0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Youtube den westinghouse sisteminin videosunu izleyerek yapısını öğrenebilirsiniz. Vakumla çalışan bir sistem olduğundan motor durduğunda sertleşir.Fren servosu, westinghouse, booster diye isimlerle geçer forumumuzda da bir çok bilgi mevcuttur.
Bu açıklama daha hoş olmuş. Teşekkürler
Tam olarak bu yüzden teşekkür ettim. İkinci kez mesaj yazıp daha detaylı yazabildiğiniz için.Ayrıca benim tecrübe ettiğime göre pedala dokunmazsanız birkaç saat sonra bile yumuşak oluyor, ikinci bastiğinizda sertleşiyor.
Bende şöyle bir sorun var 99 avensis var araba 2 dakka ısınmadan bazen daha erken frenler hic tutmuyor dalgınlıkla eve çarpıyordum vitesi boşa atıp el freniyle durdurdum herkeste böylemi ısınmadan bazen 30 saniye diyelim frenler tutmuyor
Yazıları ayrıntılı okuyunca booster sistemindeki çekvalf sıkıntılı diyorlar .diğer arkadaşın yazdığı gibi 1 dk içerisinde düzeliyorbende mars basıp kapıyı açıp gelene kadar tutuyor.arada yokluyorum yapmadı,lastikçi bir arkadaşa sordum oda cemaatten olabilir normal yoldaiken de sert bir iki bas sertleşir dedi çekvalf bozulmuş diyorlar c.tesi sanayiye gidecem artık çekvalf orjinali de varmiki bilmemMesaj Birleştirildi: Şubat 02, 2018, 07:49:14Özür dileyerek bir şey daha sormak istiyorum bu dediğim fren tutmamasi arabayı calistirinca 30 saniye sonra düzeliyor fakat ben arabaya haftada 1 kere biniyorum 6 gün araba çalışmıyor.7. Gün binince oluyor ornek sabah 1 kere motor ısındıktan sonra bidaha aksama kadar olmuyor
Geç kaldım biraZ usta baktı 1 hafta çalışmayan arabada normaldir dedi.hava akışını sağlayan bir hortum vardı burgulu aynısından yoktu başka bi hortumdan kesti onu yeniledi karada alması hala ayni uzun sure caliamadimi ilk 30 saniye fren tutmuyor