Gönderen Konu: Cruise Control (Hız Sabitleyici)  (Okunma sayısı 259467 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Ynt: Cruise Control (Hız Sabitleyici)
« Yanıtla #320 : Ocak 16, 2013, 15:48:00 »
merhaba arkadaşlar. biraz önce hız sabitleyici taktırdığım aracımı servisten aldım. ankara toyan da taktırdım. farklı yöntemlerle uğraşmadım zaten detaylı inceleme ve bakım yaptırmayı düşüyordum.

cc+detaylı inceleme(ufak tefek temizlik dışında birşey çıkmadı çok şükür)+el freni ayarı(biraz yukarıda kavrıyordu ve yarım seviyede hiç tutmuyordu)

hepsi 436 tl tuttu. cc ye 350 tl detaylı incelemeye de 80 tl demişlerdi zaten baştan.  yakında çevre yolda deneyip izlenimlerimi paylaşırım.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Ocak 16, 2013, 15:48:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Ocak 16, 2013, 17:15:53 »
merhaba arkadaşlar. biraz önce hız sabitleyici taktırdığım aracımı servisten aldım. ankara toyan da taktırdım. farklı yöntemlerle uğraşmadım zaten detaylı inceleme ve bakım yaptırmayı düşüyordum.

cc+detaylı inceleme(ufak tefek temizlik dışında birşey çıkmadı çok şükür)+el freni ayarı(biraz yukarıda kavrıyordu ve yarım seviyede hiç tutmuyordu)

hepsi 436 tl tuttu. cc ye 350 tl detaylı incelemeye de 80 tl demişlerdi zaten baştan.  yakında çevre yolda deneyip izlenimlerimi paylaşırım.
hayırlı olsun öncelikle. ama en fazla 100 tl ye mal olacak birşeyi servis 350 ye takıyor ya ne diyeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #322 : Ocak 16, 2013, 17:51:34 »
hayırlı olsun öncelikle. ama en fazla 100 tl ye mal olacak birşeyi servis 350 ye takıyor ya ne diyeyim

doğrudur yazınızı bugün gördüm paylaşım yaparken. daha önce görsem ucuz yollu halletmeye çalışırdım. :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Ocak 16, 2013, 18:03:18 »
Aslında güzelce toparlanıp, sabitlenecek bir konu, ama yapan yok sanırım, ::)
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '09
« Yanıtla #324 : Ocak 18, 2013, 09:03:40 »
http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-CAMRY-YARIS-COROLLA-07-08-09-10-CRUISE-CONTROL-/181060179297?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a28071561&vxp=mtr

ebay da bu parçayı almayı düşünüyorum. 62 dolara geliyor yaklaşık 100 tl.  !!! top seller olması bana güven verdi. Alabileceğim daha makul fiyatlı güvenilir satıcı varsa sizin aldığınız lütfen paylaşınız.  Benim aracım 2009 1.6 corolla comfort 124 hp 5 vites manuel. Aldığım kol takıldığında çalışacağından emin olmak istiyorum. Bunu nasıl anlayabilirim?

Bir de kolu takarken yapılacak işlemler neler? Biri step step yazarsa çok memnun olurum. Airbag varya dokunmaya bile tırsıyorum.

Şimdiden teşekkürler. Güvenli ve ekonomik sürüşler...  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #325 : Ocak 18, 2013, 10:15:52 »
http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-CAMRY-YARIS-COROLLA-07-08-09-10-CRUISE-CONTROL-/181060179297?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a28071561&vxp=mtr

ebay da bu parçayı almayı düşünüyorum. 62 dolara geliyor yaklaşık 100 tl.  !!! top seller olması bana güven verdi. Alabileceğim daha makul fiyatlı güvenilir satıcı varsa sizin aldığınız lütfen paylaşınız.  Benim aracım 2009 1.6 corolla comfort 124 hp 5 vites manuel. Aldığım kol takıldığında çalışacağından emin olmak istiyorum. Bunu nasıl anlayabilirim?

Bir de kolu takarken yapılacak işlemler neler? Biri step step yazarsa çok memnun olurum. Airbag varya dokunmaya bile tırsıyorum.

Şimdiden teşekkürler. Güvenli ve ekonomik sürüşler...  :)

parçayı alıp montajını servise yaptıra bilirsiniz belki bir sorun, hem içiniz de rahat eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #326 : Ocak 18, 2013, 10:59:15 »
ben ve birkaç arkadaş daha bu satıcıdan aldı. güvenilir biri .hızlı teslimatıyla ünlüdür. takmak için bile servise gerek yok . iki vida altıüstü. bu arada zam yapmış ben 26 usd a almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #327 : Ocak 18, 2013, 11:10:00 »
Mustafa Korkmaz Bey sizin araciniz kac model ? Benimkiyle ayni uretimmi acaba diye soruyorum. Montaj esnasinda aku kutupbaslarini sokmeye gerek varmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #328 : Ocak 18, 2013, 11:38:06 »

Mustafa Bey bu coverin takıalcağı yer sizin aracınızda kesikmi ? yani yeri hazırmı ? bende d4d var kolcaydan sistemi sipariş verdim. şimdi sorun yeri açmakta ve kapak bulmakta kaldı. acaba bu kapağa göre yeri düzgünce nasıl kesilir ?

arkadaşın aracı benzinliymiş ve benzinli araca kol takılarak CC aktif ediliyor altyapısı hazır ama sizinki dizel ve dizellerd CC kolu takılsada çalışmaz çünkü altyapısı yok.

Mesut doğru söylüyor sizin aracınızda cc alt yapısı yok, isterseniz servise danışın ama yapacağınız işlem aracınıza zarar vermesin.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #329 : Ocak 18, 2013, 12:31:01 »
Az önce 2 servisi aradım. Dumankaya pendik 540 lira fiyat verdi. Ne kadarı işçilik parça? Hepsi parça dedi.  Dedim malzemeyi getirsem takar mısız işçilik neyse onu vereyim. Parçayı aldığınız yere taktırın dedi.  :)
Beykoz-kavacık: 700 küsür dedi. Daha çok şaşırdım. Neden bu fiyat ? 200 lirası işçilik gerisi parça dendi. Takılırken kullanılan civata hariç 4 parça olduğundan bahsetti. Biri cover, diğeri kol, diğer ikisi kablo herhalde. Kablonun çok pahalı olduğunu söyledi. Parçayı dışarıdan temin ettiğimiz takdirde 200 tl ye montajı gerçekleştirebileceklerini söyledi.
Servisler arasında bu kadar fiyat farkı olması ve tutum farklılığını olması beni düşündürüyor açıkçası...

Benim gördüğüm kadarıyla 1 tane kablo var diğeri ne acaba? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #330 : Ocak 18, 2013, 12:33:22 »
benim araba 2011 otomatik corolla. benzinli olduğu için alt yapısı var dediler. ebay daki satıcadan 26+12 usd karşılığı aldım. 2 civataya 25krş cover için 7 tl verdim. o servislere selam söyleyin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #331 : Ocak 18, 2013, 12:36:09 »
Acaba benimkinde alt yapı yok mu ya? 2009 manuel benzinli corollaya takan yok mu hiç? :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #332 : Ocak 18, 2013, 12:38:03 »
aynı model kullananlar daha iyi bilir. 2009 serisinde bir üst modda comfortextra gibi cc var mı? varsa ki servis takacağını söylediğine göre aynı parçayı kullanacaklar yurtdışından sipariş vermenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #333 : Ocak 18, 2013, 13:34:10 »
Acaba benimkinde alt yapı yok mu ya? 2009 manuel benzinli corollaya takan yok mu hiç? :(

bu CC kolunu TR ye ilk getirten ve araca takan ben ve forumdan bir arkadşımız,  onun aracına olmadı manueldi yaris,   bende corollamda denedim 2005 Manuel ve yine olmadı,    sonra 2005 aynı benim aracımdan ama otomatik bi araca kolu taktım ve çalıştı, daha sonra forumda bunu paylaştım ve otomatik vitesli birçok arkadaş bu bilgiden yararlanıp  bu koldan sıpariş verdi,  manuel vitesli araçlarda debriyajda ve frende  swiç olması lazım hattı çekilmiş eğer yok ise çalışmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #334 : Ocak 18, 2013, 14:18:41 »
fren ve debriyajda swich varsa olur diyorsunuz yani. Peki swichlerin olup olmadığını nasıl tespit edebilirim? Kusura bakmayın bilmiyorum nasıl birşey olduğunu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #335 : Ocak 18, 2013, 14:52:36 »

benim araç 2007 corolla comfort 1.6 benzinli düz vites. sizin aracınızla aynı sanırım. cc olur yani. servisi arayıp sorun isterseniz uygun diyeceklerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 39650
  • Model Yılı: '12
  • 96 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #336 : Ocak 19, 2013, 13:54:31 »
Yüksel Güzel Bey' e buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum. 2012 d4d aurise kendi icat ettiği c.c. aparatı ve orjinal kol ile montajını yaptım. harika harika harika çalışıyor. Dizelin keyfi şimdi çıkamaya başladı. ayakla ayarlayamadığımı 4,2 - 4,8 litreleri görüyorum. Böyle bilim insanlarını canı gönülden destekliyor ve başarılarının devamını diliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #337 : Ocak 19, 2013, 17:01:45 »
acaba benim aracıma da olur mu?

2006 1.4 d4d terra hb
bilgisi olanlar varsa paylasırsa sevinirim
saygılar
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #338 : Ocak 19, 2013, 23:26:53 »
Bildiğimiz kadar d4-d olanlarda alt yapı olmadığı için uygun değil. Ben bu sebeple eski aracıma taktıramamıştım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #339 : Ocak 20, 2013, 23:16:33 »
Dün Tekirdağ Çorlu Köşkdere'ye gittim.2010 Toyota Corolla 1.6 Comfort aracıma Hız Sabitleyici için 450 TL fiyat verdiler.