Gönderen Konu: Corrolla Yağ Kaçağı ve Antifiriz  (Okunma sayısı 6813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Corrolla Yağ Kaçağı ve Antifiriz
« : Ekim 30, 2017, 10:41:41 »
Herkese merhaba. Çekmeköy/İstanbul'daki Toyota "ALJ" adlı yetkili servise bakım için gittiğimde araçtan yağ kaçağı olduğunu, zincir kapağının sıvı conta ile sökülüp takılması gerektiğini söylediler. Buradan kaçırıyormuş. Ancak antifiriz de değişecek dediler. Benim de kafam karıştı zincir kapağı ile antifirizn ne ilgisi var diye. Antifirize yağ karışabilirmiş. Velhasılı kelam 600 TL masraf çıktı. Toyota forever kartımız olmasına rağmen. Bilmediğimden soruyorum servise de sordum tatminkar bir yanıt alamadım. Antifirze oradan yağ nasıl karışıyor?

Toyota Club Türkiye

Corrolla Yağ Kaçağı ve Antifiriz
« : Ekim 30, 2017, 10:41:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Corrolla Yağ Kaçağı ve Antifiriz
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2017, 10:56:23 »
saygıdeğer ustalarım ve değerli arkadaşlar ne yapmalıyım? Servisin her dediğini yapmalı mıyım? Antifirizle egzantrik zincir kapağının ne ilgisi var? Ya da var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2017, 13:45:04 »
araç kaç km de? yağ ve su eksiltmesi var mı? anladığıma göre servisin söylediği ve şüphelendiği şu dur.silindir kapağı contası,silindir bloğu,subap kapağı,burada yağ ve su kanalları birlikte olduğundan yağ ile su karışabilir,contanın durumu nedir? bu durumda yanma odalarının olduğu blokla eksantrik milinin olduğu üstteki kapağın arasından yağı atabilir,sızdırabilir.size conta değişimi,üst kapak açılacak gibi bir şeyler de söyledilerse çözüm için,bulunduğunuz kentte toyota ustasına veya iyi bir ustadan da fikir alın,öyle işlem yaptırın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2017, 14:47:17 »
Direk kontrolle net teşhis için sitemizden, kayıtlı firmalar bölümünden Ufuk Bey ile de temasa geçmeniz faydalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2017, 21:23:34 »
selam  arkadaşlar. bende 2003 corolla otamatik var. alırken expere soktugumda şanzımanda terleme var ama birşey olmaz demişlerdi güvenip aldım mart ayından beri bi problem yaşamadım şanzıman yağ eksiltme görülmüyo. ayrıca muayenede de şanzıman yağ kaçakları hafif kusurlu olarak geçtim. anlayan arkadaşlar varsa bir problem olurmu acaba...
 herkese hayırlı forumlar...
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2017, 21:47:49 »
yağ kaçağı veya terleme hangi kısımda? önce iyice tüm kısımları temizleyip kontrol edin.sızdıran yer neresi? bir de şanzıman yağı ne zaman değişmiş bilginiz yoksa yağ değişimi ve filtre değişimi yapın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2017, 21:49:30 »
selam  arkadaşlar. bende 2003 corolla otamatik var. alırken expere soktugumda şanzımanda terleme var ama birşey olmaz demişlerdi güvenip aldım mart ayından beri bi problem yaşamadım şanzıman yağ eksiltme görülmüyo. ayrıca muayenede de şanzıman yağ kaçakları hafif kusurlu olarak geçtim. anlayan arkadaşlar varsa bir problem olurmu acaba...
 herkese hayırlı forumlar...
Gözle görülür bir eksiltme yok ise sorun olmaz şanzımanı alttan yağ sökücü sıktırtıp yıkatın basınçlı su ile ve tam olarak nerelerden terleme yaptığını tespit edin belki basit bir tapanın contası eskimiştir vs vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2017, 01:44:24 »
Benim bildigim sanziman yagi degismez toyota oyle diyo en azindan. Exper terlemenin keceden oldugunu soylemisti. Kontrol ettigimde eksilme gorunmuyo

Mesaj Birleştirildi: Kasım 15, 2017, 01:51:03
Filtre derken Tokay abi yag filtresimi yoksa sanziman yagininda filtresi oluyormu
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2017, 08:25:39 »
evet otomatik şanzumanlarında yağ filtresi olur.yağ değişiminde ikisi birlikte değişirse faydalı olur.filtrenin değişmesi uzmanlık ister.yağ değişirken yeni yağ koyulduktan sonra aracı 200 -300 km gibi kullandıktan sonra yeni yağ seviyesine bakılır ve ekleme yapılır.sitemizde bu konuda çok yorum var.her aracın otomatik şanzıman yağı markanın önerilerilerine uygun yağ olmalı.tam teknik bilgi ve uygun malzeme temini için forum dan tem toyota ufuk sönmez beyden bilgi alabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 22, 2017, 00:10:12 »
araç kaç km de? yağ ve su eksiltmesi var mı? anladığıma göre servisin söylediği ve şüphelendiği şu dur.silindir kapağı contası,silindir bloğu,subap kapağı,burada yağ ve su kanalları birlikte olduğundan yağ ile su karışabilir,contanın durumu nedir? bu durumda yanma odalarının olduğu blokla eksantrik milinin olduğu üstteki kapağın arasından yağı atabilir,sızdırabilir.size conta değişimi,üst kapak açılacak gibi bir şeyler de söyledilerse çözüm için,bulunduğunuz kentte toyota ustasına veya iyi bir ustadan da fikir alın,öyle işlem yaptırın.

araçta yağ eksiltme 4000 kmde yarım litre civarı Zincir kapağı sıvı conta sürülüp tekrar kapatılacak dediler. Antifiriz de değişecekmiş ben de biraz araştırayım dedim.