Gönderen Konu: Motor sıcakken geç çalışma  (Okunma sayısı 38295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Motor sıcakken geç çalışma
« : Haziran 12, 2017, 10:20:10 »
Selam arkadaşlar. 3-4 seferdir yaşadığım bir sorundan bahsedicem sizlere. Araba sabah ilk çalıştırmada mükemmel bir şekilde çalışırken, 15-20 dakikalık bir sürüşten sonra park ettikten hemen 10 dakika sonra tekrar marşa bastığımda nerdeyse çalışmayacak gibi oluyor. Yani motor soğukken saat gibi 1 saniyede çalışırken, biraz ısındıktan sonra tekrar çalıştırmada 5-6 saniye çok geç çalışıyor. Başına gelen yada sorunun kaynağını bilen arkadaşlar varsa görüşlerini bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Motor sıcakken geç çalışma
« : Haziran 12, 2017, 10:20:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '10
  • 73 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor sıcakken geç çalışma
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2017, 11:29:40 »
Merhaba Murat Bey.Benim bi kaç gün önce yeni konu açıp yazdığım yazıyı aşağıya kopyalıyorum. Arabalarımız arasında model farkı olsada sorunumuz aynı gibi.

Merhaba arkadaşlar. 2004 Model 1.6 Corolla-Terra kullanıcısıyım. Aracım LPG'li ve 128.000 km'de. Sabahları veya motor soğukken arabamı çalıştırdığımda tek marşta saniyesinde motor çalışıyor. Hiç bir sıkıntı yok. Fakat, motor sıcakken arabayı istop edip tekrar çalıştırdığımda sarsıntılı olarak motor çalışıyor. Çalışması soğuk motora göre biraz geç ve daha sarsıntılı oluyor. İlk marşı alıyor ve arkasından bir iki patlama oluyormuşcasına sarsılarak çalışmaya başlıyor. Çalışmaya başladıktan sonra her şey normale dönüyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Teşekkürler
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2017, 12:41:46 »
Merhaba Naim bey. Teşekkür ederim ben sizin konuyu okumuştum ama sizin aracınız lpg li olduğu için sizinkinde farklı bi sorundan olabilir diye yazmadım.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 12, 2017, 12:49:02
Aracınızdaki problem çözüldümü Naim bey??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 9 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2017, 20:41:11 »
Araçlarınızdaki akü zayıf olabilir.
Toyo Toyo Toyo :D
Toyota Corolla 1.3 Terra A/C 180000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2017, 21:11:08 »
Alperenin dediği gibi akü den kaynaklı olabilir. Oto elektrikci de bir kontrol ettiriniz akü değerlerinizi.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2017, 22:16:54 »
1-2 gün sadece benzinde çalıştırarak deneyin,eğer sorun yoksa lpg sistemini kontrol ettirin.akü den olduğunu tahmin etmiyorum,akü zayıf olsa ilk çalıştırmada sorun yaratırdı,eğer benzinde çalıştırdıktan sonra durumu yazarsanız ona göre önerilerimizide yazarız sırayla gidelim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2017, 12:15:16 »
Tokay bey benim aracımda lpg yok. Diğer arkadaş örnek vermiş bana. Sadece benzinde kullanılan bir araç. Bugün aynı sorunu tekrar yaşadım bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2017, 14:38:01 »
bu durumda ilk aklıma gelenler,benzin otomatiği,yıpranmış bir otomatik ısınınca yeterli benzin çekmemeye başlar,başka da ateşleme bobini akla geliyor.sonuç alınca yazarsanız bilgilenmiş olacağız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2017, 14:50:45 »
Benzeri bir durum bende de var. İlk çalışmada hiçbir şey yok, biraz gezdikten sonra tekrar çalıştırınca araç çalışırken boğuluyor ama çalışınca herşey normale dönüyor. Bendeki problemin LPG sisteminden kaynaklandığına eminim çünkü lpg ayarı yaptırıncaya kadar böyle bir problem yoktu ne zaman ki ayar yaptırdım o zaman bu sorun başladı. Aracı ilk çalıştırdıktan sonra gezip aracı stop ediyorum, sonra kontağı açıp benzin/lpg seçici anahtardan aracı benzine alıp o şekilde çalıştırıyorum hiçbir problem olmuyor. Bu şekilde birçok kez denedim. Tahmince araç ilk çalışmada benzinle çalıştığı için sorun yok, belli bir müddet gezince araç gaza geçiyor. Sonrasında aracı stop edince manifolda gaz birikintisi kalıyor ve sonraki çalışmada araç önce bu biriken gaz ile çalışmaya başlıyor  akabinde benzin pompalandığı için boğularakda  olsa motor çalışmaya başlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 14, 2017, 16:08:55 »
Benzeri bir durum bende de var. İlk çalışmada hiçbir şey yok, biraz gezdikten sonra tekrar çalıştırınca araç çalışırken boğuluyor ama çalışınca herşey normale dönüyor. Bendeki problemin LPG sisteminden kaynaklandığına eminim çünkü lpg ayarı yaptırıncaya kadar böyle bir problem yoktu ne zaman ki ayar yaptırdım o zaman bu sorun başladı. Aracı ilk çalıştırdıktan sonra gezip aracı stop ediyorum, sonra kontağı açıp benzin/lpg seçici anahtardan aracı benzine alıp o şekilde çalıştırıyorum hiçbir problem olmuyor. Bu şekilde birçok kez denedim. Tahmince araç ilk çalışmada benzinle çalıştığı için sorun yok, belli bir müddet gezince araç gaza geçiyor. Sonrasında aracı stop edince manifolda gaz birikintisi kalıyor ve sonraki çalışmada araç önce bu biriken gaz ile çalışmaya başlıyor  akabinde benzin pompalandığı için boğularakda  olsa motor çalışmaya başlıyor.

Hüseyin Bey benim araçta LPG li. Bende de bu sıkıntı var. Bir kaç arkadaş ile görüştüm onlarda manifold da gaz birikintisi kaldığından bu sıkıntının yaşanabildiğini söylediler. Fakat ben LPG yi komple devre dışı bırakıp sadece benzinde de kullandığımda aynı sıkıntı yaşanmakta. Motor soğukken hiç bir sıkıntı yok ama motor ısınındıktan sonra in bin yapınca bu sıkıntı yaşanıyor.
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 14, 2017, 16:32:19 »
Hüseyin Bey benim araçta LPG li. Bende de bu sıkıntı var. Bir kaç arkadaş ile görüştüm onlarda manifold da gaz birikintisi kaldığından bu sıkıntının yaşanabildiğini söylediler. Fakat ben LPG yi komple devre dışı bırakıp sadece benzinde de kullandığımda aynı sıkıntı yaşanmakta. Motor soğukken hiç bir sıkıntı yok ama motor ısınındıktan sonra in bin yapınca bu sıkıntı yaşanıyor.

Yakıt pompasına bir baktırın. Denemek için de motor sıcakken direk lpg ile çalıştırın aracı. Kontak açıkken marş basmadan evvel lpg nin tuşuna basılı tutun ve marşa basın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 14, 2017, 18:45:36 »
Mutlu bey dediginiz uygulamayı yapıp bilgi verecem. Bu yakıt pompası pahali bir parça mi acaba. Ufuk beyden bi fiyat sorayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 15, 2017, 09:52:49 »
Benim aracımda şu an çok acil olmasada ilk fırsatımda bu olaya baktırıcam. Muhtemelen bobinden veya yakıt pompasından diye düşünüyorum bende. Ama benden önce diğer arkadaşlar sorunu çözerse ve burdan bilgilendirme yaparsa sevinirim. Sorunumuz aynı. Araç soğukken kontağı çevirdiğim anda çalışıyor ama biraz dolaşıp stop edip tekrar çalıştırınca boğulurcasına 5-6 saniyede çalışıyor. Yalnız önemle belirteyim benim aracımda hiçbir zaman lpg olmadı. Araç sadece benzinde kullanılmakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2017, 04:22:54 »
Gaz kesici valf kaçırıyor olabilir mi? Gaz deposunu komple bitirip o şekilde deneseniz ya da gaz tankında vana var mıdır bilemiyorum ancak varsa o vanayı kapatıp birde o şekilde deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 18, 2017, 10:09:26 »
Sorunum halen devam ediyor ve gittikçe artıyor gibi.
Arabaya biraz bakım yaptırdım. Bujileri, yağı, filtreleri vb. değiştirdim.
Ustaya sıcakken geç çalışma sorununu anlattığımda krank sensörünü bir temizleyelim dedi. Temizledik ama değişen bir şey olmadı.
Soğukken canavar gibi çalışan motor sıcakken sarsıntılı ve geç çalışmaya devam ediyor.

Bir arkadaşım marş motoru ve şarj dinamosu bakımlarından bahsetti. Kömürü eksilmişse olabilir falan dedi. Acaba var mıdır bir ilgisi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 18, 2017, 12:55:01 »
şarj dinamosu ve marş motorunun sıcaklık soğuklukla ve kömürleriyle ilgili direkt olarak fark olmaz,geç çalışıyorsa şarj etmiyorsa ilk harekette de bu görülür.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 18, 2017, 17:31:18 »
Yakıt pompasına bir bakılmalı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 24, 2017, 12:00:45 »
Araç ilk çalışmada rahat çalışıyor ısınınca zorlanıyorsa ve de direk benzinli bir araçsa ateşle ekipmanlarına ve yakıt ekipmanlarına bakılabilir . Bobin ısınınca kesiyor olabilir. Benzin pompası olabilir - benzin filtresi kaynaklı olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 29, 2017, 20:03:21 »
bende dizel var ayni sorun bende de var. zaman gectikte sorun siklasiyor. 1 sene once sadece yazin sicaklarda yapiyordu. simdi motor sicak ken %70 oraninda yapiyor. haza basili tutarak marsa pasarsam sorun olmiyor. sanirim pompayla alakali. sogukken sorun yok ama sicak ken sorun bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 24, 2017, 21:58:18 »
sorun devam ediyor mu acaba?