Gönderen Konu: ultrasonic buji  (Okunma sayısı 9976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
ultrasonic buji
« : Şubat 25, 2009, 17:08:31 »
arkadaşlar bu ultrasonic buji olayı ne oluyor. duydunuzmu hiç. yakıt tüketimini azaltıp arabanın çekişini güşlendiriyormuş. denizli de satılıyor dediler. Toyota da böyle bişey kullanan varmı acaba. varsa memnunmusunuz gerekirse bizde obujiden taktırırız. saygılar
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

ultrasonic buji
« : Şubat 25, 2009, 17:08:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: ultrasonic buji
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2009, 17:31:16 »
arkadaşlar bu ultrasonic buji olayı ne oluyor. duydunuzmu hiç. yakıt tüketimini azaltıp arabanın çekişini güşlendiriyormuş. denizli de satılıyor dediler. Toyota da böyle bişey kullanan varmı acaba. varsa memnunmusunuz gerekirse bizde obujiden taktırırız. saygılar
ben aracımda kullanıyorum, gittigidiyordan almıştım, şimdi baktım aldığım tarihe, 08/07/2008 tarihinde almışım, alır almaz taktırmıştım, taktığınızda ciddi bir fark oluyor, bir üst vitese daha alt devirlerde atsanız bile araç daha az zorlanıyor, ben sırf denemek için dik bir yokuşu takmadan önce çıktım sonra taktıktan sonra çıktım, aynı hızda bir üst viteste çıkıyor, yokuş çıkarken çekişte büyük fark oluyor, gaza daha az basarak aynı yokuşu çıkabiliyorsunuz, yakıt tüketimi konusunda da haklılar, gerçekten de fark oluyor bir miktar, ben 400-450 km yapıyordum bujiden önce, ilk taktığımda 520 km yaptım bu ara yine 400-450 yapıyorum, bujileri 85.000 civarında takmıştım, şu an aracım 98.000i bitirmek üzere nerdeyse 99.000 oldu, bosch car service te check up sırasında bujilerin iyi durumda olduğunu söylediler, 100.000de bujilerimi değiştircem, yine bu bujilerden planlıyorum...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2009, 17:42:35 »
hocam aracınız corolla mı kaç model, yakıtta nekadar farketti bu bujiler ve maliyeti nedir
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2009, 17:53:59 »
aracım corolla, 98 model, ae101 yani, yakıt olarak çok mucizeler beklemeyin ama fark oluyor, gaza az dokunuyorsunuz çünkü..bende yakıtta 1 litre falan farketti aynı kullanımda, 60ytlye almıştım 4 bujiyi (bosch 40 idi) şu ara fiyatı 67 ytl, inmiş biraz 75ti ekim kasım aylarında, en ayrıntılı bilgiyi şu linkten edinebilirsiniz;
http://urun.gittigidiyor.com/Ultrasonic-Performans-Buji-TOYOTA_W0QQidZZ16055350

ben de bu adamdan aldım bujileri, yine ondan alcam
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2009, 18:02:13 »
peki hocam motora bir yan etkisini veya zararını gördünüzmü
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2009, 18:03:49 »
Turkay bu ultrasonik bujileri takmadan once hic aracinda bujileri degistirtmis miydin? Yoksa bundan oncekiler arabanin fabrika cikisli orijinal bujileri miydi? Eger oyle ise hissettigin fark sadece yeni buji takilmasindan kaynaklaniyor olabilir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2009, 18:04:21 »
şahsen ben görmedim ama gören vardır yoktur bilemem, şimdi merak ettim verdiğim linkteki satıcının satışlarını inceledim, 920 küsür satışı var, herkes olumlu yorum vermiş, %100 olumlu puanı var, ben çok araştırmadan takmıştım, yakıt tüketiminden çok çok şikayetçiydim bulduğum her dala sarılıyordum, ama memnun kaldım, bir yan etkisini görmedim olcağını da sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2009, 18:05:29 »
Turkay bu ultrasonik bujileri takmadan once hic aracinda bujileri degistirtmis miydin? Yoksa bundan oncekiler arabanin fabrika cikisli orijinal bujileri miydi? Eger oyle ise hissettigin fark sadece yeni buji takilmasindan kaynaklaniyor olabilir.
yok ahmet abi olur mu, 85.000de aldım bu bujileri ve çıkardığımızda bakan usta daha en az 5.000 daha gider bu bujiler demişti, araç servis bakımlı ve hiç aksatmadık bakımlarını, serviste değiştiriyorlardır sanırım değil mi :)

şimdi aracın kitapçığından kontrol ettim, 20.000de bir değiştiriliyormuş, 80.000 bakımında değiştirmiş olmaları lazım, usta 5.000 daha gider demişti o zaman o bujinin 10.000km mi oluyor ömrü?ya da o usta hiç birşey bilmiyormuydu? çünkü 100.000de değiştirilmesi gerekiyormuş kitaba göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2009, 18:08:58 »
Ozellikle istenemzse degistirilmez. Tirnak araligi araba kullanildikca git gide acilir ve arabayi calistirmak icin gereken voltaj surekli artar ve zaman gelir yanma odasindaki yakit tamamen ateslenemez ve egzostan tam yanmadan atilir, bu da asiri yakit sarfiyatina sebep olur. Bujiler iyi durumdaysa bazen tirnak araligi ayarlanarak tekrar kullanilabilir, ama degistirmek en iyisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2009, 18:10:39 »
yukardaki mesajımı düzenlemiştim ama ahmet abi görmeyebilirsin onu buraya da yazayım ;
şimdi aracın kitapçığından kontrol ettim, 20.000de bir değiştiriliyormuş, 80.000 bakımında değiştirmiş olmaları lazım, usta 5.000 daha gider demişti o zaman o bujinin 10.000km mi oluyor ömrü?ya da o usta hiç birşey bilmiyormuydu? çünkü 100.000de değiştirilmesi gerekiyormuş kitaba göre..yani kitaptaki bakım çizelgesinde her 20.000de bir bujiler değiştiriliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2009, 18:17:02 »
Kimseyi suclamiyorum, degistirmisse degistirmistir Turkay.

Burada anlatmak istedigim sey su: Yeni bujiler her zaman eskilere gore daha yuksek performans saglar.

'Ultrasonik' oldugundan degil, yeni oldugundan performans artisi getirir.

Acikcasi boyle mucize cozumlere inanmiyorum ben. Daha once buji konusunu konusmustuk, burada 5-6 dolar. Adamlar en ucuz bujiyi (autolite) 80 cent'ten alip oynuyorlar bujiyle. NGK,Denso,Bosch gibi buji uretiminde/gelistirilmesinde dunya devi markalar yapamiyor mu bu adamlarin bodrum katlarinda yaptiklarini?

Sozum bu bujilerle ilgilenen, almayi dusunen arkadaslara. Bujilerinizi fabrikanin onerdigi normak bujilerle degistirin, cebinizden fazla para cikmasin. Ayni sonucu alirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2009, 18:37:55 »
ahmet abi bu diyelim ki haklısın adamların ürünü fos, patenti nasıl aldı bu adamlar?  us patent no: 5610470 ben değişimi daha 5.000km yapılmış bujilerimi değiştirdim ultrasonic bujilerle, hiç alıp inceledin mi ultrasonic bujileri? ben pek anlamam ama takan usta eline alır almaz, "bu ne yahu, çok farklı birşey yapmışlar, performans için mi?" diye sordu..ben bu bujileri 10.000kmden fazla süredir kullanıyorum, faydasını da gördüm, 15.000 km dolunca yine bu bujiden alcam daha bitmemiş olmasına rağmen, çünkü benim için performans ve yakıt tüketimi çok önemli..bu bujiyi kullanan lpgli araç sahipleri performans kaybının minimuma indiğini söylüyor onlar da mı yeni buji taktılar diye performans arttı diye düşünüyor? bence siz her yeniliğe karşı önyargılısınız, carbon clean, ultrasonic buji gibi şeylere ciddi anlamda bir ön yargı ile yaklaşıyorsunuz ve eski yöntemle depoya katılan enjentör temizleyiciler carbon clean ile aynıdır, yeni buji zaten performans sağlar diye kestirip atabiliyorsunuz, amerikada 5-6 dolarmış tanesi, alıp bir deneseniz ne kaybetmiş olursunuz? ön yargı ile, varsayım ile hüküm koyulcak bir konu değil ki bu..ben 10.000kmden fazla süredir kullanıyorum, aldığım sitede 926 kişi almış hepsi fark hissetmiş, siz varsayımlarınızla bir işe yaramaz diyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2009, 19:15:01 »
:D Herkes parasini nasil harcayacagi konusunda serbest, Turkay. Ama yeni karar verecekler icin olayin sadece bir yonunu gostermek dogru olmaz. Dolandiricilara karsi her zaman on yargili olmusumdur. ;-)

Herkes patent alabilir.Basvuru ucretini odemek kaydiyla. Yer bezi icin bile patent alinir.

http://autorepair.about.com/cs/productreviews/fr/aafpr092802.htm  adamin biri test etmis.4 litre yakitla 1.3 km daha fazla yol yaptigini gormus.40litreyle 13 km daha fazla yol gidilmis. 700-800 km.de +13 km. Acaba bu gercek bir artis mi, yoksa kontrol edilemeyen degiskenlerden mi kaynaklanmis?
Zaten patentinde de yakit tasarrufu iddiasi yok. Ne kaldi geriye? Cekis, performans? Fabrikanin onerdigi Denso ya da NGK bujilerinden al, en ucuzu o. Dene bakalim ayni performans artisini yasamayacak misin.

Kanmayalim arkadaslar, isteyen yine gidip parasini versin bu sarlatanlara, ama performans artisi istiyorsaniz bujilerinizi, eskiyen buji kablolarinizi degistirin. Paraniz cebinizde ve arabanizda kalsin, iki-uc acikgozun kasasini doldurmasin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2009, 19:44:21 »
benim aracımda 13kmden daha fazla yakıt tasarrufu oldu ama sadece sizin söylediğinizi denemek için denso yada NGK takcam bujilerimi değiştireceğim zaman, bakalım gerçekten de bu performansı alabilecekmiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2009, 19:48:41 »
Tamam Turkay :) Ayni sonucu almazsan gel soyle. Bujilerini de buradan hediye edeyim ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2009, 20:04:28 »
   Arkadaşlar buji muhabbeti yine Ceyhun arkdaşımızın açtığı konuda görüşmüştük hatırlarsanız.Şimdi bu konu ile buji aklımı çelmeye başladı.Aklımda acabalar başladı.Uygun bir zamanda Kemal ustaya götürüpte göstereyim.Durumu nedir ne değildir.Birde bilgi alırım onlardan..Hatta bilgiyi müsait olunca mekanik ustası Sadık beyden rica ederim burada belirtir görüşlerini.Olumlu bir şeyler yazarsa bende taktırırım yada hiçbirimiz takmayız...Sevgiler...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2009, 20:14:34 »
Ben de merak ediyorum.Acaba bilenler, isin ustalari ne dusunuyor diye, Ozcan. Merakla bekliyorum.  :)

Bu bujileri yapanlarin web sitesi 1997'den kalma.Hicbir degisiklik yok. Madem oyle guzel bir urun, acaba niye her yerde gormuyoruz. Hic bir yerde satildigini gormedim sahsen. Sadece kargoyla adrese yolluyorlar.Satis yaptiklari bir yer, magaza yok.
Turkiye'de gittigidiyor'da satan adam da ciddi ciddi paylaniyor bu isten, bujileri bodrum katinda uretenlerden bile fazla paylaniyor hem de.

NGK'nin. Denso'nun, Bosch'un dunyanin her yerinde arastirma/gelistirme laboratuvarlari var, binlerce bilim adami calisitiriyorlar. 84 yasindaki bir amcanin bodrumda deldigi bujileri delemiyor mu koskoca Denso,NGK, Bosch :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2009, 20:46:55 »
özcan abi geleyim kemal abiye giderken ben de, benim bujiler iyi durumda hala, alsın baksın benimkilere, karşılaştırsın hatta mümkünse arka arkaya bujileri değiştirip aynı arabada deneyelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2009, 21:42:46 »
özcan abi geleyim kemal abiye giderken ben de, benim bujiler iyi durumda hala, alsın baksın benimkilere, karşılaştırsın hatta mümkünse arka arkaya bujileri değiştirip aynı arabada deneyelim
   Nasıl istersen Türkay.Benim gösterme amacım en son 92 binde genel bakımda değişmişti.112 bindyim şu anda.Şimdi burada yazılanları okuyunca acaba ne durumdalar diye merak ettim.Beraber gideriz.Hem sana orda Burak ustanın adam ettiği ve etmeyede devam ettiği 96 BMW 3.20 Coupe var.Civciv sarısı.Dışı yeni boyandı.Onunla da hasret giderir fotolarınız çekeriz.Ne dersin Türkay :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2009, 21:45:43 »
Hem sana orda Burak ustanın adam ettiği ve etmeyede devam ettiği 96 BMW 3.20 Coupe var.Civciv sarısı.Dışı yeni boyandı.Onunla da hasret giderir fotolarınız çekeriz.Ne dersin Türkay :)
ah abi bu forumda herkes yarama basıyor yaa :) 3 yaram var, 2si delik deşik oldu biri sağlam ona da basan olur yakında :) gidelim abim benim, fotoğraf çekelim belki içine de otururuz :P