0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yirmibin km iki yağ değişiminde eneos 0W20 kullandım aracımda lpg var ve bu yağ ile subap şıkırtısı duyuyordum beşbin km önce mobil1 esp 0W40 a geçiş yaptım ve ses kesildi tavsiye ederim
hayır 10.000 de bir yağ değişimi yaptım aynı marka yağ ile ama bu yaz hava sıcakta uzun yol yaptım bundan sonra ses meydana geldi.
inşallah 2 yağ değişimidir abi, ben okuduğumdan anladığım kadarıyla aynı yağ ile 20 bin olmuş
motordan ses gelince hemen 5w 30 ile degisim yaptim. ama motor isininca gaza basinca ses geliyor. subap ses kesici siparis ettim insallah ise yarar muhtemelen subaplar zarar gördü. araniza 0w 20 kullanan varsa tavsiyem benim duruma dusmeden 0w 20 den vazgecmenizi isterim.
Madem 0w20 zararli fabrikada neden 0w20 koyulupta bu arabalar satisa sunuluyor neden honda servisleri 0w20 kullaniyor ?
Az önce toyota türkiye ile görüştüm 0w20 5w20 ve 5w30 kullanabilirsiniz herhangi bir sorun yaşamazsınız denildi. 0w20 zararlı olsaydı neden o zaman sıfır km iken 0w20 dolduruyor fabrika hem antalya, şırnak diyarbakır sıcağı gibi yerde kullandırıyor ? Neden honda 0w20 servislerinde dolduruyor
tabiki istediginizi kullanabilirsiniz.arac sizin.ben 0w 20 yagin aracima verdigi zararı gidermeye çalışıyorum. burda paylasimimdaki amacimda tecrubeli arkadaslarin tecrubelerinden faydalanma. yoksa sizin araciniza kodugunuz yagi degistirme gibi bir fikrim yok. bu arada subap ses kesici siparisim yarin elime ulasir .faydasi olup olmadigini burdan paylaşırım.