Gönderen Konu: Şanzıman Giriş Çıkış Bilyaları  (Okunma sayısı 2485 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Şanzıman Giriş Çıkış Bilyaları
« : Temmuz 18, 2018, 12:18:21 »
2003 Model Corolla 1.6 aracımda şanzımandan dikiş makinası sesine benzer bir ses gelmeye başlamıştı.Sorun şanzıman giriş çıkış rulmanlarında imiş.Hazır açılmışken debriyaj setinide değiştirdik.Aracım 236.000 de.Bu kilometreye kadar debriyaj seti değişmemişti,aracın ikinci sahibiyim 90 binde iken satın almıştım.İlk sahibi debriyaj setini değiştirmemiş üzerinden Valeo marka debriyaj seti çıktı.Demekki e12 lerin bazılarında aisin değilde valeo kullanmış toyota.Biz aisin taktırdık.Giriş çıkış rulmanlarının birisi bozulmuş diğeri sağlammış ama usta hazır sökmüşken onuda değiştirdim dedi.3 litre mobil 75w90 şanzıman yağı koyulmuş şanzımana,bu yağ iyisi imiş lsd özellikli filan dedi usta,bu lsd ne demek acaba.Toplamda 2 rulman,debriyaj seti ve 3 lt şanzıman yağı ve işçilik 1300 lira ödedim.
Belki bir başka toyotadaşımızın başına böyle bir durum gelirse fikir edinmesi açısından bu konuyu açtım.

Toyota Club Türkiye

Şanzıman Giriş Çıkış Bilyaları
« : Temmuz 18, 2018, 12:18:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: Şanzıman Giriş Çıkış Bilyaları
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2018, 12:30:22 »
Güle güle kullanın,
TMMT montajı araçlarda Valeo kullanıldı (yedek parça olarak tedariği de sürmekte) ama bu kullanılan ve Toyota kutusundaki Valeo ürünleri ile piyasada satılan Valeo ürünlerinin kalite olarak birbiri ile alakası yok,

Kullandığınız Aisin aracınıza uyumlu değil aracınız için üretilen ürün olsa toplam tutarın 1300₺ olması imkansız, muhtemelen AE101 debriyaj seti kullanmışsınız, bilginiz olsun,

75W90 yağlarda LSD (Limited Slip Differential) özelliği bulunmaz ustanız bilmediğiniz terimlerle kalite algısı yaratmaya çalışmış :) velev ki LSD uyumlu bir ürün de olsa sizin aracınızda LSD sistemi olmadığı için sizi pek ilgilendirmez, 75W90 dişli yağlarında API GL4 ve API GL5 seçenekleri (bir de EPx standartları var ancak çok uzun bir konu) vardır kullanmanız gereken ürün API GL5 standartlarında olmalıdır,

Bu konuda @tuncay sahin (6765) abinin deneyimleri mevcut, konuyu görürse bilgi aktarabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2018, 12:13:19 »
Ufuk Bey hatırlarsanız sizden parça fiyatı almıştım.Fakat Yaptırdığım yer Toyota Özel Servisi olduğu için parçalar ellerinde varmış,sizden alıp onlara yaptırmak biraz ayıp olacak gibi gelince bu yolu seçtim.Debriyaj seti için usta 480 lira gelişi var dedi ve 550 lira fiyat yazdı.Normalde 1400 den aşağı kesinlikle yapmam dedi ama sanayide kaportacı teyzemin oğlu var onun hatrına 100 lira indirim yaptı.Farzedelimki ae101 debriyaj seti taktı herhangibir sıkıntı yaratırmı.Onun dışında sanayileri hepimiz biliyoruz bazı şeyler ustaların vicdanına kalıyor belki mobil 75w90 değilde daha ucuz bir yağ kullanmış bile olabilirler tabi.Orasını Allah biliyor artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2018, 13:05:55 »
Hatırlıyorum Hakan bey, zorlanma olmadığı sürece sorun yaşamazsınız ama yük altında zorlanma ile sıyırıma problemi ortaya çıkabilir, vicdan konusunda haklısınız ve maalesef ki toplum olarak çok vicdansız bir kesime de sahibiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2018, 10:52:02 »
benimde basıma geldi tek rulman bozulmuştu ikisinide değitirdik. kronik sanırım rulman kalitesi .toyota yan sanayi den aldıgı parçalar hep bir süre sonra sıkıntı cıkıyor