Gönderen Konu: E210 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 137374 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: E210 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #280 : Eylül 13, 2021, 10:22:23 »
Cevap için çok teşekkürler hocam. Dörtnal serviste şanzıman yağı değiştirsem sorun olur mu sizce? Konuştuğum kişiler şanzıman yağını mutlaka yetkili serviste değiştir dediler. Ancak yetkili servis çok afaki fiyatlar verdi. Motor yağı ve fren hidroliği için 2150 ₺ fiyat aldım bugün sabah. Şanzıman yağını da değiştirmek istersem 2500 üzerine çıkar dedi alj de ki bayan. Dörtnal serviste orijinal parça bulabilir miyim? bir de şanzıman yağını değiştirmek için tavsiye eder misiniz ?

Merhaba,
Ben yağ değişimlerinin hepsini Dörtnal Toyota da yaparım. Şanzıman yağınıda değiştirdim ve şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Ogün usta ve çalışanları gayet bilgilidir ve işini titizlikle yapar. Çok şükür şimdiye kadar motor takozu dışında hiç parça gerekmedi. Onu da İstanbul TEM OTO dan getirttim.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Eylül 13, 2021, 10:22:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Eylül 13, 2021, 11:07:43 »
Benim motor direkt enjeksiyon değil. Hybrid 1.8’den bahsediyorum. Sıkıştırma zamanlamasında emme supapları bir süre açık kalıyor. Piston sıkıştırmaya 1.4lt hacminde başlıyor(yaklaşık varsayım) O esnada silindir içinde ne varsa bir kısmı emme supaplarından geri çıkıyor. Acaba silindir içinde kalan egzoz gazları geri kaçar da enjektör üstünde kurum bırakır mı diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Eylül 13, 2021, 11:09:11 »
Serviste enjektör temizleyicisi nasıl kullanılıyor? Depoya mı atılıyor? Depo full dolu olmalı mı?

Enjektör temizleyicisi aslında çok kullanmak istemiyorum. Benzin iyi bir temizleyicidir. Fakat kitapçıkta önerilmiş. İnternette izlediğim videolarda (kaç km’de olduğunu bilmediğimiz) enjektörlerden bahçe hortumunun ucunu sıkınca çift atımlı çıkar gibi benzin çıkıyor. Temizleyince çiçek sulama fıs fısının su tozu halinde çıktığı gibi çıkıyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? 30bin bakım yaptıracağım hybrid’e
Enjektör temizleyici 20 bin km'de bir yarım depoya koyulur ardından benzin fullenir otobana çıkılır en az 15 dk 3000 devir üzeri gidilir başka türlü faydası olmaz,serviste koyulan enjektör temizleyici pahalı hiçbir sarf malzeme istemeyin dışarıda petroldekiler yarı fiyatına hemde daha kaliteli.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Eylül 13, 2021, 14:02:17 »
Serviste enjektör temizleyicisi nasıl kullanılıyor? Depoya mı atılıyor? Depo full dolu olmalı mı?

Enjektör temizleyicisi aslında çok kullanmak istemiyorum. Benzin iyi bir temizleyicidir. Fakat kitapçıkta önerilmiş. İnternette izlediğim videolarda (kaç km’de olduğunu bilmediğimiz) enjektörlerden bahçe hortumunun ucunu sıkınca çift atımlı çıkar gibi benzin çıkıyor. Temizleyince çiçek sulama fıs fısının su tozu halinde çıktığı gibi çıkıyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? 30bin bakım yaptıracağım hybrid’e

Ben sürekli şu enjektör temizleyiciyi kullanıyorum.  Motor sesinin azaldığını hissediyorum ama tabiri caiz ise " atla deve değil" ama işe yarar diye düşünüyorum.
Hepsiburada.com sitesinden aldım.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #284 : Eylül 13, 2021, 16:24:32 »
Enjektör temizleyici 20 bin km'de bir yarım depoya koyulur ardından benzin fullenir otobana çıkılır en az 15 dk 3000 devir üzeri gidilir başka türlü faydası olmaz,serviste koyulan enjektör temizleyici pahalı hiçbir sarf malzeme istemeyin dışarıda petroldekiler yarı fiyatına hemde daha kaliteli.

Temizleyici yakıta karışacak. Otobana çıkıp benzini bitirene kadar 3000 devirle mi gideceğiz? Biraz garip olmadı mı? Temizleyici yakıt içinde seyrelecek.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 13, 2021, 17:11:19
@Ahmet Güve (8047) bey ben enjektör temizleme ile ilgili servis bülteni yönergesi var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #285 : Eylül 13, 2021, 17:58:34 »
Temizleyici yakıta karışacak. Otobana çıkıp benzini bitirene kadar 3000 devirle mi gideceğiz? Biraz garip olmadı mı? Temizleyici yakıt içinde seyrelecek.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 13, 2021, 17:11:19
@Ahmet Güve (8047) bey ben enjektör temizleme ile ilgili servis bülteni yönergesi var mı acaba?
Ben size yakıtı bitirin demedimki en az 15 dk seyir halinde olmanız lazım etkili temizlik için yoksa şehir içinde hiçbşr anlam ifade etmez,heleki sizin araç hybrit olduğu için zaten düşük devirde çalışıyor ve şehir içi düşük hızlarda elektrik kullanımı oluyor o yüzden bir işe yaramaz,yüksek hızda enjektörden basınçlı şekilde geçmesi gerekiyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #286 : Eylül 13, 2021, 17:59:54 »
Doğrudan enjeksiyon sistemlerde enjektör yanma odasının içine açılıyor ve buna bağlı zamanla kirleniyor. Peki port enjeksiyon sistemlerde enjektör kirleniyor mu? Sonuça yanma odasının dışında. Bana pek mantıklı gelmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #287 : Eylül 13, 2021, 18:21:21 »
Doğrudan enjeksiyon sistemlerde enjektör yanma odasının içine açılıyor ve buna bağlı zamanla kirleniyor. Peki port enjeksiyon sistemlerde enjektör kirleniyor mu? Sonuça yanma odasının dışında. Bana pek mantıklı gelmedi.

Benim aklıma takılan bir nokta da atkinson çevrimi. Emme supapları sıkıştırma zamanında açık kalıyor. Silindir içinde o an ne varsa bir kısmı emme supaplarından biraz geri kaçıyor. Bunun içinde belki de az egzoz gazı da var. Belki kurum vs. Bu da diğer bir konu

Mesaj Birleştirildi: Eylül 13, 2021, 18:53:57
İstanbul’da ismini vermediğim dört servise uğradım. Koydukları yağları öğrendim. Hepsinde toyota 0w20 var ve tüketmek zorundalar. Bunun haricinde başka markalar da kullanıyorlar ve hepsi için 0w20 ibaresi dışında diğer spesifikasyonların bir anlamı yok. Neden soruyorsun diye garip garip bakıyorlar.

Kitapta hybrid için istenen yağlar bu

0w16 için api sn(rc) veya Api sn+(rc)
0w20 için api sn(rc) veya Api sn+(rc)

Sizce hangisine gitmeli. 1. Ve 2. Servis bana daha doğru gibi geliyor.

1.servis total ile anlaşma yapmış. Varillerin üstünde fransızca adresler bilgiler yazıyor. Belçika üretimi. Sanırım şu an piyasada satılmayan bir yağı getirmişler. Total türkiye aracılığıyla tabi. Yağ şu quartz 9000 future gf6. Bu yağ ithal ve türkiye sayfasında api sp standartını karşılıyor.

İnternet linki bu. Türkiye sitesinde link kırık olduğu için eklemedim

https://totalenergies.com.au/system/files/atoms/files/tds_total_quartz_9000_future_gf6_0w-20_v81_202009_en.pdf

Servis fotoları

2.servis shell helix ultra sn plus 0w20 kullanıyor. Sn plus ve gf5 onaylı. Yani varil üstünde öyle yazıyor. Ama sitesinde sadece api sn ve gf5 onaylı yazıyor. Varilin üstündekini baz alıyoruz. Bu yağ da sn plus özellikli

Bu site linki https://www.shell.com.tr/suruculer/madeni-yaglar/helix-binek-arac-motor-yaglari/helix-tam-sentetik-motor-yaglari/shell-helix-ultra-sn-0w-201.html

Varil fotosu

3.servis mobil super 3000 0w20 kullanıyor. Varil üstünde gf5 ve api sn ve sn rc uygunluğu yazıyor. Sitedeki bilgiler ile varil uyumlu

https://www.mobiloil.com.tr/tr-tr/industrial-products/mobil-super-3000-0w20/

Varil fotosu

4.servis ise shell hellx ultra prof as-L 0w20 kullanıyor. Varil üstünde api sn yazıyor ama internet sitesinde gf5 ve api sl yazıyor. Varili doğru kabul ediyoruz. Servis foto çekmeme izin vermedi. Varilde ve sitedeki dökümanda volvo ibaresi dikkat çekiyor.

Site https://www.shell.com.tr/suruculer/madeni-yaglar/helix-binek-arac-motor-yaglari/helix-tam-sentetik-motor-yaglari/shell-helix-ultra-profesyonel-as-l-0w-20.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #288 : Eylül 13, 2021, 19:06:44 »
Corolla 1.5 aracima bugun tem toyotadan 5 lt 0w16 yag , yag flitresi vs bakim malzemeleri aldim sanayide toyota servisinde degistirticem
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #289 : Eylül 13, 2021, 19:08:11 »
İlk önce depoya ürün doldurulur ardından yakıt fullenir. Uzun yola çıktığınızda kullanırsanız iyi olur misal ben senede bir uzun yol yaptığımda kullanıyorum mutlaka. Sehir içinde depoyu fullediğimde kullanmıyorum. Çünkü bir ay gidiyor bir depo benzin. O kadar uzun tutmaya gerek yok. 15 dakika 3000 devir gitmenize gerek yok normal kullanın aracınızı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #290 : Eylül 13, 2021, 19:17:49 »
Corolla 1.5 aracima bugun tem toyotadan 5 lt 0w16 yag , yag flitresi vs bakim malzemeleri aldim sanayide toyota servisinde degistirticem

Arabalar 5 yıl garantili. +2 de uzatılıyor. Valla kimseyle uğraşmak istemem. Servisteki yağlardan birini tercih edeceğim

Mesaj Birleştirildi: Eylül 13, 2021, 20:21:50
İlk önce depoya ürün doldurulur ardından yakıt fullenir. Uzun yola çıktığınızda kullanırsanız iyi olur misal ben senede bir uzun yol yaptığımda kullanıyorum mutlaka. Sehir içinde depoyu fullediğimde kullanmıyorum. Çünkü bir ay gidiyor bir depo benzin. O kadar uzun tutmaya gerek yok. 15 dakika 3000 devir gitmenize gerek yok normal kullanın aracınızı.

Olabilir. Fakat ben depoya bir şey katmaya karşıyım. Bu temizlik bence enjektörler sökülüp yapılmalı. Depoda benzine karışıp yanmaya giden bir sıvı var. Emin olamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Eylül 13, 2021, 21:00:25 »
Benim motor direkt enjeksiyon değil. Hybrid 1.8’den bahsediyorum. Sıkıştırma zamanlamasında emme supapları bir süre açık kalıyor. Piston sıkıştırmaya 1.4lt hacminde başlıyor(yaklaşık varsayım) O esnada silindir içinde ne varsa bir kısmı emme supaplarından geri çıkıyor. Acaba silindir içinde kalan egzoz gazları geri kaçar da enjektör üstünde kurum bırakır mı diye düşünüyorum.

Bende gürültülü çalışmasını buna bağlıyorum. Normal 1.6 motor kedi gibi sessiz titreşimsiz kalıyor.

Yağ konusunu ise düşünmeyin bukadar. arabayı 5 yıl kullanmayacaksınız bile. yenisi çıkacak , borcu bitecek , krediler düşecek ve yine cebimizden para çıkacak yeni araba alacağız. Muhtemelen bundan sonra hep değiştirip dururuz. Durum ona döndü. Alacaksın satacaksın ki piyasa dönsün..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '18
  • 19 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #292 : Eylül 28, 2021, 18:42:13 »
Corolla Hybrid'in 10 bin bakımı fiyat açısından 1.6 veya 1.5'ten farkı var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Eylül 28, 2021, 18:59:55 »
Corolla Hybrid'in 10 bin bakımı fiyat açısından 1.6 veya 1.5'ten farkı var mı ?

Doğru ürünler kullanılır ise kısa vadede pek fark yok, hatta bazı periyodlarda ufak meblağlı eklenen ürünler de (hybrid batarya filtresi gibi) olabiliyor ancak uzun vadede bazı (örn. fren diski, fren balatası vb.) parçaların değişim süresi uzadığından ortalama da %30-40'a varan kullanım maliyeti avantajı ortaya çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #294 : Eylül 28, 2021, 20:11:07 »
Bende gürültülü çalışmasını buna bağlıyorum. Normal 1.6 motor kedi gibi sessiz titreşimsiz kalıyor.

Yağ konusunu ise düşünmeyin bukadar. arabayı 5 yıl kullanmayacaksınız bile. yenisi çıkacak , borcu bitecek , krediler düşecek ve yine cebimizden para çıkacak yeni araba alacağız. Muhtemelen bundan sonra hep değiştirip dururuz. Durum ona döndü. Alacaksın satacaksın ki piyasa dönsün..
5 Yıl sonra satacağız diye hiç birşeye dikkat etmedenmi kullanmak gerekiyor,aracı alacak şahıs hiç önemli değil yani öylemi,herşeyden önemlisi araçlarımız veya diğer kullandığımız cihazlar telefonlar vs bunların hepsi milli servettir ne kadar dikkatli sağlam kullanırsak ülkeden döviz çıkmamış olur,yenisi çıkacak diye değiştirmek zorunda değiliz küreselcileri zengin etmek zorunda değiliz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #295 : Ekim 11, 2021, 16:39:26 »
2019 Corolla Vision benzin -lpg mds aracim 2022 2.ayda 30bin bakimina girecek. Araci yeni aldim. K.marasta servis disaridan malzeme kabul etmiyor ve yag olarak 5w30 kullaniyorlarmis.Garanti devam ediyor ,bu yuzden bir bakim daha servise girip ,sonraki bakimlarda disardan 0w40 ile devam etmeyi dusunuyorum ama yasadigim yer oldukca sicak bir memleket ,kış cok kisa ve soguk yok, bu yuzden 5w30 ile de devam etsem bir sikinti cikmaz sanirim degil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Ekim 11, 2021, 16:44:19 »
Ben götürdüğümde kabul ediyor ama 2012 den beri götürüyorum ben toymara
''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #297 : Ekim 11, 2021, 17:38:02 »
Ben götürdüğümde kabul ediyor ama 2012 den beri götürüyorum ben toymara
Ismail bey ben gecen hafta sordum, kabul etmiyoruz dedi toymar, israrci olmali miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #298 : Ekim 11, 2021, 19:37:40 »
Bence ısrar edin hatta daha önce yaptıran arkadaşım var deyin
''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Ekim 11, 2021, 20:06:53 »
Bence ısrar edin hatta daha önce yaptıran arkadaşım var deyin
Bakim zamani geldigimde deneyecegim, umarim kabul ederler..