0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ya çocuğa laf anlatmak cidden sabır istiyor. Bizimkini koltuğa koyuyoruz, adam bir süre sonra sıkılıyor. Karnım ağrıyor diyede sihirli kelimeyi bulmuş. İstifra etmesin diye bazen çıkarıyoruz.Bir kaç kere akıllı tv de kaza videolarını gösterip anlattım, tamam falan dedi ama unutuyor sıpa
Bugün sordum 2010 avensise hız sabitleme takılamıyormuşcorolla ve aurise takılabildiğini söylediler farklı bilgisi olan varmı
yokuş çıkarken yavaşlamaz ama inerken biraz hızlanır.
Arkadaşlar Crise Control (Hız Sabitleyici) hakkında bir sorum olacak.Hız sabitleyiciyi açtığım da yokuş çıkarken yavaşlar mı, yokuş inerken hızlanır mı?Bilgilendirirseniz sevinirim
ali bey bizim forumda bir uye takmıstı.Hatta dediğiniz gibi üye sakaryalı idi.Fabrıkada çalısıyordu herhalde.Sadecec cc kolunu ebaydan alıp direksiyonda yer açıp soketine takmıstı.Ekstradan herhangi birsey yapmadılar.forumda 2008 comfort extraya takan selcuk güzeller ve 2007 comfort raif yıldırım var.Bunlar kolun yanında debriyaj swichjide taktılar extradan.
bizim araçlarda hız sabitleyici sadece gaz pedalını kontrol ediyor. yani set değerinin altına düşürmemeye çalışıyor. ama bazı araçlarda bu sistem fren sistemini de kontrol ediyor ve gerekiyorsa (örneğin rampa aşağı) frenleme yaparak araç hızını sabit tutuyor. rampa yukarı ise, şayet araç hızının o anki değeri, set değerinin % 20 ya da % 30 (tam hatırlamıyorum ) altına düşerse otomatik olarak devreden çıkıyor. otomatiklerde devir düşeceğinden vites düşüreceği için devreden çıkmayabilir.
Hikmet kardeşim,Benim aracım otomatik vites ve CC takılı. Yokuş çıkarken ve düz yoklda aracın hızını sabit tutuyor. Gaz pedalı da elektronik kontrollüü olduğu için dik yokuşlarda CC devrede değil iken gaza bassanızda hızda yavaşlama oluyor. Ancak CC devrede iken kaça ayarlamış iseniz aynı hızı elektronik olarak konruyor ve yokuşu 110-120 km hız ile çıkıyorsun. Ancak Mesut'un da dediği gibi yokuş aşağı inerken araç hızlanıyor ve CC hızını düşürmüyor. Frene basıntığında da otomatik olarak CC devreden çıkıyor. Not: Daha önce de yazmıştım. Bence CC otomatik vitesli araçlar için kullanışlı ve çok işe yarıyor ancak manuel vitesli araçlarda çok da efektif olduğunu düşünmüyorum. CC düz vitesli araçlara ancak rampa olmayan düz bir yolda kullanılacaksa idare eder.
Not: Daha önce de yazmıştım. Bence CC otomatik vitesli araçlar için kullanışlı ve çok işe yarıyor ancak manuel vitesli araçlarda çok da efektif olduğunu düşünmüyorum. CC düz vitesli araçlara ancak rampa olmayan düz bir yolda kullanılacaksa idare eder.