Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 09, 2025, 09:15:22
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E120 (2002-2007)
»
Konu:
2004 Corolla bozuk yolda-kasiste vs. fren yapınca göbekten gelen gıcırtı sorunu!
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 2004 Corolla bozuk yolda-kasiste vs. fren yapınca göbekten gelen gıcırtı sorunu! (Okunma sayısı 1617 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Zamana bırakma!
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
Kilometre: 145000
Model Yılı: '04
2 kere teşekkür etti
21 kere teşekkür edildi
2004 Corolla bozuk yolda-kasiste vs. fren yapınca göbekten gelen gıcırtı sorunu!
«
:
Şubat 26, 2018, 23:39:43 »
Evet arkadaşlar beni rahatsız eden göbeğin altından gelen ses ne kadar bozuk yol ya da kasisten geçersem geçeyim gelmiyor. Düz yolda ne kadar yumuşak ya da sert fren yaparsam yapayım gelmiyor. Sadece en ufak bi kasis, yoldaki en ufak bi bozuklukta vs. biyerde frene dokunduğum anda bu ses geliyor. O yüzden eğer yolda bir sıkıntı var ve yavaşlamam gerekiyorsa yol düzken frenleyip iyice yavaşlıyorum vitesimi düşürüyorum bozuk yere geldiğimde frene asla dokunmuyorum ve sesi de duymuyorum. Arada bir belki gelmez kendi kendine geçecek bir sestir deyip frene dokunuverdiğimde gıcırgıcır ses yine geliyor göbekten. Yani daha ayrıntılı şöyle anlatayım: Hani bir taşın üzerinden geçerken tekerlekte o taşı tıkırt diye hissedersiniz ya işte tam o anda ayağım frendeyse saniyelik gelen gıcırt diye bir ses. O küçük taşın üstünden geçerken ayak frendeyse gıcırt diye gelip geçiyor ama eğer tek bir taşın üzerinden değil de parke taşların bozuk olduğu 1 2 metre süren bir bozukluğun üzerinden geçerken frene dokunursan gacırt gıcırt ses yapıyor.
Egzoz borusu sürtmesi gibi geldi egzozcu egzoz borularının motordan çıktığı yerden itibaren sonuna kadar yokladı kontrol etti bizlik bişey yok dedi gönderdi. Daha önce başına gelen var mıi ne yapmam gerekir bu gıcık ses için?
Toyota Club Türkiye
«
:
Şubat 26, 2018, 23:39:43 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Zamana bırakma!
2 kere teşekkür etti
21 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 Corolla bozuk yolda-kasiste vs. fren yapınca göbekten gelen gıcırtı sorunu!
«
Yanıtla #1 :
Şubat 28, 2018, 13:03:09 »
54 görüntüleme 0 yanıt. Demek ki nadir karşılaşılan bir ses.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: ---
Model Yılı: '14
230 kere teşekkür etti
234 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 Corolla bozuk yolda-kasiste vs. fren yapınca göbekten gelen gıcırtı sorunu!
«
Yanıtla #2 :
Şubat 28, 2018, 17:27:59 »
Fren balataları bitmiş yüksek ihtimal
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: ---
Kilometre: 135000
Model Yılı: '05
17 kere teşekkür etti
22 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Şubat 28, 2018, 20:13:51 »
ayak frendeyse balatalarla yada kaliperlerle alakalıdır.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Zamana bırakma!
2 kere teşekkür etti
21 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Mart 02, 2018, 09:29:03 »
Düz yolda hafif-sert hiç farketmez frenlemeyi nasıl yaparsam yapayım hiçbir ses yok. Sadece kasisten, bozuk yoldan geçerken ayağın frendeyse ses geliyor arkadaşlar. Disk, balata, kaliper vs. sesi olsa her zaman ses yapması gerekmez mi?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E120 (2002-2007)
»
Konu: