Gönderen Konu: 2004 Corolla Sibop Kapağı Contası  (Okunma sayısı 6739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
2004 Corolla Sibop Kapağı Contası
« : Şubat 03, 2018, 17:10:21 »
Merhaba arkadaşlar. Motorun arka tarafında bi ıslaklık görüyordum 10-15 gündür. Bugüm bi sorayım dedim. Usta "Sibop kapağı contasından kaçırıyor. Önemli bir şey değil. Yolda falan bırakmaz. Değiştirelim dersen parçası da 50 liralık bir şey." dedi. Ben conta deyince tırstım ilk basta ama "Silindir contası değil hocam. O olsa Allah muhafaza conta yakmış olman lazım ki o durumda antifirizin icine yağ falan karışırdı bak antifirizin tertemiz." dedi. Ne yapmam gerekir değiştirteyim mi sizce.
(Değişecekse bile Afyon'daki Toka Toyota'ya değiştirtirim. İlçede iyi işçiliğiyle bilinen bi ustaya gösterdim sadece. Tecrübeli Toyotacı olmayan birine elimden gelse yağ bile değiştirtmeyeceğim.)

Toyota Club Türkiye

2004 Corolla Sibop Kapağı Contası
« : Şubat 03, 2018, 17:10:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 Corolla Sibop Kapağı Contası
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2018, 18:04:34 »
Külbütür kapağından (sizin deyiminizle supap kapağı) yağ kaçırması arabaların yaşı geldikçe oldukça sık karşılaşılan bir durumdur.

Yağ kaçağının oranına göre motor yağ eksiltebilir (bu ciddi sorun) veya çok az kaçırsa da bölgesel olarak motor yüzeyine bulaşarak toz kir toplar.

Tavsiyem değiştirtmeniz.mantar yada plastik esaslı contaları vardır ki 25-30 Tl gibi bir fiyatı olsa gerek.Hatta bazı ustalar direkt sıvı conta kullanabiliyor.

işlemde 10-15 dakika sürer en fazla.Elinizde ekipman varsa siz bile rahatlıkla yaparsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2018, 18:28:35 »
sızıntı zaman içinde artacak ve etraf daha fazla kirlenecektir,ilk fırsatta en iyi conta ile değiştirip,kasmayacak şekilde karşılıklı sıktırarak kapağı yerleştirdikten sonra etrafıda spray temizleyici ile temizlersiniz,bir kaç zaman da sızıntı var mı diye kontrol edersiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2018, 20:41:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2018, 23:40:03 »
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Peki neden olur bu sorun? Aracı zorlamam da yani. 2000-3000 devir arasında kullanır, uzun yolda 120'yi geçmem. Geçsem de maksimum 140. 120 3600 devir, 140 da 4200 devir yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2018, 00:09:30 »
yan etkiler olmasa bile zamanın ve yılların getirdiği tahribat,malzeme yorgunluğu gibi düşünün.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2018, 16:16:05 »
Peki bu işlemle motor açılmış oluyor mu? Basit metal bir kapak diyen de var ama kafam karıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2018, 16:35:48 »
Silindir kapağı ile karıştırıyorsunuz  külbütör kapağını.

Külbütör kapağı motorun en üstünde yer alan saç kapaktır ve silindir kapağına bağlıdır.Motorun açılması dediğiniz şey ise silindir kapağının sökülmesi.Silindir kapağına bazen üst kapakta denildiği için külbütör kapağı ile karıştırılıyor.

Ayrıca işçilik dahil 40-50 lira tutar sizin işleminiz.Biri Silindir kapağını açmaya kalkarsa o fiyata motor kaputunu bile kaldırmaz :)

Sizin conta değiştireceğiniz yer kırmızı bölüm. 2 nolu parçada sizin contanız.

Yeşil bölüm ise motor açmak olarak için gereken bölüm olan silindir kapağı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2018, 16:46:21 »
külbütör kapağı sibopların bulunduğu en üst kısımdaki bir kapak olup,motor yağı buralara da geldiği için sibopların üstünü örten saç tan yapılmiş bir parçadır.motorun açılması ile hiç bir ilgisi yoktur.eğer onun altındaki bölümden yağ vs kaçırıyor ise o zaman ciddi işler ve faturalar ortaya çıkar.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2018, 22:44:59 »
Yok alttan herhangi bir kaçak yok. Ust taraftan yani arkadaşın gosterdiği yeşil kısımdan kaçak. Usta "Elzem bişey deyil hocam ya en fazla 100 gram yağ eksiltir 10binde" dedi ama ben gider yaptırım içim rahat etmez. @Tokay  Ceritoğlu (40552) sizin de dediğiniz gibi değişimi yapıp (orijinal marka parça ile) sprey sıkıp temizletip arada kontrol etmek lazım tekrar kaçak var mi diye.
Edit: Şimdi aklıma geldi. Afyon'daki ustama götüreceğime ben bu işlemi yetkili servise yaptırsam. Nasılsa basit bir işlem. 50 liraya hallolacakmış 100 olsum ama yaptıkları işleme garanti veriyorlar nasılsa. Garanti  belgemi saklar tekrar bir sıkıntı yaşarsam gider gösteririm. Ustaya yaptırsam 6 ay sonra gitsem bir daha işçilik alır benden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2018, 23:03:49 »
Evet arkadaşlar bugün araca baktırdım. Dinar'da sıradan bir ustaya gösterdiğimde conta değişecek demişlerdi ama yılların toyotacısı usta bakınca direkt gergi oringinden kaynaklandığını söyledi. 1lira madeni paranın etrafını saracak genişlikte siyah ince plastik bir parça değişti. 15 dakikada halledildi. İşçilikle birlikte 30tl ye tuttu. @Tokay  Ceritoğlu (40552) hocamın da söylediği gibi yağlanan yerlere balata spreyi sıkıldı yağı temizlendi ve birkaç gün kontrol etmemi söyledi usta. İnşallah hallolmuştur.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2018, 23:27:04
Görsellerde gördüğünüz o siyah halka arkadaşlar gergi oringi denilen parça. Videosunu da buldum buradan izleyebilirsiniz:https://youtu.be/wS423KsMbxk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2018, 00:15:57 »
2003 corollama 2 sene önce serviste taktırmıştım. 130 tl gibiydi galiba işçilik dahil. Benimkinde terletme vardı o yüzden değiştirtmiştm.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2018, 11:01:16 »
2 sene önce 130tl ise ben şu an gitsem heralde 200liramı alırdı servis. Tabi garantili parca degisimi yapiyorlar fatura veriyorlar falan ama usta sağlam. Çalıştığım okulda 100e yakın öğretmen var. Okul otoparkı galeri gibi maşallah. CHR'lar, Avensis'ler, Corolla'lar saysan en az 20 toyota var. Kaç öğretmen arkadaştan duydum yaptığı işin arkasında durduğunu maksadın para değil sağlam işçilik olduğunu ve Afyonda gidebileceğim en sağlam toyota ustası olduğunu. Sıfır aracı olan bir hocadan şunu bile duydum "Aracın arızası garanti kapsamında halledilecekse servise yaptırırım ki servis para kazanamamasına rağmen parça değiştiriyorsa arıza gerçekten oradadır. Ama garanti kapsamına girmeyen arızalarda servis aylık parça satış sayısına ulaşabilmek adına en alakasız parçaları fahiş fiyata fatura eder. Öyle bir durumda aracımı direkt bu ustaya götürürüm. Gerekli parça değişir sorun en ucuz sekilde halledilir."
Aracımın garanti süresi çoktan dolduğu için ben de servise adım atmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2018, 22:36:41 »
Evet arkadaşlar araçta gergi oringi değişti yağ sızan yerlere balata spreyi sıkılıp temizlendi. Bugün bir kontrol edeyim dedim. Üzerinden 10 gün geçti ve yaklaşık 500 km yol yaptım. Baktığımda gördüğüm yine yukarıda arkadaşın gösterdiği kırmızı bölgede yağ kaçağı görünüyordu. Fotoğrafları da ekleyeceğim. Yağ kaçağının devam etmesi ne anlama geliyor? Ne yapılması lazım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2018, 23:20:08 »
Evet arkadaşlar araçta gergi oringi değişti yağ sızan yerlere balata spreyi sıkılıp temizlendi. Bugün bir kontrol edeyim dedim. Üzerinden 10 gün geçti ve yaklaşık 500 km yol yaptım. Baktığımda gördüğüm yine yukarıda arkadaşın gösterdiği kırmızı bölgede yağ kaçağı görünüyordu. Fotoğrafları da ekleyeceğim. Yağ kaçağının devam etmesi ne anlama geliyor? Ne yapılması lazım?
Yapılması gereken sibop kapağı contasının değişmesi ama orijinal japon olan parça olmak kaydıyla size tavsiyem parçacıya gittiğinizde sizden araç şasi no isteyen yerden alış veriş yapmanızdır aksi halde al abi bu olur her zaman verdiğimiz ürün hiç sıkıntı yaşamadık diyenlere itibar etmeyiniz dışarda orjinal ürün bulamazsanız servislerden alıp dışarda taktırabilirsiniz orjinal olmazsa kısa sürede eski haline dönecektir
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 07, 2018, 00:53:48 »
Çok düşünülecek bir yanı yok ben o contayı denemek amaçlı aliexpressten sipariş etmiştim 10-15 tlye gelmişti kendim söktüm temizledim ve kendim taktım 3000 km sonunda bile en ufak sızıntı kaçak terleme mevcut değildi korkulacak herhangi bir yanı yok eliniz anahtar tutuyorsa birazda cesaretiniz var ise her türlü malzeme parasına halledebileceğiniz birşey.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 07, 2018, 13:25:28 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  orijinal ürünü nasıl bileceğim. Marka nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 07, 2018, 14:57:27 »
Parçacı şasi no ile bakipta verirse orjinal ürün olur zaten yetkili servistende şasi no ile baktırıp parça kodunu öğrenebilirsiniz mesala bugün sabah hiç bu sorun yok iken birden oluşan tekleme ile sağa cektim ve indim ne hararet ne zorlama aracım silindir kapak contasını yaktı sanayideki usta mı aradım arabayı çektirdim ve baktılar tam ortadan çantayı kesmiş servisten parça kodunu istedim ve dışardaki ni eşlestirdim sonuç orjinal parça ama servisle aynı fiyat malesef biraz uzun oldu ama kusura bakmayın
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 07, 2018, 17:09:34 »
Silindir kapak contasi pahali bisey bildigim kadarıyla. Ne kadar tuttu?