0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun, kazasız belasız bir sürüş dilerim. Stepne kapağına uygulamış olduğunuz çözümlerin benzerini biz de yapmıştık. Gayet başarılı bir sonuç aldık. Siz bağlantı plastiğini de söktüğünüz için daha iyi bir yalıtım elde etmiş olabilirsiniz. Ya da ne kadar değişti gürültü siz ayırt edeceksiniz. (Bu arada Ziebart'ın tam olarak bu araca yani rav4'lere %50 düzeyinde ses yalıtımı garantisi verdiğini de belirteyim. En azından bize, yetkili böyle söyledi.) Size ayrıca iki sorum olacak: 1- Aracı ilk çalıştırırken değil de normal seyir halindeyken, gaz pedalına basıldığında aracın verdiği tepkide -ataklık anlamında- bir tepkisizlik ya da geç tepkililik durumu farkedebildiniz mi? Bu, aracın kendisinde mevcut değil ancak zamanla baş gösteren bir problem çünkü. Ya da buna dair bir fikriniz var mı? 2- Şimdiye dek 3adet rav4'de gözlemlediğim arka taraftan -genellikle sol- gelen bir gıcırtı sesi sizin aracınızda var mı? (stepne ya da başka bir şeyin sesi ile karıştırılmaması için sesin videosunun linkini ekliyorum aşağıya): https://www.youtube.com/watch?v=Rf8nNI4p81gTeşekkürler.
Merhaba, stepne kapağına ve alt taşıyıcı plastik kısma yaptığım yalıtım güzel sonuç verdi. Takır tukur gelen ses kesildi. İlave olarak arka bagaj kapağanında kilit yuvasında ayarsızlığı fark ettim. Onuda bir tur izole bantla sardım. Bagaj kapağını kapattığımda oynama olmuyor ve ses tam olarak kesildi diyebilirim. Salıncak burcundan geldiğini tespit ettiğiniz ses bende şu anda yok. Yine detaylı takip edeceğim. Balatalardan bir miktar ses geliyor. Park ettiğimde el frenini çekince garç diye yapışma sesi gibi ses. El freni ayarıyla alakalı sanırım.Geç tepkime olayı bendede bir miktar var gibi. LPG ile alakadarmıdır diye ilk başta aklıma gelmişti. VVT-i motorun huyudur diye okudum bir iki yerde. Çok üstünde durmadım. Yalnız şu bir gerçek ki bu kasa Rav4 sakinlik için güzel bir araç. Önceki aracımdan sonra beni otomatik frenlemiş bir araç. O yönden şimdilik yola devam diyorum.
Bagaj kapısının kilidine denk gelen kilit tutucuyu çıkarıp ters çevirip takarsanız bagaj kapağının sesleri de en aza iniyor.
Bayram itibariyle ufak bir tatil için yollara düşüyoruz. Bebeğin malzemeleri, arabası, çantası derken yükümüz çoğalıyor. Portbagajla çözüm üretmek istedim. İlk kez portbagaj kullanıyor olacağım. 350lt´lik amortisörlü ve kapağı arka tarafa doğru açılan modelin montajını bugün yaptım. Test sürüşlerimde 120km/s hızdan sonra az biraz rüzgar sesi yapmakta. Kabin içine sıkıntı olacak şekilde ses gelmiyor. Aracın kontrolü anlamında da bugün yan rüzgarlarda takip ettim. Sıkıntı hissetmedim. 2 haftalık gezi sonrası tekrar yazarım değerlendirmemi. Yolunuz açık olsun.
Buji ile ilgili bir sıkıntı varmı Zeki bey.
3300km yol yaptım 2 haftalık süreçte. Atkılarda ve bagajda gevşeme veya oynama olmadı. Portbagaj ciddi boyutta bagaj aldı. Aracın bagaj hacmi ikiye katlandı. 130km sonrasında uğultu yapmaya başlıyor lakin rahatsız edici değil. Portbagaj varken benim taktığım konumda sunroof aralandığında içeri hava bastığı için rahatsız edici bir ses oluyor. Dolayısıyla benim taktığım konumda portbagaj varken sunroof açmadan devam ediyorum. Uzun yolda genelde 100-130km/s hız aralığında kaldık. Yakıt tüketimi olarak 11lt/100km Lpg harcadık. Klima açık, 3 kişi ve bagajlar tam dolu. Mesaj Birleştirildi: Temmuz 17, 2017, 10:11:26Bir diğer tecrübemde Nokian lastikler. Kesinlikle Michelin ayarında diyebilirim. Belki ötesi. Sessiz ve yol tutuşu tatminkar. İyiki taktırmışım dedim yol boyunda.