Gönderen Konu: Titreme  (Okunma sayısı 1744 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Titreme
« : Temmuz 24, 2018, 15:47:24 »
Arkadaşlar merhaba, ilk kez bir Toyota aracım oldu. Aracım 2006 model corolla HB otomatik.! LPG’li(BRC) Bir sıkıntı var çözemedim. Araç ile 100km’den 120km hıza çıkınca,müthiş bir titreme var.araç komple sallanıyor koltuklar masaj koltuğu oluyor resmen.lastikler eskiydi değiştim,rot-balans yaptırdım yine aynı. Ama 120km üzerine çıkınca kesiliyor,azalıyor her 100km’den 120km çıkınca aynısı oluyor. Bilerek defalarca 100-120 km arası oynuyorum hep titreme var.! Başına bu arıza gelen var mı? Ve ya önereceğiniz tamirci???

Toyota Club Türkiye

Titreme
« : Temmuz 24, 2018, 15:47:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '06
  • 17 kere teşekkür etti
Ynt: Titreme
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2018, 16:58:09 »
TARIK BEY MERHABA HAYIRLI OLSUN ARACINIZLA KAZASIZ KEYİFLİ YOLCULUKLAR. Benim aklıma gelen ilk şey balans veya lastik sorunu değilse Z rotu veya viraj demiri geliyor daha önce şahin aracımda oluyordu. bende 2006 corolla sahibiyim karşılaşmadım bu arızayla.. eminim forumda sebebini bilen vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2018, 19:54:03 »
Araçta değişen veya kaza var mı ? Ben akslardan tekerlek poryalarından şüphe ediyorum ilk etapta.Seyyar balans cihazı ile her tekerlek ayrı ayrı döndürlüp test edilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2018, 22:42:11 »
Lastikler eski dediler değiştim.rot-balans yapıldı.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2018, 22:49:56
Önden kazası yok.ekspertiz ön takımlar iyi demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2018, 09:52:06 »
ilk akla gelenler söylenmiş ve siz de belli kontrolleri yaptırmışsınız,aracın titremesi hem de belli km aralığında titreşim yapması yine tekerlek dönüş hızı ile ilgili olmalı,aklıma eğer rotçular tüm aks kafaları,z rotları vb kontrol ettilerse son olarak bu aracın tolga söyletir  beyin bahsettiği gibi yerine tam oturtulmadan yan,yanpiri çakılan rulman bile olabilir,akslarda eğrilik olabilir,bu nedenle bu kısımlar tekrar tekrar kontrol edilmeli,çünkü geçen haftaki yorumların birinde araç kalkarken ön taraftan gelen kütleme sesinin sonuçta aks kafasındaki cıvatanın gevşekliğinden olduğu üzerinde kopilya bile bulunmadığı ortaya çıkmıştı.
Tokay Ceritoğlu