz çıkışlı, ertesi sene temmuz'da aldım. Sadece 1 kış geçirdiği için önceki sahibinin değiştirdiğini düşünmüyorum. Sol silecek 70 cm, sağ silecek 35 cm.

Yetkili servisin taktıklarının markası dediğiniz gibi Uni Wiper Blade, meksika üretimi. Sol silecek 65 cm, ürün kodu 85222-YZZTJ. sağ silecek 35 cm, ürün kodu 85212-YZZTA.

Aracım 2019 model Corolla Hybrid Dream.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #315 : Ekim 23, 2021, 13:09:22 »
Üzerinden çıkanlar muhtemelen fabrikasyon silecekler. Aracı 1 yaşında 23.000 kilomtrede aldım. Temmuz çıkışlı, ertesi sene temmuz'da aldım. Sadece 1 kış geçirdiği için önceki sahibinin değiştirdiğini düşünmüyorum. Sol silecek 70 cm, sağ silecek 35 cm.

Yetkili servisin taktıklarının markası dediğiniz gibi Uni Wiper Blade, meksika üretimi. Sol silecek 65 cm, ürün kodu 85222-YZZTJ. sağ silecek 35 cm, ürün kodu 85212-YZZTA.

Aracım 2019 model Corolla Hybrid Dream.

Sol tarafı yanlış takılmış, Japon NWB firması üretimi isterseniz 8522212B00 kodlu ürünü, UniBlade üretimi isterseniz 85222YZZTK kodlu ürün takılmalıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #316 : Ekim 23, 2021, 14:03:06 »
Sol tarafı yanlış takılmış, Japon NWB firması üretimi isterseniz 8522212B00 kodlu ürünü, UniBlade üretimi isterseniz 85222YZZTK kodlu ürün takılmalıydı.
Ufuk bey merhaba, dun aksam watsupp hattiniz uzerinden bakim malzemeleri siparisi verdim. Bugun kargolanmasini saglarsaniz memnun olurum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #317 : Ekim 23, 2021, 14:42:23 »
Arkadaşlar 10.000 bakımını nihayet yaptım. Toplanın anlatıyorum.

1100 Servis
150 LPG servisi

Serviste 0w20 yağ, tıpa, yağ filtresi, kabin hava filtresi değişti. Hava filtresi sadece temizlendi.
İşçilik olarak rutin kontroller yapıldı. 4 lastik rotasyon, motor yüzey temizleme, ön cam krikolarındaki ve döş hoparlör yuvalarındaki trim sesleri düzeltildi, far ayarı yapıldı.
Serviste enjektör temizleyici kullanmadılar, motor iç temizleyici de kullanmadılar.

LPG servisinde LPG filtresi değişti. LPG'ye katkı maddesi, benzine ise enjektör temizleyici eklediler.

LPG ile Garanti durumunu da her iki yere sordum. Onu da ayrı bir konuda anlatacağım. Garanti olayı düşündüğümden ve burada iddia olunan şeylerden çok farklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #318 : Ekim 23, 2021, 18:10:40 »
 @Ali Beyaz (53414) hayırlı olsun,servisler hava filtresi ni 40 binde bir değiştiriyor ama ülkemiz şartları için çok uzun bir km heleki sizin araç için dahada önemli,hava filtresi ni her bakımda değiştirmek sizin ve aracınız için her yönden kârlı olursunuz,en kısa sürede filtre alıp değiştirmenizi tavsiye ederim,ayrıca lpg'ye katılan katkılar cambazlık işi koydurmanızı tavsiye etmem,motor iç temizliği (engine flush) sizin araç için her bakımda yapılması motor ömrü açısından çok iyi olur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #319 : Ekim 23, 2021, 18:58:05 »

Teşekkürler Ufuk Bey. Bugün Toyan'a uğrayıp sordum. Dediğiniz gibi iki ayrı markanın olduğunu söylediler. Bir tanesi bana taktıkları uygun fiyatlı Uniblade, bir tanesi de üzerinden çıkan fabrikasyon olan imiş. Söylediği ne kadar doğru bilmiyorum ama Uniblade'in 70 cm üretiminin olmadığını, istersem 230 liraya orijinal sileceğimin sadece lastiğini değiştirebileceğini söyledi (Uniblade 65 cm silecek, fırçası ve lastiği birlikte 120 lira, eski sileceğime 70 cm lastik takmak 230 lira imiş). Ya da 450 liraya 70 cm diğer markayı alabilirmişim.

Uniblade'in 65 cm olanı 130 liraysa 70 cm olanı da taş çatlasın 150 liradır, yok mu ondan dedim, gitti sordu, üretimi yok dedi.

Siz daha iyi bilirsiniz, şu anda üretimi yok mu? Hiçbir şey yapmadan 65 cm sileceğe razı olup döndüm eve. Daha olmadı yan sanayi herhangi bir silecek takarım, yine de sadece lastiğe 230 lira vermem.