Gönderen Konu: 2004 Corolla bozuk yolda-kasiste vs. fren yapınca göbekten gelen gıcırtı sorunu!  (Okunma sayısı 1617 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Evet arkadaşlar beni rahatsız eden göbeğin altından gelen ses ne kadar bozuk yol ya da kasisten geçersem geçeyim gelmiyor. Düz yolda ne kadar yumuşak ya da sert fren yaparsam yapayım gelmiyor. Sadece en ufak bi kasis, yoldaki en ufak bi bozuklukta vs. biyerde frene dokunduğum anda  bu ses geliyor. O yüzden eğer yolda bir sıkıntı var ve yavaşlamam gerekiyorsa yol düzken frenleyip iyice yavaşlıyorum vitesimi düşürüyorum bozuk yere geldiğimde frene asla dokunmuyorum ve sesi de duymuyorum. Arada bir belki gelmez kendi kendine geçecek bir sestir deyip frene dokunuverdiğimde gıcırgıcır ses yine geliyor göbekten. Yani daha ayrıntılı şöyle anlatayım: Hani bir taşın üzerinden geçerken tekerlekte o taşı tıkırt diye hissedersiniz ya işte tam o anda ayağım frendeyse saniyelik gelen gıcırt diye bir ses. O küçük taşın üstünden geçerken ayak frendeyse gıcırt diye gelip geçiyor ama eğer tek bir taşın üzerinden değil de parke taşların bozuk olduğu 1 2 metre süren bir bozukluğun üzerinden geçerken frene dokunursan gacırt gıcırt ses yapıyor.
Egzoz borusu sürtmesi gibi geldi egzozcu egzoz borularının motordan çıktığı yerden itibaren sonuna kadar yokladı kontrol etti bizlik bişey yok dedi gönderdi. Daha önce başına gelen var mıi ne yapmam gerekir bu gıcık ses için?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
54 görüntüleme 0 yanıt. Demek ki nadir karşılaşılan bir ses.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Fren balataları bitmiş yüksek ihtimal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
ayak frendeyse balatalarla yada kaliperlerle alakalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
Düz yolda hafif-sert hiç farketmez frenlemeyi nasıl yaparsam yapayım hiçbir ses yok. Sadece kasisten, bozuk yoldan geçerken ayağın frendeyse ses geliyor arkadaşlar. Disk, balata, kaliper vs. sesi olsa her zaman ses yapması gerekmez mi?