Araç üretim yerleri arasında belli farklar mevcut. Genel olarak güncel modelleri Avrupalı Japon havası veriyor Renault-Nissan işbirliğinden dolayı.
Yedek parça konusu karşılaştırma ile ortaya konabilir, görecelidir. İlke yöneticimizin belirttiği gibi nispeten nadir modellerin bazı parçalarının da bundan etkilenebiliyor. Yalnız servisleri nispeten uygun, günümüz komplike teknolojiler barındıran araçlar için yetkili ya da işini gerçekten iyi bilen özel servisler dışında yerler riskli olabiliyor, araç ister benzinli, ister dizel olsun. Müşteri memnuniyeti konusunda da fena değiller.
Donanım olarak da araçları fena değil, kendi içinde üretim yerlerine göre farklar olsa da.
Sağlamlık konusunda neyi kastettiğinizi anlamadım ancak bu genelde yanlış kullanılabilen bir terim. Güvenliği kastediyorsanız, çoğu araç benzer güvenlik donanımları sunuyor araçlarında. Zaten otomotiv teknoloji üreticileri de genelde aynı.
Sıfır fiyatları konusu tartışılı, donanıma göre aynı model çok farklı fiyatlardan sunulabiliyor, Renault bazı noktalarda benzer araçlara göre nispeten uygun sunduğu modeller de var tabi. Kadjar bence bunlardan birisi. Bose donanımlısını Türkiye'de görmek güzel olabilir.
Renault'un en büyük avantajı Dci motorları bana göre. Tork ve tüketim değerleri oldukça iyi. Mercedes'te sonuçta küçük hacim dizel için bu üniteyi tercih etti.