0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benzeri bir durum bende de var. İlk çalışmada hiçbir şey yok, biraz gezdikten sonra tekrar çalıştırınca araç çalışırken boğuluyor ama çalışınca herşey normale dönüyor. Bendeki problemin LPG sisteminden kaynaklandığına eminim çünkü lpg ayarı yaptırıncaya kadar böyle bir problem yoktu ne zaman ki ayar yaptırdım o zaman bu sorun başladı. Aracı ilk çalıştırdıktan sonra gezip aracı stop ediyorum, sonra kontağı açıp benzin/lpg seçici anahtardan aracı benzine alıp o şekilde çalıştırıyorum hiçbir problem olmuyor. Bu şekilde birçok kez denedim. Tahmince araç ilk çalışmada benzinle çalıştığı için sorun yok, belli bir müddet gezince araç gaza geçiyor. Sonrasında aracı stop edince manifolda gaz birikintisi kalıyor ve sonraki çalışmada araç önce bu biriken gaz ile çalışmaya başlıyor akabinde benzin pompalandığı için boğularakda olsa motor çalışmaya başlıyor.
Hüseyin Bey benim araçta LPG li. Bende de bu sıkıntı var. Bir kaç arkadaş ile görüştüm onlarda manifold da gaz birikintisi kaldığından bu sıkıntının yaşanabildiğini söylediler. Fakat ben LPG yi komple devre dışı bırakıp sadece benzinde de kullandığımda aynı sıkıntı yaşanmakta. Motor soğukken hiç bir sıkıntı yok ama motor ısınındıktan sonra in bin yapınca bu sıkıntı yaşanıyor.