Gönderen Konu: Cruise Control (Hız Sabitleyici)  (Okunma sayısı 259348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Cruise Control (Hız Sabitleyici)
« Yanıtla #240 : Aralık 16, 2011, 11:14:19 »
  Sonradan üzülmek daha kötü. Çocuk psikolojisi gerçekten ilginçtir, açık bulduklarında büyükleri çok güzel oynatırlar, bu oyuna gelmemek lazım bilinçli ebeveynler olarak. Sonuçta bizlerin onlara doğruyu öğretmesi gerekir. Tabi bu söylendiği kadar kolay değil, duygulara gem vurmak şart bu sırada. :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Aralık 16, 2011, 11:14:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Aralık 16, 2011, 11:19:55 »
El kadar çocuktan büyük anlayışı beklememek lazım. Bazen bu hataya düşüyorum. :(
Boş kağıt gibiler, ne çizersen onu kılavuz alıyorlar.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Mart 01, 2012, 19:09:05 »
Bugün sordum 2010 avensise hız sabitleme takılamıyormuş

corolla ve aurise takılabildiğini söylediler farklı bilgisi olan varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #243 : Mart 01, 2012, 19:23:40 »
Ya çocuğa laf anlatmak cidden sabır istiyor. Bizimkini koltuğa koyuyoruz, adam bir süre sonra sıkılıyor. Karnım ağrıyor diyede sihirli kelimeyi bulmuş. İstifra etmesin diye bazen çıkarıyoruz.
Bir kaç kere akıllı tv de kaza videolarını gösterip anlattım, tamam falan dedi ama unutuyor sıpa :D

Hava yastık açılım videolarıda çok hoşlarına gidebiliyor, kemerini takarsan havayastığı açılacak diye kandırıp beklenti içinde tutabilirsiniz,

Büyük oğlum 17,5 yaşında, kimin aracına binerse binsin, kendi aracımız dahil ön, arka koltuk farketmez ilk yaptığı şey kemer bağlamak oluyor, küçük oğlum 2,5 yaşında, o da kemerini bağlatıyor.

Sabırla bu alışkanlıkları kazanmalarını sağlayın, zaten alışmaları çok uzun zaman almıyor, dikkatlerini başka yönlere çekin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Mart 02, 2012, 19:49:55 »
hız sabitleyicisi bağlanırda bu işten anlayan birini bulmanız lazım. bizim opel forumunda uzaydan gelmiş iki tane kişi var cengiz ve ethem abi. servis hiçbir şekilde olmaz dedi. ikiside bağladılar biri vectra b2'ye biride astra g'ye :) cc motoru debriyaj müşürü fren müşürü ve ecu beyninden kablo çektiler. hatta ekrandaki ışığı bile aktif ettiler. ancak onlar toyota falan alacaklarda öyle yaparlar :D ama ikiside opel satıyo opel alıyor :)
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #245 : Mart 09, 2012, 16:44:42 »
Ben de bugün taktırdım CC .Sıkışık trafikte kullanmak tehlike doğurabilir uzun yolda ise
mükemmel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #246 : Mayıs 21, 2012, 11:00:58 »
Arkadaşlar,

Daha önce bu forumun hangi sayfalarında gördüm hatırlayamıyorum ancak 2011 Verso Comfort Extra modeline c.c. taktıran birisi olmuştu. Sanırım Adapazarı'nda bi servisti.  Aynı araç bende de var ve acilen c.c. taktırmak istiyorum. Sonkar ve Derindere güya Toyota merkeze somuşlar ve "olmaz" cevabı almışlar.

Verso Elegant 7 koltuklu, Comfort Extra 5 koltuklu ve iki araç birbiriyle aynı motor ve donanıma sahip sayılır. Elektrik tesisatı ve muhtemelen ECU'suda aynıdır diye düşünüyorum.

Son kasa Verso aracına sonradan c.c. taktırıp sonuç alan oldumu acaba, bilgisi olan varmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #247 : Mayıs 21, 2012, 17:22:52 »
ali bey bizim forumda bir uye takmıstı.Hatta dediğiniz gibi üye sakaryalı  idi.Fabrıkada çalısıyordu herhalde.
Sadecec cc kolunu ebaydan alıp
direksiyonda yer açıp soketine takmıstı.Ekstradan herhangi birsey yapmadılar.forumda 2008 comfort extraya takan selcuk güzeller ve 2007 comfort raif yıldırım var.Bunlar kolun yanında debriyaj swichjide taktılar extradan.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Mayıs 21, 2012, 20:37:39 »
Bugün sordum 2010 avensise hız sabitleme takılamıyormuş

corolla ve aurise takılabildiğini söylediler farklı bilgisi olan varmı

Aynen daha bu saatten sonrada takılamaz anca kendi imkanlarımızla...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #249 : Eylül 11, 2012, 15:03:03 »
Konunun evelliyatı çok geçmişe dayanmakla beraber uzun süreli ve uzun soluklu olması sevinç verici. Benim 2011 Elegant dizel corolla aracım var. Tahmin edeceğiniz gibi Cruise Control mevcut değil. Yazılardan anladığım kadarı ile de 2011 yılı başına kadar da mevcut değilmiş.

Konu ile ilgili yeni bir gelişme söz konusu mu? Bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşabilirseniz sevinirim.

Saygılarımla,

Cüneyt Şan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Eylül 11, 2012, 17:51:05 »
Takip.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #251 : Ekim 20, 2012, 17:06:29 »
Arkadaşlar Crise Control (Hız Sabitleyici) hakkında bir sorum olacak.
Hız sabitleyiciyi açtığım da yokuş çıkarken yavaşlar mı, yokuş inerken hızlanır mı?
Bilgilendirirseniz sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #252 : Ekim 20, 2012, 17:57:24 »
yokuş çıkarken yavaşlamaz ama inerken biraz hızlanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #253 : Ekim 20, 2012, 20:56:26 »
yokuş çıkarken yavaşlamaz ama inerken biraz hızlanır.
yokuş inerken hızlanmasaydı iyi olurdu. Uzun yolda frene çok basmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #254 : Ekim 21, 2012, 08:24:14 »
Hız sabitleyiciyi açtığım da yokuş çıkarken yavaşlar mı, yokuş inerken hızlanır mı?

bizim araçlarda hız sabitleyici sadece gaz pedalını kontrol ediyor. yani set değerinin altına düşürmemeye çalışıyor. ama bazı araçlarda bu sistem fren sistemini de kontrol ediyor ve gerekiyorsa (örneğin rampa aşağı) frenleme yaparak araç hızını sabit tutuyor. rampa yukarı ise, şayet araç hızının o anki değeri, set değerinin % 20 ya da % 30 (tam hatırlamıyorum ) altına düşerse otomatik olarak devreden çıkıyor. otomatiklerde devir düşeceğinden vites düşüreceği için devreden çıkmayabilir.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Ekim 21, 2012, 10:25:21 »
ali bey bizim forumda bir uye takmıstı.Hatta dediğiniz gibi üye sakaryalı  idi.Fabrıkada çalısıyordu herhalde.
Sadecec cc kolunu ebaydan alıp
direksiyonda yer açıp soketine takmıstı.Ekstradan herhangi birsey yapmadılar.forumda 2008 comfort extraya takan selcuk güzeller ve 2007 comfort raif yıldırım var.Bunlar kolun yanında debriyaj swichjide taktılar extradan.

Ayni fabrikada calistigimiz bir arkadasimda verso 2011 eleganti var ve gecen sene internetten aldigi cc yi direksiyon altinda bulunan soketet takarak kullandigini soyluyor. Bugun oldu halen sorun yasamaktadir.
Tam olarak nerden aldi kaca aldi bilmiyorum acikcasi
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #256 : Ekim 21, 2012, 11:50:46 »
bizim araçlarda hız sabitleyici sadece gaz pedalını kontrol ediyor. yani set değerinin altına düşürmemeye çalışıyor. ama bazı araçlarda bu sistem fren sistemini de kontrol ediyor ve gerekiyorsa (örneğin rampa aşağı) frenleme yaparak araç hızını sabit tutuyor. rampa yukarı ise, şayet araç hızının o anki değeri, set değerinin % 20 ya da % 30 (tam hatırlamıyorum ) altına düşerse otomatik olarak devreden çıkıyor. otomatiklerde devir düşeceğinden vites düşüreceği için devreden çıkmayabilir.
Uygun bir zaman deneyeceğim, insan denemeyince bir şey anlamıyor. Yardımınız için Teşekkür Ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #257 : Ekim 21, 2012, 13:50:11 »

Hikmet kardeşim,
Benim aracım otomatik vites ve CC takılı. Yokuş çıkarken ve düz yoklda aracın hızını sabit tutuyor. Gaz pedalı da elektronik kontrollüü olduğu için dik yokuşlarda CC devrede değil iken gaza bassanızda hızda yavaşlama oluyor. Ancak CC devrede iken kaça ayarlamış iseniz aynı hızı elektronik olarak konruyor ve yokuşu 110-120 km hız ile çıkıyorsun. Ancak Mesut'un da dediği gibi yokuş aşağı inerken araç hızlanıyor ve CC hızını düşürmüyor. Frene basıntığında da otomatik olarak CC devreden çıkıyor.

Not: Daha önce de yazmıştım. Bence CC otomatik vitesli araçlar için kullanışlı ve çok işe yarıyor ancak manuel vitesli araçlarda çok da efektif olduğunu düşünmüyorum. CC düz vitesli araçlara ancak rampa olmayan düz bir yolda kullanılacaksa idare eder.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #258 : Ekim 21, 2012, 13:54:12 »
Hikmet kardeşim,
Benim aracım otomatik vites ve CC takılı. Yokuş çıkarken ve düz yoklda aracın hızını sabit tutuyor. Gaz pedalı da elektronik kontrollüü olduğu için dik yokuşlarda CC devrede değil iken gaza bassanızda hızda yavaşlama oluyor. Ancak CC devrede iken kaça ayarlamış iseniz aynı hızı elektronik olarak konruyor ve yokuşu 110-120 km hız ile çıkıyorsun. Ancak Mesut'un da dediği gibi yokuş aşağı inerken araç hızlanıyor ve CC hızını düşürmüyor. Frene basıntığında da otomatik olarak CC devreden çıkıyor.

Not: Daha önce de yazmıştım. Bence CC otomatik vitesli araçlar için kullanışlı ve çok işe yarıyor ancak manuel vitesli araçlarda çok da efektif olduğunu düşünmüyorum. CC düz vitesli araçlara ancak rampa olmayan düz bir yolda kullanılacaksa idare eder.
Yardımın için teşekkür ederim. Dediğim gibi uzun yolda frene fazla basmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Ekim 21, 2012, 15:59:39 »

Seyit bey otomatiklerde kullanım rahat ıolabilir.haklısınız ama manuellerde de zor değil.Rampada tek dezavantajı yüksek vites düşük devirde ise araç deviri ile o yokusu çıkamaz durumda ise cc kendiliğinden çıkıyor.yokuşu 2 vites 60 ile 4,000 devir üzeri çıkabiliyorsanız cc devreden cıkmıyor.4 vites 60 km hız devir 2-2,500 arası çıkamıyor ise cc devreden cıkıyor.
Ayrıca cc sadece debriyaja bastıgınızda ve frene vastıgınızda devreden çıkıyor.Yokus yukarrı aracın o hızla çıkamayacagını hissettiginizde gaza basıp,yokusu cıkıbilirisniz.CC devreden cıkmıyor.Arac sollarken düz yolda veya otobanda gaza basmanız CC devreden cıkarmıyor.
Otomatik te kullanımı daha rahat olabilir ama manueldede hiçbir sıkıntısı yok.
Kullandıgınız yerler sakin şehirlerarası yol veya otoyollar.Buradada manuel veya otomatik olması çok önemli değil.
2011 d4d Corolla