0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet hocam sizinki de leylek. Ama sizin lastikler 195/50 sanırım...Bir de hocam dışarıya pot yapar derken??
Hayirli olsun. Jantin offset degerleri nedir?
Erhan, alçaltma işleminde önden ve arkadan aynı oranı tavsiye ederim. Çok az daha kısa yaylar ama daha sert olanalrı işini görürü sanırım. Hem sert oldukları için, yaylanmalarda daha az sürtme yapma ihtimali var. Ama sadece ön tarafı alçaltırsan aracın arka aksının yol tutuşu azalır. Eğer alçaltmayı belli bir oranın üzerinde yaparsanda amortisörlerin ömrü çok kısalır. Yani bu durumda amortisörleride uygun stroklu olanlarla değiştirmen gerekir. Jantlar çok hoş duruyor, güle güle kullan. Lastikleride temzilendin mi dahada hoş durur sanırım.
Hakan Abi benim tam açıklayamadığım olay şu. Başka bir sitede buldum..."Aracını eğer düşürmek istersen, amortisörlerdeki helezon yayların yataklarını bu işlerin uzmanı ustalara götürüp aşağıya kaç cm istersen indirtip orjinal helezonlarını kullan kesme yapmadan ,,, bu iş böyle olur sport yay araca darbe verir...YANİ AMORTİSÖRLERDEKİ YAY YATAKLARI VAR BİLİRSİN BUNLARI DİPLERİNDEKİ KAYNAKLARI SPİRAL İLE AÇIP 3-5-7-10 cm AŞAĞIYA İNDİRİP YENİDEN KAYNAK YAPIYORLAR , BURADA BİR TORNACI ARKADAŞIM OĞLU BU İŞİ YAPIYOR...HELEZON DEĞİŞMEDEN AYNI YUMUŞAKLIĞINI KORUYARAK "
Sanırım yukarıda bahsettiğim olayı yapacağım Aydın Abi. Yarın ya da Cuma yaptırmayı planlıyorum.