Gönderen Konu: Cruise Control (Hız Sabitleyici)  (Okunma sayısı 259737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Ynt: Cruise Control (Hız Sabitleyici)
« Yanıtla #540 : Kasım 02, 2015, 13:21:09 »
Arkadaşlar merhaba, 2015 1.33 life aracıma hız sabitleyici taktıracağım. Bunun için 2015 1.6 premium araçtan çıkma orjinal kol buldum. hafta içi çalıştığım için babam götürdü aracı iyi bildiğimiz bir elektrikçiye ancak usta kapak gerekli demiş. Bahsettiği bu kapak 8-10 TL'lik bildiğimiz kapak mı? Bir de daha Kolun takıldığı yer sağ taraftaki silecek kolunun alt tarafındaki yer değil mi? Bu konuyu uzun süredir araştırıyorum ve adam böyle söyleyince aklıma takıldı. Şimdiden teşekkür ederim.

Aynen öyle, bildiğimiz 8-9 liralık kapak. Gidip Show room da ki bir CC'li Corolla'nın kapak fotoğrafını verin ve yedek parçaya gidip sipariş verin getirirler. Zaten airbag göbeğı içinde soketi hazır.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #540 : Kasım 02, 2015, 13:21:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 3500
  • Model Yılı: '15
  • 14 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #541 : Kasım 02, 2015, 14:26:00 »
Arkadaşlar merhaba, 2015 1.33 life aracıma hız sabitleyici taktıracağım. Bunun için 2015 1.6 premium araçtan çıkma orjinal kol buldum. hafta içi çalıştığım için babam götürdü aracı iyi bildiğimiz bir elektrikçiye ancak usta kapak gerekli demiş. Bahsettiği bu kapak 8-10 TL'lik bildiğimiz kapak mı? Bir de daha Kolun takıldığı yer sağ taraftaki silecek kolunun alt tarafındaki yer değil mi? Bu konuyu uzun süredir araştırıyorum ve adam böyle söyleyince aklıma takıldı. Şimdiden teşekkür ederim.

Burak Bey merhaba,

Bahsettiğiniz kapağı bende yeni aldım, 9TL. Herhangi bir toyota servise giderek 45186-02210-C1 kodunu söylerseniz yardımcı olacaklardır. Yeri söylediğiniz gibi silecek kolunun alt hizasında fakat direksiyon gövdesinde bulunmaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #542 : Kasım 02, 2015, 15:37:06 »
Cevaplar için sağolun arkadaşlar. Bu arada bahsettiğim elektrikçi de dahil 3 tane elektrikçiye sormuş babam, hatta bir tanesi Derindere'den bir arkadaşını arayıp anlatmış vaziyeti. Oradaki arkadaş yok takılmaz, arabanın beynini bozar gibi bir şeyler söylemiş. Kol şu anda bende, herhalde başka bir usta bulacağım bu gidişle teşekkürler herkese.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #543 : Kasım 02, 2015, 15:41:54 »
Hiç bir şey olmaz tak bence. 3 aydır takılı bende ve büyük rahatlık.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #544 : Kasım 02, 2015, 15:53:40 »
Cevaplar için sağolun arkadaşlar. Bu arada bahsettiğim elektrikçi de dahil 3 tane elektrikçiye sormuş babam, hatta bir tanesi Derindere'den bir arkadaşını arayıp anlatmış vaziyeti. Oradaki arkadaş yok takılmaz, arabanın beynini bozar gibi bir şeyler söylemiş. Kol şu anda bende, herhalde başka bir usta bulacağım bu gidişle teşekkürler herkese.

azıcık el işçiliğiniz varsa kendiniz takabilirsiniz bence
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 3500
  • 14 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #545 : Kasım 02, 2015, 15:56:16 »
Burak Bey forumda bu konu ile ilgili baya birkonu açılmış durumda, bende @Ahmet Güve (8047)  beyfendinin yaptığı açıklamalardan yola çıkarak kendim yapmayı düşünüyorum. Herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum, forumda yapıp deneyen baya bir arkadaş bulunmakta http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=55432.560 adresinden yapım aşamalarına dair bilgi edinebilirsiniz. Bu arada  @Ahmet Güve (8047) beyfendiye yaptığı faydalı açıklamalar için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #546 : Kasım 02, 2015, 16:00:49 »
En sonunda öyle olacak gibi. Yani bir sakatlık olmasın diye ustaya gidiyoruz herkes farklı konuşuyor. Adamlara da dedim taktirip gayet de güzel kullananlar var diye. Takilmasa veya calismazsa onlarda da sorun cikartirdi mutlaka. Neyse halledecegiz bir şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 92000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #547 : Kasım 04, 2015, 23:38:26 »
https://www.youtube.com/watch?v=oWFWUItResc
bu videodaki arkadaş d4 corollaya takmış ve çalışmış. o zaman başka bir durum var. hayırlısı artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #548 : Kasım 05, 2015, 02:06:35 »
https://www.youtube.com/watch?v=oWFWUItResc
bu videodaki arkadaş d4 corollaya takmış ve çalışmış. o zaman başka bir durum var. hayırlısı artık.
Eski dizellerde altyapi yok ornegin ap900 gibi cihazlarla takilabiliyor. Internetten ap900 yazarsaniz bilgi edinebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 92000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #549 : Kasım 05, 2015, 22:57:49 »
eski modeller derken benim araba 2011 model. acaba eski sınıfına giriyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 1300
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #550 : Kasım 07, 2015, 10:56:12 »
Değerli arkadaşlar,
Aracım Yaris 2015 model, cool, 1.33 CVT. Servisine sordum "cc takılır mı?" diye, "Altyapı var, 550 tl.ye takarız" dediler. Kullanma kılavuzunda "sabit hız kontrol sistemi" veya "hız sabitleyici" olarak geçiyor. Taktırmayı ciddi olarak düşünmeye başladım ama bazı tereddütlerim var, size danışayım dedim.

1. Kullanma kılavuzunun ilgili bölümünde sabit hız kontrol sisteminin nasıl kullanılacağı anlatılmış. Hemen akabinde de "hız sınırlayıcı" anlatılıyor ve deniyor ki:
    "Sabit hız kontrol kolu kullanılarak, istenilen maksimum hız ayarlanabilir. Hız sınırlayıcı, aracın ayarlanmış hızın üzerine
geçmesine izin vermez."

Bu ifadeye göre, cc kolu aynı zamanda hız sınırlayıcı olarak da kullanılabiliyor mu? Yoksa ben yanlış mı anlıyorum? Siz ne dersiniz?

2. Önceden ayarladığımız sabit hız, kontağı kapatınca siliniyor mu? Yola her çıkışta yeniden ayar mı yapılıyor?

3. Yolda giderken sistem kilitlendiğinde, yani cc herhangi bir şekilde devreden çıkarılamadığında yapılması gereken işlemler nedir? Yanılmıyorsam 2 yıl kadar önce böyle bir hadise oldu, ama aracın marka-modelini bilmiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Pozantı otoyolunda hızla seyreden bir araç sürücüsü polisi arayarak "aracı yavaşlatamadığını, cc nin takılı kaldığını, yolun boşaltılmasını..." söyleyerek yardım istemiş ve ancak otoyoldan çıkışta bir yerleşim merkezinde kaza yaparak durabilmişti. Böylesi bir durumda en doğru hareket tarzı ne olabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #551 : Kasım 07, 2015, 11:10:57 »
Değerli arkadaşlar,
Aracım Yaris 2015 model, cool, 1.33 CVT. Servisine sordum "cc takılır mı?" diye, "Altyapı var, 550 tl.ye takarız" dediler. Kullanma kılavuzunda "sabit hız kontrol sistemi" veya "hız sabitleyici" olarak geçiyor. Taktırmayı ciddi olarak düşünmeye başladım ama bazı tereddütlerim var, size danışayım dedim.

1. Kullanma kılavuzunun ilgili bölümünde sabit hız kontrol sisteminin nasıl kullanılacağı anlatılmış. Hemen akabinde de "hız sınırlayıcı" anlatılıyor ve deniyor ki:
    "Sabit hız kontrol kolu kullanılarak, istenilen maksimum hız ayarlanabilir. Hız sınırlayıcı, aracın ayarlanmış hızın üzerine
geçmesine izin vermez."

Bu ifadeye göre, cc kolu aynı zamanda hız sınırlayıcı olarak da kullanılabiliyor mu? Yoksa ben yanlış mı anlıyorum? Siz ne dersiniz?

2. Önceden ayarladığımız sabit hız, kontağı kapatınca siliniyor mu? Yola her çıkışta yeniden ayar mı yapılıyor?

3. Yolda giderken sistem kilitlendiğinde, yani cc herhangi bir şekilde devreden çıkarılamadığında yapılması gereken işlemler nedir? Yanılmıyorsam 2 yıl kadar önce böyle bir hadise oldu, ama aracın marka-modelini bilmiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Pozantı otoyolunda hızla seyreden bir araç sürücüsü polisi arayarak "aracı yavaşlatamadığını, cc nin takılı kaldığını, yolun boşaltılmasını..." söyleyerek yardım istemiş ve ancak otoyoldan çıkışta bir yerleşim merkezinde kaza yaparak durabilmişti. Böylesi bir durumda en doğru hareket tarzı ne olabilir?

aracı boş vitese almak aklına gelmemiş sanırım.

hız sınırlayıcı normal bir araçta sabitleyici mekanizmasının olduğu kol ya da düzende bir tuşla etkin hâle getirilir ancak toyota'da nasıl olacağı bilinmez çünkü alacağınız kolda olmayacaktır. örneğin avensis'te vsc tuşuna yakın bir yerdeki tuşa basarak etkinleştiriliyor. hafıza durumuna herhangi bir yorum yapamayacağım, deneyenler bilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #552 : Kasım 07, 2015, 12:41:20 »
1-Eğerki size hız sabitleyici ve özellikle "hız sınırlayıcı" için bu fiyatı verdiler ise çok iyi. Ama hiç zannetmiyorum sadece sabitleyici içindir
İki sistemde farklı, kol sınırlayıcıda ayar sağlıyor sadece. Ayrı bir tuş ile sınırlayıcı çalışıyor
2-Evet siliniyor. Yeniden ayarlanmalı
3- kontağı kapatabilirsiniz. N konumuna alabilirsiniz.

Eğer sadece kol bu fiyata ise gereksiz pahalı. Aliexpressten alıp takabilirsiniz
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #553 : Kasım 07, 2015, 14:03:27 »
eski modeller derken benim araba 2011 model. acaba eski sınıfına giriyor mu?
Malesef sizinkinede cc olmuyor. Maliyeti goze alabilirseniz ap900 taktirabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 1300
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #554 : Kasım 09, 2015, 17:58:16 »
Arkadaşlar, peki benim Yaris'ime "adaptif cruise control" takılabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #555 : Kasım 09, 2015, 18:14:02 »
Arkadaşlar, peki benim Yaris'ime "adaptif cruise control" takılabilir mi?

Tabiki evet,
Ama 40000 Tl gibi maliyeti olur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #556 : Kasım 09, 2015, 18:16:23 »
Tabiki evet,
Ama 40000 Tl gibi maliyeti olur.

Ahmet bu adaptif denen olay tam olarak nedir abi  :nija: :nija:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #557 : Kasım 09, 2015, 18:28:34 »
Ahmet bu adaptif denen olay tam olarak nedir abi  :nija: :nija:

Ahmet abinin yükünü azaltayım bari birazcık da olsa :)

Radar sistemi sayesinde öndeki araçla uzaklığını algılıyor sistem ve ayarlanan hızdan daha düşük hızda önde seyreden aracın hızına azalıp onunla arasında mesafe bırakabiliyor bu adaptif hız sabitleyici sistemlerde. Ek olarak fren yapabilme yeteneği de var.

Bir de şerit asistanı olsa ve hafif virajlarda kendisi dönse mis gibi, hiç dokunmadan yolculuk yap.  :rofl:

Toyota Türkiyeye bu adaptif CC yi getirmiyor, araçlarında kullanmaya başladı. Mazda 2013 itibariyle power sense donanımında adaptif cc yi kullanmaya başladı. VW de bir süredir kullanıyor ve şerit takip asistanı da var üst modellerde opsiyon olarak.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #558 : Kasım 09, 2015, 22:10:42 »
Bazı ACC sistemlerde ise şehiriçi kullanımlarda kalkış imkanıda sunuyor. Otomatik olarak trafikle beraber yürüyor yada sizin tuşa basmanız gerekiyor hareket için

Şerit takipte çeşitlilik var , hepsi manevra yapamıyor malesef
Ama bazıları çok iyi viraj dönüyor :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #559 : Kasım 09, 2015, 22:36:33 »
selamlar 2013 dizel aurise takılabiliyor mu acaba???
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ