Gönderen Konu: serviste alarm taktırmak istedim!!!!!!!!!!  (Okunma sayısı 3950 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
serviste alarm taktırmak istedim!!!!!!!!!!
« : Mart 09, 2009, 22:43:15 »
servise (elazığ) gittiğimde alarm taktırmak istediğimi söyledim (benim araçta alarm da yok, anahtardan uzaktan kumanda açma-kapamda yok, düz anahtar)...serviste orjinal alarm taktırmanın 450 lira, sadece orjinal uzaktan kumanda  taktırmanın 100 lira olduğunu söylediler (işçilik içinde mi bilmiyorum, muhtemelen yoktur)... bende yanında anahtar verilen başka bi marka alarm taktırmak istediğimi söyledim...servis orjinalden başka alarm yada uzaktan kumanda sistemi (cenmax veya cyclone) takamıyacağını söyledi...bu cevap çok garibime gitti..forumda alarm için 200-220 arasında bir fiyat verilmişti, serviste verilen fiyat bunun 2 katı.....bide orjinal uzaktan kumandadan açma - kapamanın (alarmsız) fotoğrafı olanı var mı? servisten başka yerde taktırdığımda, forumda anlatılan yanlışlıkla takan ustanın kablo kesebilmesinden bahsedilmişti, sağlam olsun diye işin ehi bir ustaya yani serviste taktırın diyordu....ama sevis başka marka takmam diyor....ne yapmalıyım...daha sonra başka servise mi yaptırmalıyım, o da yaparsa...
2007 model toyota corolla linea

Toyota Club Türkiye

serviste alarm taktırmak istedim!!!!!!!!!!
« : Mart 09, 2009, 22:43:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: serviste alarm taktırmak istedim!!!!!!!!!!
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2009, 23:01:44 »
Doğukan senin mesaj niye öyle ince uzun oldu okuyana kadar gözüm şaşı oldu mesajda mı sorun oldu nasıl oldu? Senin anahtarda uzaktan kumandalı kilit yok mu? bizim arabamız 2005 terra ama var bizim arabamızda. Belki linea diye yokmuş olabilir mi? Naçizane fikrim, servis dışında oto elektrikçiye giderken çook çok dikkat et, iyi araştır. İstanbul Ankara gibi büyük yerlerde belki çok alternatifler bulunabilir ancak senin benim bulunduğumuz şehirler gibi küçük yerlerde çok dikkat etmek lazım.

Ekleme: Şu an mesajı normal okuyabiliyorum geçici bir sorunmuş sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2009, 02:20:57 »
   Bingöl memleketim ama malesef yoğurtum eşki diyeceğim.Bingöl'de onu yapacak adam akıllı bir usta yok.Yada öyle biliyorum.Zaten memlekette alarmada gerek yok.Oturdugun yer itibariyle de yok.Başka yere tayin oldugunda yaptırırsın artık.Zaten o dediğin fiyatlara servis dışında,ısıtmalı,ekranlı alarmlarda taktırabilirsin..Bence acelesi yok,ama yinede sen bilirsin Doğukan
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2009, 09:11:33 »
 Bu alarma 450 TL çeken servisin aklıyla şüphesi olması lazım. Alarm fiyatı 175 TL civarında + 75'de işçilik alsalar 250 TL'ye biter bu iş. Kumandalarının resmini aşağı ekledim. Resimdeki kumandalar Toyotasa'nın 1,4 benzinli ve 1,6 linea modelleri için ürettiği kumandalı alarm kitlerinin kumandası.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2009, 10:43:30 »
Aslında biraz  elektrik  bilginiz  varsa  alarmın  şemasına  bakarak  kendiniz  takabilirsiniz. 75 TL  işçilik  çok  fazla  yazıktır  vallaha. Belki  inanmayacaksınız  ama 50 TL ye  aldığım  dandik  bir  alarmı  kendim  monte  ettim  ve  yaklaşık 2 yıldır  kullanıyorum  bir  problem  yok.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2009, 11:24:16 »
Aslında biraz  elektrik  bilginiz  varsa  alarmın  şemasına  bakarak  kendiniz  takabilirsiniz. 75 TL  işçilik  çok  fazla  yazıktır  vallaha. Belki  inanmayacaksınız  ama 50 TL ye  aldığım  dandik  bir  alarmı  kendim  monte  ettim  ve  yaklaşık 2 yıldır  kullanıyorum  bir  problem  yok.

Saygılar...

Aynen bende size katılıyorum, çokta komplike yada karmaşık bir sistem değil , gg den flan kaliteli marka bir alarm setini cuma elinizde olacak şekilde alıp haftasonu monte edersiniz, denersiniz memnun kalırsanız onay verirsiniz, kontak anahtarıyla kumandanın birleşik olduğu sistemler var ve bence çok daha kullanışlı,
ya da kalifiye bir elektrikçi bulabilirseniz ona da yaptırabilirsiniz ama bulunduğunuz yer itibariyle bu ne kadar mümkündür bilemem...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2009, 12:47:34 »
cevap ve mesajlarınız için çok sağolun....serviste orjinalden başka kendi aldığımız alarmı taktırmak mümkün mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2009, 12:49:45 »

Aynen bende size katılıyorum, çokta komplike yada karmaşık bir sistem değil , gg den flan kaliteli marka bir alarm setini cuma elinizde olacak şekilde alıp haftasonu monte edersiniz, denersiniz memnun kalırsanız onay verirsiniz, kontak anahtarıyla kumandanın birleşik olduğu sistemler var ve bence çok daha kullanışlı,
ya da kalifiye bir elektrikçi bulabilirseniz ona da yaptırabilirsiniz ama bulunduğunuz yer itibariyle bu ne kadar mümkündür bilemem...

burda "kontak anahtarıyla kumandanın birleşik olduğu sistemler var " derken ne demek istediniz? bu sistemlerin kullanışı nasıl oluyor,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2009, 14:38:10 »
Efe beyin  bahsettiği sistem sustalı diye  tabir  edilen ve araç anahtarının direk  kumandaya  montaj  yapıldığı  sistemdir. Ancak  aracınızda immbolizer  sistemi  varsa  bu olay  olanaksız  hale  geliyor.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2009, 14:48:13 »

burda "kontak anahtarıyla kumandanın birleşik olduğu sistemler var " derken ne demek istediniz? bu sistemlerin kullanışı nasıl oluyor,

Bahsettiğim tip kumandalar sustalı değil aşağıdaki şekilde olanlardır, sustalıların yan sanayii üretimleri pek kullanışlı değil diye duydum.

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2009, 15:29:15 »
benim arabamda desi marka alarm var araba çalıştıktan sonra herhangi bir kapı açılması olmaz ise kapıları kitliyor stop edince geri açıyor, ancak çalıştıktan sonra kapı açılıp kapanırsa kitlemiyor anahtarın içerde kalmaması için, kumanda ile kilit açılınca 10 saniye içinde kapı açılmazsa tekrar kitliyor, otoparkta arabayı göremediğiniz zaman yerini belli etmesi için ikaz tuşu var 15saniye dörtlüleri yakıyor ancak kapıları açmıyor bunlar ufak tefek özellikleri bunları istediğiniz şekilde ayarlatabiliyorsunuz her alarm sisteminde var mı bilmiyorum ama ben sadece kullandığım alarm sistemi hakkında bilgi vermek istedim ve 140TL civarı bir fiyatı var tavsiye ederim hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Güvenilir, iyi bir oto elektrikcisine yaptırabilirsiniz alarm ile uğraşan çünkü aşırı bir sökme takma işlemi yok diye biliyorum çok sürmez  yani öyle bir elektrikçi de 15-20TL işçilik alır. Kolay gelsin.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 10, 2009, 18:36:16 »
doğukan abicim sen servisi boş ver elazığa gelisen sana bi usta söyleyeyim oraya git alarmını taktır ben bmw 3.18i ye orda taktım alarm değil sadece aç kapa 100 liraya alarmlı da 180 liraydı tabi daha farklı fiyatlara da var takmak istersen adresini veririm sana yazık yani servise vereceğin 400 liraya
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash: