Gönderen Konu: polen filtresi temizliği  (Okunma sayısı 13438 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
polen filtresi temizliği
« : Mart 15, 2009, 02:01:15 »
polen filtresini basınçlı hava ile temizlemek dışında başka bir yöntem var mı? Çünkü basınçlı havanın çokda faydası olmuyor açıkcası.

Toyota Club Türkiye

polen filtresi temizliği
« : Mart 15, 2009, 02:01:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: polen filtresi temizliği
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2009, 10:00:37 »
polen filtresini basınçlı hava ile temizlemek dışında başka bir yöntem var mı? Çünkü basınçlı havanın çokda faydası olmuyor açıkcası.

Polen filtresini hava ile temizlemekten başka tek yöntem; değiştirmek...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2009, 11:53:21 »
değiştiremiyosan havayla temizleyerek idare edebilirsin...şuan ben filtre bulamadığım için öle yaptım ama hafta içinde yensini alcam....serviste 60lira dediler bu arada
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2009, 15:25:22 »
http://www.magaza24.com/performans-hava-filtre-temizleme-kiti-dokme-p-113184.html?cPath=1463_1161_1165
şöyle bir ürün buldum. 20 defaya kadar kullanılabilen bir ürünmüş. bu ürün hava filtresi için kullanılıyormuş. peki polen filtresinin bir farkı varmı? onda da kullanamaz mıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2009, 16:51:50 »
bu açık hava filtrelerini temizlemek için normalde kullanılmaz
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2010, 11:15:18 »
Arkadaşlar burda polen filtresiyle ilgili konu vardı o yüzden yeniden yazmak istemedimburaya yazdım. Ben polen filtresini değiştirmeyi unutmuşum  yani filtreyi almıştım ama geçen sene tatile gtmeden değiştirmeyi unutmuşum tesadüf dolapları boşaltıp kendime ait malzemeleri düzenli olsun diye kutulara yerleştirirken filtrenin kutusunu gördüm baktımki içi dolu ve tertemiz.  :(   Bir aya yakındır arabanıon kaloriferini açtığımda 2-3 devrelerde ıslık sesi geliyordu ve sanki hızlı üfürme yoktu kaloriferde. İŞte filtreyi bulunca hemen değiştireyim dedim birde baktım benim filtre kamburlaşmış pervane havayı çekemediğinden filtreyi çekmiş ve filtre gri renk olmuş. hemen değiştirdim ve sonuç ses kesildi ve güç yüzde yüz arttı. ;)
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2010, 12:04:28 »
Muhittin bey bu aralar benimkide ses yapmaya başladı bende acaba nedendir diyordum :) özellikle fan hızını 3 ve 4. konuma getirdiğimde acayip belli oluyor cızırtı sesi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2010, 12:13:12 »
peki polen filitresinin değiştirme süresi ne kadar olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2010, 13:32:32 »
peki polen filitresinin değiştirme süresi ne kadar olabilir
Bu soruya cevap vermek çok yanlış olur herkezin aracı  farklı koşullarda seyir ediyor sürekli otobanda kullanılan araç ile şehir içerisinde kullanılan araçların hava ve polen filitrelerinin kirliliği bir olamaz.Ama motor sağlığı ve kendi sağlığınız açısından en azından filitreler ayda bir kontrol edilmeli gerekiyorsa değiştirilmelidir.
Kadınların kullandığı çoraplardan bile faydalanıp polen filitresine saran görmüştüm faydası olurmu bilmem ama eğer bağlanan çorap yerinden kurtulursa fan motorunu sıkıştırıp 3 kuruş tasarruf edelim derken 100 kuruş masraf açabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2010, 13:37:13 »
bu ses olayına katılıyorum... bende de var :) orjinali daha sağlıklı ama bi dünya para... ne yalan 5-7 tl ye alıp 3-4 ayda bir değiştirmek daha akıllıca diye düşünorum... sağlıklı olmayabilir ama filtre teminim rahat olduğu içinmidir nedir şimdilik aklıma yatan bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GALATASARAY
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2010, 14:25:44 »
Bencede haklısın orjinali olmasa bile 10 tl verip yenisini alıp takmak, motor için bilmem ama araba içindekiler yani biz ve ailemiz için çok sağlıklı olur.
2002 COROLLA 1.4 VVTI ZZ121 + LANDIRENZO

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2010, 22:06:15 »
ben polen filtresini zor buldum. benden önceki sahiplerinin de böyle bişeyin varlığından haberi var mıydı bilmiyorum. bi çıkardım sonuç evlere şenlik. arabayı yeni yıkatmıştım rezil oldu içi. güzelce temizledim hava tuttum geri taktım. bugünlerde yenilemeyi düşünüyorum. o rezil halinde bile ses seda yoktu ve kalorifer gayet güzeldi.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2010, 09:44:54 »
Polen filtresi temizleme yapmadan atılmalıdır. Çünkü bu filtrede biriken toz ve diğer maddeler, eminim hava kanallarında kötü kokuların ve bakterilerin çoğalmasına yol açacaktır. Artık internetten bile bu filtreleri getirtebiliyoruz, o yüzden 10.000 km' yi geçmeden bu filtreleri yenileriyle değiştirmek en sağlıklısı.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2010, 20:22:36 »
Bu polen filtresi denilen kabin içi hava filtresi neden motorun hava filtresinden çok daha pahalı bile varmı? Bu kabin filtresi , motor filtresinden çok daha küçük ebadlı bir şey , üstelik motor filtresinden geçen hava miktarıyla  bundan geçen hava miktarı karşılaştırılamaz bile.

kabin filtresi sanırım motor filtresinden daha büyük partikülleri de geçiriyordur , filtrenin sıfır halini görmedim ama 9000 km de araçtakini söküp baktığımda lifli örgülü yapısı bunu gösteriyor. sanırım çıkış yüzey tarafıydı epeyce siyaha dönmüştü ve bu yüzey birikintiyle dolmuş olmalı  ki örgülü doku şekli pek belli olmuyordu.

Benim niyetin , bu filtrenin yaklaşık yüksekliğine sahip başka bir aracın orjinal motor hava filtresini alıp modifiye edip bu bölüme koyup denemek. Bu şekilde 8-10 TL ye malolacak  sonucu görmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 16, 2010, 21:46:45 »
bence sağlık açısındanda değerlendirmeli konuyu

orijinali belki pahalıdır ama sonuçta sağlık satın alıyorsunuz

kesinlikle orjinali ile değiştirin derim

^olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 17, 2010, 08:11:07 »
  Özgür beyin sağlık konusundaki hassasiyetine bende aynen katılıyorum.
 Havada bulunan partiküller, insan sağlığı (akciğerler) için tehlikeli olabiliyor. Her ne kadar motor iç aksamlarına da özen göstermek ve yabancı maddelerden orayı korumak gerekse de bence de insanın akciğerleri motorun içinden daha hassas ve özenle dikkat edilmesi gereken yerlerdir. Her filtrenin filtreleme kapasitesi ve özellikleri farklıdır, bu onların kullanım alanlarına göre farklılık gösterebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 17, 2010, 12:50:10 »
Yeni Corolla'larda kullanılan kabin filtresi hangi tip ? parçacık mı yoksa kombine filter denilen filtre mi , ve hangi marka?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 18, 2010, 02:13:31 »
Bu polen filtresi denilen kabin içi hava filtresi neden motorun hava filtresinden çok daha pahalı bile varmı? Bu kabin filtresi , motor filtresinden çok daha küçük ebadlı bir şey , üstelik motor filtresinden geçen hava miktarıyla  bundan geçen hava miktarı karşılaştırılamaz bile.

kabin filtresi sanırım motor filtresinden daha büyük partikülleri de geçiriyordur , filtrenin sıfır halini görmedim ama 9000 km de araçtakini söküp baktığımda lifli örgülü yapısı bunu gösteriyor. sanırım çıkış yüzey tarafıydı epeyce siyaha dönmüştü ve bu yüzey birikintiyle dolmuş olmalı  ki örgülü doku şekli pek belli olmuyordu.

Benim niyetin , bu filtrenin yaklaşık yüksekliğine sahip başka bir aracın orjinal motor hava filtresini alıp modifiye edip bu bölüme koyup denemek. Bu şekilde 8-10 TL ye malolacak  sonucu görmek.
daha pahalı çünkü; lüks bir filtre. her arabada yoktu bir zamanlar, pahalı ve lüks arabalarda vardı, o zamanlar daha pahalıydı. şimdi yine fark küçüldü biraz.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 18, 2010, 20:43:37 »
Araçtaki motor hava filtresi DENSO marka, o yüzden Denso sitesini biraz inceledim de aklımda olan düşüncenin doğru olduğunu oradan anladım. kabin filtreleri 2 çeşit.

- Motor hava filtresi gibi sadece parçacık süzen filtreler
- Bileşik filtre denen , yine parçacık süzen ama ilave dışarıdan gelen kötü egzost v.s. dizel kokularını nötralize eden yapıya sahip filtreler, sanırım kimyevi fonksiyonları var.  Bunların yapıları biraz daha farklı ve daha pahalı olmaları normal.

Bu nedenle bizim araçlardaki filtre hangisi diye merak ettim. Aracımdaki  filtre siyahlaşıp üzerinde birikinti olduğundan tam anlamadım.