0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Servis kendisi taktı landirenzoyu. Afr ayarı gerekir mi acaba. Volkan beye 2 kere Afr yaptırdım çok memnun kalmıştım.Ya da çalışıyorsa elleme mantığı mı gütsek
Servis LPG Montajı yapmıyor, anlaşmalı olduğu yere araci çekici ile yollar orada montaj yapılır çekici ile geri gelir.
Özel konfigürasyon dosyası atıyorlar LPG beynine. Ben AFR ayarı için gittiğimde bana Haziran ayının konfigürasyon dosyasını attılar. Daha önceden Mart ayının konfigürasyon dosyası vardı. Bildiğim kadarıyla aferin ayarı yapılmıyor Landirenzo LPG’ye. Size ayar yapıldı mı? Bu konuda ne bilgi verildi paylaşabilir misiniz mümkünse?
Adapazarı sandıkçı kendi elamanları yapıyor montajı birebir şahidim.Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2021, 22:44:54Afr ayarı diye sormadım ama sıfır arabalara standart bi yazılım vardır diye düşünüyorum. Hele biraz km yapalım yakıt performans inceleyelim. Landirenzoda 5 yıl garanti veriyor dışarda ayar yaptırma işine sıcak bakmıyorum. Hele ki herşey yolundayda
Bu işin sıfır aracı ikincieli vs yok ayar her araca lazımdır, performans yönünden hiçbir şekilde üzmez zaten ayarlar kötü dahi olsa araç her şekilde ilerler en son gitmeyecek duruma gelince lamba yakar,yerinde harita yüklemeyle olmaz,yolda ince ayar gerekli çünkü araçlardaki oksijen sensörleri dar bant sensördür belirli aralığı okur sonrasında ECU yakıta hiçbir şekilde müdahale etmez işte iş orada patlıyor eğer ayar bozuksa yüksek yakıt ile muhattap olan yanma odası ve egzoz sibobları ömründen yemeye başlıyor,direk enjeksiyonlu sistemlerde benzin enjektörlerini soğutmak için püskürtülen benzinde LPG ile birleşince herşey dahada kötü hâl alır,araç daha fazla soğutma yapmak için fanları daha uzun süre açık tutar araçta fazladan çalışan her parça fazla enerji çekmesi demektir bu durumda enerji çekince artı yük demektir o yükte size yakıt sarfiyatı olarak döner,Oksijen sensörlerine geri dönecek olursak yazının başında dar bant sensör demiştim işte Afr ayarının önemi burada ortaya çıkıyor çünkü Afr ayarı geniş bant sensörle yakıtın her anı izlenir araca giden yakıta bakılır egzoz çıkışından ölçülür,dünyaca benzin için kabul gören Afr 14.7 dir bu iş LPG'de değişir LPG'de %20 fazla ayarlanır,buna ince ayr denir,Şimdi araçlardaki sensörler narrowband sensörse yüksek devirde benzinde kontrol etmiyor diyebilirsiniz benzin lpg'ye göre daha basit yanan bir yakıttır LPG ise yüksek ateşleme gücü ister ve benzin için bütün Afr ayarları fabrikadaki mühendisler tarafından en iyi şekilde yapılır ve motora göre en verimli enjektör seçilir,lpg'deki gibi uydurma sistem değildir.Uzun lafın kısası araçlarınıza Afr ayarı yaptırın rahat edin,yoksa üstteki segmanlar dan başlayarak sırasıyla buji,subablar,manifold, katalizör şeklinde devam eden ve zamanla motorun komplesine yayılan ısı fazlalığıyla motorunuzu öldürmeyin.
Zaten öyle yapıyorlar. Anlaşmalı lpg birimi montajı serviste yapıyor. Araç başka yere gitmiyorMesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2021, 12:55:21Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Dışarda afr ayarı yaptırmak lpg garantisinde sıkıntı oluşturabilir mi
Afr ayarıyla ilgili şu tecrübemi aktarayım. Daha önce 2 kez aynı motorda kullandım. Opeller LPG ile malum sibop eritiyor. İlk aracımda z16xer kodlu motor vardı ikinci aracımda a16xer motor vardı. Bunlar birebir aynı makineler sadece euro5 ve euro6 farkı var aralarında yani devirdaim pompaları ve eksoz manifoltları farklı gerisi birebir aynı. İlk aracım astra h sedana 35 bin km'de brc seq32 denen kiti uygulattım. Montajı yapan ekip kırıkkale'de ve çok işinin ehli idi. Araca bindik laptopu bağlayıp sürmemi istedi. Yer yer sakin yer yer seri hatta 6-7 bin devirde sürmemi istedi. Ama ben sürerken aracın tepkileri değişiyordu hissettim. Bu kitin sonrasında sadece filitrelerini değiştirdim. Yazlık kışlık ayara gerek olmadığını kendisi yaptığını söylediler. 100bin km boyunca bir sıkıntı yaşamadım. Ne Sibop ne bobin ne de başka türlü bir sorun yaşamadım. İkinci aracım astra j'de ise yine 50 bin km'de Konya'da LPG montajı yaptırdım. Aynı marka ve model. Onda böyle bir ayar yapılmadı ve tahmin edileceği gibi önce bobin sonrasında sibop problemi yaşadım 40 bin km içinde. Üst kapak açılınca ustalar bana LPG montajınında bu konuda çok önemli olduğunu belirtmişti. Ancak bana fakir değil zengin karışımın bu soruna neden olduğu LPG'nin yanma hızının yavaş kalması sonucu sibopların açıldığı zamanda yapmanın devam ettiği ve bu sebepten siboplarda ısınma sonucu uzama olduğu tarif edildi. Arıza ise kendini önce ışıklarda ya da soğuk havalarda stop etme olarak gösterdi. Sonrasında ses ve çekiş düşüklüğü olarak devam etti. Ve en sonunda malum son. Çelik sibop takılsa da sorun tekrarlıyormuş.
Cevap için çok teşekkürler hocam. Dörtnal serviste şanzıman yağı değiştirsem sorun olur mu sizce? Konuştuğum kişiler şanzıman yağını mutlaka yetkili serviste değiştir dediler. Ancak yetkili servis çok afaki fiyatlar verdi. Motor yağı ve fren hidroliği için 2150 ₺ fiyat aldım bugün sabah. Şanzıman yağını da değiştirmek istersem 2500 üzerine çıkar dedi alj de ki bayan. Dörtnal serviste orijinal parça bulabilir miyim? bir de şanzıman yağını değiştirmek için tavsiye eder misiniz ?
Yetkili servislerde fiyatların yüksek olmasının sebebi OEM ürün kullanılması ve dışarıda CVT için kullanacağınız yağlar OEM kadar kaliteli değil.
Enjektör temizleyici depo boş haldeyken öncelikle enjektör temizleyici ardından da benzin doldurularak kullanılıyor