Gönderen Konu: Corolla - Carina Ekonomi?  (Okunma sayısı 3606 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Corolla - Carina Ekonomi?
« : Mart 10, 2009, 18:37:26 »
İngiliz ve Amerikalılar yakıt ekonomisini "mpg" birimi ile ölçüyorlar. MPG: miles per galoon demek yani bir galon yakıtla gidilen mil sayısı. Dolayısıyla daha yüksek mpg daha az yakıt tüketmek demek.

Şimdi checkthatcar.com isminde ikinci el araba alanlara rehberlik eden bir ingiliz sitesinin verilerini dikkatinize sunuyorum : http://www.checkthatcar.com/data/data9.asp?mycar=TOYOTA%20COROLLA%20(1992%20-%201997)
92-97 Corolla mpg değerleri (farklı motor seçenekleriyle):
1.3i - 41mpg
1.6i - 38mpg
1.8i - 35mpg
Aynı siteden alınmış,
92-97 Carina mpg değerleri:
1.6i - 38mpg
1.8i - 38mpg
2.0i - 42mpg
Değerler yakın olmakla birlikte en ekonomik olanı 2 litre motorlu Carina görünüyor ..
Gerçek olabilir mi??
Yorumlarınızı bekliyorum.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

Corolla - Carina Ekonomi?
« : Mart 10, 2009, 18:37:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla - Carina Ekonomi?
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2009, 18:42:32 »
2000 cc motorun gücünden dolayı gaza daha az bastığımız için mantıklı geldi bana.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2009, 20:51:33 »
Ahmet Bey.Bu corona ve carinaların ae 101 corolla lara göre vergisinin yüksekliği haricinde ne gibi eksileri mevcuttur.Sağlamlık,yedek parça ve parça fiyatları vs.
  2000 motor carinaların bir çok 1,6 motor arabadan az yaktığını duymuştum.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2009, 21:14:41 »
1.3 Corolla, 1.8'den nerdeyse % 17 fazla yakıyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2009, 00:30:08 »
1.3 Corolla, 1.8'den nerdeyse % 17 fazla yakıyor.
Yok hayır fazla değil daha az yakıyor. Arz ettiğim gibi mpg değeri ne kadar yüksekse o kadar az yaktığını gösteriyor.
Ahmet Bey.Bu corona ve carinaların ae 101 corolla lara göre vergisinin yüksekliği haricinde ne gibi eksileri mevcuttur.Sağlamlık,yedek parça ve parça fiyatları vs.
  2000 motor carinaların bir çok 1,6 motor arabadan az yaktığını duymuştum.
Ben daha önce corolla kullanmadığım için duyumlarımı aktarabilirim ancak. Toyota güvenilirliği yani arıza yapmama konusunda yapılan övgüler corona ve carina için de yapılıyor. Yorumlar genellikle ingiltere kaynaklı ve carinalar orada yaygın olarak taksi olarak hizmet ediyorlar. Bu da zaten az masraf çıkarmalarının bir göstergesi. Ben arka görüşün biraz sınırlı olması dışında kusur olarak söyleyebileceğim hiç bişeye rastlamadım. Tahminimce çarpma dayanıklılığı da corolladan yüksektir (boy olarak az bir fark var fakat corona'nın ağırlığı 1200 kg civarında) Yedek parça tabi ki corolladan pahalıdır (çünkü ithal ediliyor) fakat bilirsiniz Toyota parçaları dayanıklılığı nedeniyle daha seyrek değiştiriliyorlar. Toyota düşünürken parça fiyatını fazla kafaya takmamak lazım. (Parça bulma zorluğu belki ama carina-corona ve bazı avensis modelleri bazı parçaları paylaşıyorlar)
Vergiye gelince carinaların daha birkaç yılı var fakat coronalar artık 15 yaşını geçtiler ve vergi yarıya düştü. :)

Bu arada aynı sitede 94-98 Honda Accordların 31 mpg gittiği yazıyor. Accord 100km/s hıza 11.3 saniyede çıkıyormuş. Carina 8.8 saniyede ulaşıyor bu hıza.. Düşünün bi yandan da böyle bi ekonomi yapıyor.. İşte Toyota teknolojisi :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2009, 00:55:13 »
Dogrudur. Ama 'highway miles' olarak olculdugunde. Saatte 65 mil sabit hizda egimsiz ruzgarsiz yolda giderkenki deger. Ust viteslerde dusuk yakit tuketilmesi normal. Bir de buyuk ihtimalle duz vitesli araclarla olculmustur ki daha yuksek MPG ciksin. 93-97 otomatik vitesli Corolla'larin bircogu 3 vitesli. O yuzden uzun yolda daha buyuk motorlu da olsa fazla vitese sahip arac daha az yakar. Sehir ici verileri olsa bir baksak...buyuk ihtimalle 2000 motor daha fazla yakiyordur...

Ahmet kardes, siz arabanizin resmini eklediniz mi? Merak ettim dogrusu. :)  Nadir sayilacak bir oldugu icin...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2009, 01:10:59 »
Dogrudur. Ama 'highway miles' olarak olculdugunde. Saatte 65 mil sabit hizda egimsiz ruzgarsiz yolda giderkenki deger. Ust viteslerde dusuk yakit tuketilmesi normal. Bir de buyuk ihtimalle duz vitesli araclarla olculmustur ki daha yuksek MPG ciksin. 93-97 otomatik vitesli Corolla'larin bircogu 3 vitesli. O yuzden uzun yolda daha buyuk motorlu da olsa fazla vitese sahip arac daha az yakar. Sehir ici verileri olsa bir baksak...buyuk ihtimalle 2000 motor daha fazla yakiyordur...

Ahmet kardes, siz arabanizin resmini eklediniz mi? Merak ettim dogrusu. :)  Nadir sayilacak bir oldugu icin...

Tabi ki fabrika verileri ise 90km/s sabit hızda ölçülmüştür. Şehiriçi değerlerinde şehir dışı değer artı ağırlık etkilidir. Ve hafif olan araç avantajlı olur çünkü duraklama sonrası hızlanma ağır aracın daha fazla  enerji harcaması gerekir. Fakat şehir içi değerler çok da standart bir ölçüm olmuyor çünkü nasıl bir dur kalk parkuru içinde ölçüldüğüne dair ben herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Hangi şehirin kastedildiği belli değil. :)

resim koymayı istiyorum.. arabayı aldığımdan beri bi bakıma götürmeye dahi vakit bulamadım..:) inşallah yakında
Kısacası corollalar muhtemelen şehir içinde daha ekonomik fakat carinanın sabit hızdaki ekonomisi dikkat çekici ve fiyatının daha ucuz, konfor ve performansının da daha yüksek olduğunu düşününce. Toplamda yapılan ekonomi corolla almayı haklı çıkaracak düzeyde mi sorusu akla geliyor. Bu biraz tercih meselesi ve belki de sürüş stilinizle de alakalı bir karar.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2009, 01:37:04 »
Tabii haklisiniz. Syille cok ilgili. Yasla, hayat gorusuyle, mizacla hepsiyle ilgili.  :P
Bir de prestij var tabii. Her arabada yok o. :D  O yuzden merak ettim zaten Corona'yi ve Carina'yi. Her yerde yok, Turkiye'de de gordugumu hatirlamiyorum dogrusu. Musait bir zamaninizda eklerseniz memnun oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2009, 22:12:14 »
Merhaba sevgili arkadaşım Ahmet.İstediğin fotoğraf olsun.Evde olsam daha detaylı eklerdim ama imkanlara buna el veriyor.Aşağıdaki linki tıkla,Prius'un altınada Carina E'yı göreceksin.Corona biraz daha yuvarlak bir hatta sahip...

http://www.toyotaclubtr.com/otomobil-dunyasindan-haberler/2009-prius-en-yeni-goruntuleri/
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 12, 2009, 23:04:11 »
Resim icin cok sagol Ozcan kardes :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 12, 2009, 23:32:44 »
Resim icin cok sagol Ozcan kardes :)
   Ne demek Ahmet'im ne demek....Eve gidince bir kaç tane daha eklemeye çalışırım..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2009, 10:54:03 »
Teşekkürler resim için. Benim arabanın fotograf öncesi biraz toplanması lazım. Kırık sinyaller falan var. Hazır olunca inşallah çekicem resimlerini. Biçimini görmeniz için netten bi fotograf buldum

renk dahil benim arabanın aynı.. (Yalnız kaput açık kalmış galiba bunun.. Bi de benimkinin direksiyonu tabi diğer tarafta :) )

Arkadan da bu araba gibi (olacak inş. toplanınca..  :)):

İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2009, 22:24:10 »
Teşekkürler resim için. Benim arabanın fotograf öncesi biraz toplanması lazım. Kırık sinyaller falan var. Hazır olunca inşallah çekicem resimlerini. Biçimini görmeniz için netten bi fotograf buldum

renk dahil benim arabanın aynı.. (Yalnız kaput açık kalmış galiba bunun.. Bi de benimkinin direksiyonu tabi diğer tarafta :) )

Arkadan da bu araba gibi (olacak inş. toplanınca..  :)):

Ahmet bey yakıt değerlerinizi öğrenebilir miyim.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 14, 2009, 10:33:54 »
Henüz kendim ölçmedim. LPG sistemi ayarsız şu anda gaz yememe problemi var ayar istiyor.. Bi de dibine kadar bitirme falan diyorlar.. Nasıl ölçeceğimi bi tespit edeyim.. Ölçünce mutlaka paylaşırım.  :)
Şehir içi kullanımda öyle aşırı bir tüketim beklemiyorum çünkü sabit hızdaki tüketimi çok az ve ağırlık olarak da kasa bir honda civic 1.6 dan sadece 30 kg daha fazla. (1220 kg)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac