Gönderen Konu: İlk Çalıştırmada Yüksek Devir..  (Okunma sayısı 1956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
İlk Çalıştırmada Yüksek Devir..
« : Temmuz 31, 2017, 10:15:58 »
Merhaba arkadaşlar, Corolla hb aracıma hava filtresi takmak istedim taktım, yalnız filtre yağlı olsun kir toz tutar dediler dıştan abartmayacak şekilde yağladık, neyse sabah taktık ikindi vakti MAF sensörünü temizlemek için söktük ve MAF'ın yağlandığını gördük, hava borusuda yağlanmış, gaz kelebeğide yağlanmış. MAF'ı, boruyu ve gaz kelebeğini (Gaz kelebeğini sökmedik) temizledik.
Eski filtreyi ve filtre kutusunu geri taktık. 5 gündür Araç soğukken ilk çalıştırmada rölanti 2000 devirlere çıkıyor (Şu Yaz Sıcağında), motor ısınınca devir normale dönüyor.
Bunun nedeni nedir sizce arkadaşlar, başka yağlanmış sensör olabilirmi başka neresine bakmam gerek.

Toyota Club Türkiye

İlk Çalıştırmada Yüksek Devir..
« : Temmuz 31, 2017, 10:15:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk Çalıştırmada Yüksek Devir..
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2017, 10:58:14 »
Kelebeği temelemek için söktükten sonra bu tür durumla karşılaşılıyor. Bu durum 15-20 gün sonra normale dönüyor .Yok ben dayanamam derseniz akünün eksi kutup başını çıkarın 2 dakika bekleyip geri takın .rölantiniz normale döner . 1-2 gün ışıklarda falan durduğunuzda rölantide hafif titrer çekiş farklılıkları gözlemleyebilirsiniz . 2-3 gün sonra her şey eskisi gibi normale döner sıkıntı kalmaz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk Çalıştırmada Yüksek Devir..
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2017, 11:26:30 »
Kelebeği temelemek için söktükten sonra bu tür durumla karşılaşılıyor. Bu durum 15-20 gün sonra normale dönüyor .Yok ben dayanamam derseniz akünün eksi kutup başını çıkarın 2 dakika bekleyip geri takın .rölantiniz normale döner . 1-2 gün ışıklarda falan durduğunuzda rölantide hafif titrer çekiş farklılıkları gözlemleyebilirsiniz . 2-3 gün sonra her şey eskisi gibi normale döner sıkıntı kalmaz .

Çok teşekkür ederim, kutup başını çıkartıp deneyeceğim.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2017, 09:23:11
Yücel bey, gerçekten işe yaradı Çok Teşekkür Ederim.