Gönderen Konu: Bu şekildeki emniyet kemerleri daha güvenli  (Okunma sayısı 2974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Bu şekildeki emniyet kemerleri daha güvenli
« : Mart 18, 2009, 11:20:09 »
Merhabalar,

Geçen gün bir  filmde gördüm. Filmden bir kaç kare resmi koyacaktım  ama filmi  silmişim  adı da  aklıma  bir  türlü gelmedi. Belki izleyenler  vardır filmde  adamın bir  kamerası  var kameranın pause tuşuna  basınca hayatı durdurabiliyor.Her neyse  hangi  ülke ve hangi model  araçtı (çokda yeni  model  değillerdi) bilmiyorum  ama orada kullanılan bazı otomobillerde emniyet  kemerinin alt  kısmı  sabit bir  şekilde ve  üst  kısmı sürücü kapısının üst kısmında  tavana raylı  bir  sistemle bağlı. Yani aracı stop ettiğinizde o  aynı raylı minibüs  kapıları gibi  emniyet  kemeri  aracın ön kısmına  doğru kayıyor ve  sürücü  araçtan iniyor. Aracı çalıştırdığınızda da otomatik olarak o raylı  kemer geriye doğru  gelerek sürücüyü  kavrıyor. Biraz  karışık  bir  anlatım aslında  resim olsa  güzel  olacaktı  ama olmadı  işte.

Bu sistem neden kullanılmıyor  aslında  çok  güzel bir  sistem,  kemeri  takmama  şansınız  yok.   
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Bu şekildeki emniyet kemerleri daha güvenli
« : Mart 18, 2009, 11:20:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu şekildeki emniyet kemerleri daha güvenli
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2009, 11:29:07 »
Zihni Sinir projesi gibi olmuş Osman Bey, hoşuma gitti :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2009, 11:37:57 »
Gerçekten  şu filmi bi  hatırlasam. Hatta belki de lost dizisinin ilk sezon  bölümlerinden birisi de  olabilir. Tam emin değilim. :) İyice  karıştırdım  değil mi   :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2009, 11:43:43 »
95 yılında üniversitede çok sevdiğim bir hocamın arabasında görmüştüm, hayran kalmıştım. Arabayı tam hatırlamıyorum ya Passat Limousine ya da Buick Le Sabre idi. (Karıştırılacak arabalar değiller de, her iki arabayı da kullanıyordu, hangisindeydi hatırlamıyorum, aradan geçen yıllara verin)
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 18, 2009, 11:50:07 »
Hay siz yaşayın Savaş  bey. Yani  var  değil mi  bu  sistem. Ve çok da  güzel bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2009, 11:54:19 »
Biraz araştırdım, çok da güvenli değillermiş, belden kavramadıkları için kazalarda çok yaralanan olmuş ve hava yastıklarının mecbur tutulmasıyla birlikte ortadan kalkmışlar.

http://www.seatbeltdefects.com/automatic_belts/index.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 18, 2009, 12:58:28 »
Buna benzer birde mercedes'in eski clk serilerinde idi sanırım kemer arka koltuk baş izasından camın yanına doğru kayıyordu ve alıp takmak zorunda kalıyordunuz diye hatırlıyorum bence bu daha mantıklı tak diye gözüne sokuyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2009, 14:33:17 »
  Bu sisteme sahip araçlar Türkiyede de var. Yanlış hatırlamıyorsam Euro Civiclerde olması lazım. Ama asıl kullanıldığı yer Kuzey Amerika diye biliyorum. Orada başka tasarımlarda var. Mesele kimi eski Amerikan araçların sol (sürücü) tarafı araç boş iken çok hafif daha yüksektedir ve karşıdan araç yamuk zannedersiniz. Ancak araca sürücü binince düzelir.
 Direksiyonun, sürücü araca bindikten sonra ideal şeklini aldığı, konfora yönelik sistemler ise zaten mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 18, 2009, 14:43:34 »
  Bu sisteme sahip araçlar Türkiyede de var. Yanlış hatırlamıyorsam Euro Civiclerde olması lazım. Ama asıl kullanıldığı yer Kuzey Amerika diye biliyorum. Orada başka tasarımlarda var. Mesele kimi eski Amerikan araçların sol (sürücü) tarafı araç boş iken çok hafif daha yüksektedir ve karşıdan araç yamuk zannedersiniz. Ancak araca sürücü binince düzelir.
 Direksiyonun, sürücü araca bindikten sonra ideal şeklini aldığı, konfora yönelik sistemler ise zaten mevcut.
Asimetrik süspansiyon deniyor sanırım ona. Bazı küçük arabalarda sürücünün ağırlığını dengelemek için tercih edilen bir tarz.. Yeni bişey değil o. Eskiden beri var. Bir tane yanına yolcu alınca tekrar dengesizleşir tabi.. :) En ideali Citroen'in geliştirdiği hidropnömatik ve hidro-aktif süspansiyonlar. Onlar dengeyi aktif olarak sağlıyorlar. Yeni bir yük bindiğinde araç bir an için alçalıyor, sonra yavaş yavaş yükseliyor ve orjinal ayarına dönüyor. Yan tarafa yük bindirerek dengeyi bozamıyorsunuz. Hatta bir tekerleği sökseniz bile üç teker üzerinde gidebiliyor..

Bir de aktif gergili emniyet kemeri (çarpma anında otomatik gerilen) Toyota'nın hangi modellerinde var bileniniz var mı arkadaşlar??
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 18, 2009, 15:19:56 »
...
Bir de aktif gergili emniyet kemeri (çarpma anında otomatik gerilen) Toyota'nın hangi modellerinde var bileniniz var mı arkadaşlar??

Son kasalar hariç bir önceki kasa Corolla ve eski Kasa Yarisler'de standart diye biliyorum Ahmet Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 18, 2009, 16:13:01 »
  Osman beyin dediği sistemi ben Eagle marka spor bir arabada görmüştüm.Birde Chevrolet'nin station modelinde (bagajı ve bagaj camı ayrı açılan bir versiyon) görmüştüm.Ama o özelliğin etkin olabilmesi için,tokanın yerine takılmış olması gerekiyor.Üst kısımda raylı zaten.Orta direkten ön direğe kadar gidip geliyor.
  Mercedes 500 SEC modellerinde de emniyet kemeri,kontağı çevirdiğiniz an,öne doğru uzanıyor,tokayı alıp yerine takınca da yerine geri oturuyordu.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2009, 16:25:07 »
Başka türlü insanların bir çoğuna  emniyet  kemeri  taktıramayacağız. En azından böyle  olsa,  mecburi yada  sizlerin anlattığı  şekilde gözünün önüne  uzanır mecbur takarsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 18, 2009, 17:06:07 »
Başka türlü insanların bir çoğuna  emniyet  kemeri  taktıramayacağız. En azından böyle  olsa,  mecburi yada  sizlerin anlattığı  şekilde gözünün önüne  uzanır mecbur takarsın.

Katılıyorum...

Bu arada sistemin işleyişini gösteren bir youtube videosu :

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 18, 2009, 20:13:26 »
Bu tur kemerler eski araclarda var. 90 model ve daha eskilerinde. Emniyet kemeri motorize halde.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2009, 10:24:17 »
Çok güzel. Böylece sürücüler üşenmezler her halde. Üşengeçlik yüzünden insanlar ölüyor..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #15 : Mart 19, 2009, 11:33:29 »
sürücü emniyet kemeri takılmadan çalışmayan arabalar geliyor. Bakalım her işin çözümünü bulan yurdum insanı buna nasıl bir çözüm üretecek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mart 21, 2009, 19:03:15 »
Gerçekten  şu filmi bi  hatırlasam. Hatta belki de lost dizisinin ilk sezon  bölümlerinden birisi de  olabilir. Tam emin değilim. :) İyice  karıştırdım  değil mi   :wacko:
evet lost dizisinde görmüş olabilirsiniz.. John Locke'un ada dışında ki hayatından bi karede vardı. sevgilisinden ayrılırken ki bir sahnesi.Kadın arabaya biniyor ve sistem aynen dediğiniz gibi çalışıyor. Benimde dikkatimi çekmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 21, 2009, 20:23:52 »
  KafSinKaf demek? :)
 Bence ileride araçların iç aksamları (yolcu bölümü) dış aksamdan (kaporta, motor vs.) tamamen bağımsız olacak. Böylece hem negatif ivmeyi daha iyi bertaraf etmenin (saptırmanın) yolu açılabilecek, hemde sürüş esnasında daha çok konfor sağlanacak. Tabi negatif ivmeye maruz kalan insan vücudunun o andaki şeklide sağlık açısından önemli. Bu yüzden Mercedes'in geliştirdiği  kaza öncesi güvenlik (ProSafe) sisteminin bununla ilgili bazı noktalarıda (koltuk ayarı) çok faydalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 21, 2009, 23:31:21 »
evet lost dizisinde görmüş olabilirsiniz.. John Locke'un ada dışında ki hayatından bi karede vardı. sevgilisinden ayrılırken ki bir sahnesi.Kadın arabaya biniyor ve sistem aynen dediğiniz gibi çalışıyor. Benimde dikkatimi çekmişti.

Teşekkür ederim Hakan Bey. Tamam evet ya. O sahneydi ama bir türlü aklıma  gelmemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 22, 2009, 01:26:19 »
Lost'u seyrediyoruz demek :) Son sezonda isler karisiyor yine ama eskisinden farkli olarak bu sefer kahramanlarimiz soru sormaya basliyorlar, meraksizliklari bitiyor :) Ada zamanda ileri geri gidip geliyor, baska ucaklar dusuyor adaya falan... Kacirmamaya calistigim iki televizyon dizisinden birisi.
Fe... :-)