Gönderen Konu: AVENSİS HAKKINDA bir kaç soru?  (Okunma sayısı 13406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
AVENSİS HAKKINDA bir kaç soru?
« : Şubat 19, 2009, 23:24:51 »
Sevgili Forum Üyeleri.Aranıza yeni katıldım.Konyadan yazıyorum..Henüz arabam yok.Uzun süredir internet ortamında çeşitli forum sitelerini araştırarak ve bilimum  satıcı  ve ustalarla  konuşarak aileme uygun  bir araba alma gayreti içerisine girdim. Ancak olan fikirleride yok ediyor bazı yazılanlar. Her neyse, 40 yaşında öğretmen ve 2 çocuğu olan aile babasıyım. Eşim  Karadenizli(Amasra) olduğu için yaz aylarında  sık sık  bu yollarda seyahat etmekteyim( Yol durumlarını biliyorsunuzdur). En sonunda  2. el 2004-2006 model arası 1.6 motor Avensis Comfort modeli almaya  karar verdim. Uzun süreli kullanmayı (5- 10 yıl) düşünüyorum. İlk arabam olacak. Sanırım sorularıma geçebilirim.
(Yazılı sorusu gibi oldu ama :) kusuruma bakmayın lütfen.Sizden başka reel cevap alabileceğim  ustalar  yok)
1.  Dik yokuşlarda  fazla zorlanır mı?
2. Araç sollamalarında  performansı nasıldır?
3. Servis,bakım ve parça fiyatları olarak C segmentlerine göre( corolla, civic vb.) nasıldır?
4. Yakıt tüketimi  nasıldır?(Özellikle vectra C ile karşılaştırdığımız zaman)
5. LPG'ye uyum sağlar mı?
 İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Toyota Club Türkiye

AVENSİS HAKKINDA bir kaç soru?
« : Şubat 19, 2009, 23:24:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: AVENSİS HAKKINDA bir kaç soru?
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2009, 23:59:00 »
hoş geldiniz
sadece 5, soruyu yanıtlayabılırım
vvt i lpg ile çok iyi uym sağlar diğer motor turlerine gore
 şahsi bilgi değil ankara şaşmaz oto sanayinden  alıntıdır :D
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2009, 00:16:38 »
Servis bakım ve yedek parçaları daha pahalıdır corolla ve civice göre...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2009, 00:40:53 »
1-Yüklü durumda bir alt vites iile şinizi görür
2-1.6 motor anlık sollamalarda pekte performanslı değildir.biraz ağır kalıyor
3-Bakım masrafları C segmentindeki araçlardan yüksektir.Segmentindeki araçlar içinde makul durumdadır.
4-Vectra ile kıyaslayınca,yakıt tüketiminde cimri bir araçtır.Nede olsa o bir Toyota..
5-Ben uzun araştırmalar sonucu VVT-İ motoruma OMVL lpg kiti taktırdım.Sessiz ve sarsıntısız çalışması en önemli etkendir.
6-Avensis emsalleri içinde en geniş bir iç hacime sahiptir.Boyuma göre koltuk ayarı yaptım ,buna rağmen arkada epeyce geniş bir yolculuk imkanı sağlıyor size.
7-İşçilik kalitesi yüksektir.
  Bunlar benim araştırmalarım sonucu edindiğim bilgi ve izlenimlerdir.Avensis kullanıcıları arkdaşlarımızda + ve - leri ile görüşlerini bildireceklerdir diye umuyorum.Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun.Saygılar
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2009, 09:00:59 »
özcan abi satılık corollanmı var
sahibindeni gezerken gördüm
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2009, 16:50:01 »
Valla teker teker yanıtlamayacağım ama 2004 1.6 Comfort kullanıcısı olarak(136.000km'de)tüm şıklarının cevaplarının müspet olduğunu söyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2009, 17:00:29 »
Ben de şunu ekleyeyim, kasası çarpmalara karşı çok çok çok dayanıklı! Bu açıdan civic, vectra gibi araçlarla kıyas kabul etmez. Toyota avensis'in yeni kasalarında açıkça mukavamet açısından malum alman rakiplerinin kategorisine girmeyi hedeflemiş. Ekonomi ve performanstan çok az ödün vererek (carina'ya kıyasla) bunu başarabilmiş. Dört dörtlük bir araba.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2009, 20:47:45 »
Arkadaşlar merhabalar. Benimde 2005 model 45000 km.de bir Avensisim var. Yaklaşık 20 gün önce aldım ve büyük bir keyifle biniyorum.Benim rölantiyle ilgili bir sorum olacaktı. Araç rölantide çalışırken devir göstergesi sabit kalmıyor ve ara sıra rölanti düşüyor, aynı zamanda sürekli bir sarsıntı mevcut. Bu sarsıntı hafif bir titreme halinde ancak benim kanaatim kesinlikle hiç bir sarsıntının olmaması gerektiği yönündeydi. Servise sorduğumda bu durumun normal olduğunu, aracın yakıt tasarrufu için rölantiyi düşürdüğünü ve tüm Avensislerde durumun böyle olduğunu söylediler. Acaba sizin araçlarda da böyle bir durum mevcutmu? Saygı ve sevgilerimle...
2005 TOYOTA AVENSİS 1.6 COMFORT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2009, 21:17:54 »
Serdar Bey güvenli bir aile otomobili arıyorsanız 2004-2006 avensis 1.6 en uygun seçeneklerden biridir. Çalıştığım kurumda iki arkadaşımda 2006 avensis 1.6 var ikisinden de çok memnunlar. Avensisle yola çıktıklarında çocuklar arkada mışıl mışıl uyuyorlar, hareket halinde konforu gayet iyi Özcan Beyin dediği gibi ani hızlanmalarda biraz ağır kalabiliyor ancak 1.6 vectra  gibi aynı segmentteki diğer bazı araçlara göre daha performanslı. Yakıt konusunda bizim 2005 1.6 corolla sedan ile yakın değerleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2009, 22:48:46 »
özcan abi satılık corollanmı var
sahibindeni gezerken gördüm
   Evet Gökhan aynen öyle gördüğün gibi ilanım var.Ama satılmıyor meret.Paralar yastık altında çıkmıyor
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2009, 23:05:41 »
Arkadaşlar merhabalar. Benimde 2005 model 45000 km.de bir Avensisim var. Yaklaşık 20 gün önce aldım ve büyük bir keyifle biniyorum.Benim rölantiyle ilgili bir sorum olacaktı. Araç rölantide çalışırken devir göstergesi sabit kalmıyor ve ara sıra rölanti düşüyor, aynı zamanda sürekli bir sarsıntı mevcut. Bu sarsıntı hafif bir titreme halinde ancak benim kanaatim kesinlikle hiç bir sarsıntının olmaması gerektiği yönündeydi. Servise sorduğumda bu durumun normal olduğunu, aracın yakıt tasarrufu için rölantiyi düşürdüğünü ve tüm Avensislerde durumun böyle olduğunu söylediler. Acaba sizin araçlarda da böyle bir durum mevcutmu? Saygı ve sevgilerimle...

Aracınız hayırlı olsun Erhak Bey, kendinizi Tanışma bölümünde biraz tanıtabilir misiniz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2009, 23:33:33 »
erhak bey aynı soruyu bende arabaya acemi iken servise sormustum..servisin verdigi cevap aynıydı.. vvt i motor oldugu için ilk calıstıgı zaman yuksek devırde calısıyo daha sonra yavas yavas göstergeyı takıp edersenız devir saatınde devir 1 in altına düsüyo.motorun böyle calısması normal ve titremeside devir düstükce daha belirginleşiyo ama normal..hıc bı sorun yok sorun etmeden  gönul rahatlıgı ile bının  aracınıza
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2009, 23:35:49 »
Erhak bey aynı durum bizim araçtada aldığımızdan beri mevcut bir arıza fln değil.

Avensis 1.6 gerçekten çok ekonomik.Biz biraz trafik biraz akıcı yol derken 6.5 7 lt gibi ortalama tüketim yakalıyoruz.Yani lpg takmaya dahi gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2009, 23:55:10 »

erhak bey aynı soruyu bende arabaya acemi iken servise sormustum..servisin verdigi cevap aynıydı.. vvt i motor oldugu için ilk calıstıgı zaman yuksek devırde calısıyo daha sonra yavas yavas göstergeyı takıp edersenız devir saatınde devir 1 in altına düsüyo.motorun böyle calısması normal ve titremeside devir düstükce daha belirginleşiyo ama normal..hıc bı sorun yok sorun etmeden  gönul rahatlıgı ile bının  aracınıza
resimdeki araç sizinse corolla hb hakkındaki yorumlarınızı alabilirmiyim bir akadaş için bakıyoruzda kullanmak nasıp olmadı daha
özcan abi senin arabayı tanıdım :D alım satım işlerimi  ?
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 21, 2009, 01:22:08 »
Sevgili Forum Üyeleri.Aranıza yeni katıldım.Konyadan yazıyorum..Henüz arabam yok.Uzun süredir internet ortamında çeşitli forum sitelerini araştırarak ve bilimum  satıcı  ve ustalarla  konuşarak aileme uygun  bir araba alma gayreti içerisine girdim. Ancak olan fikirleride yok ediyor bazı yazılanlar. Her neyse, 40 yaşında öğretmen ve 2 çocuğu olan aile babasıyım. Eşim  Karadenizli(Amasra) olduğu için yaz aylarında  sık sık  bu yollarda seyahat etmekteyim( Yol durumlarını biliyorsunuzdur). En sonunda  2. el 2004-2006 model arası 1.6 motor Avensis Comfort modeli almaya  karar verdim. Uzun süreli kullanmayı (5- 10 yıl) düşünüyorum. İlk arabam olacak. Sanırım sorularıma geçebilirim.
(Yazılı sorusu gibi oldu ama :) kusuruma bakmayın lütfen.Sizden başka reel cevap alabileceğim  ustalar  yok)
1.  Dik yokuşlarda  fazla zorlanır mı?
2. Araç sollamalarında  performansı nasıldır?
3. Servis,bakım ve parça fiyatları olarak C segmentlerine göre( corolla, civic vb.) nasıldır?
4. Yakıt tüketimi  nasıldır?(Özellikle vectra C ile karşılaştırdığımız zaman)
5. LPG'ye uyum sağlar mı?
 İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.
1-Dik yokuşlarda aşırı yüklemedikçe zorlanmaz.ki bu çoğu araçta zaten böyledir (motor kasa bakımından)
2-Fazla seri bir araç beklemeyin derim çünkü görünümü ve motoru gereği 1.6 lar oturaklı bir aile aracıdır.
3-Servis  bakım fiyatları nerdeyse corolla ile aynı gibidir.Bazı dediğim ana bakımlarda corolla lardan biraz daha yüksek çıkıyor ki bu normaldir.Ama diğer ara bakımları vs aynı dencek seviyededir.
4-Size şunu söylemek gerekirse fazla dijital aracı şahsen tavsiye etmiyorum meselea dediğinzi gibi vectra C küçünük bir sorundan sisteminiz çalışmayabilir.Heleki acemilik varsa tamir masrafı daha pahalıya çıkabilir.Yakıt gereği de 1.6 vectra ile aynı kullanıam göre de daha da az yakabilir.Devrini bulduktan sonra VVT-I motorlar gayet başarılı değerler yakalıyabiliyor.
5-LPG ye uyumu sağlar.Hatta çoğu tanıdığım avensis sürücülerinin araçlarında lpg mevcut.İyi bir marka ve işçilikte sıkıntı yaşanmıyor.
6-Hocam hayırlı olsun :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 21, 2009, 01:26:14 »
Sizin sorununuza gelince VVT-I motorlu araçların park veya durağan haldeyken motor ısındıktan sonraki devirleri ortalama 650dd/dk  gibi bir devire ayarlıdır bu 600 e düşer ve 700-750 gibi devire çıakr ve yavaş yavaş yine düşer.Düşük devir yüksek tork kazancıyla ve düşük yakıt tüketimi için bu yapılmış bir sistem.Bu konuda bir sıkıntınız olmasın.Bulunduğunuz durum oalğan bir durumdur sakıncası yoktur.İyi günlerde kullanın.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 21, 2009, 21:14:26 »
resimdeki araç sizinse corolla hb hakkındaki yorumlarınızı alabilirmiyim bir akadaş için bakıyoruzda kullanmak nasıp olmadı daha
özcan abi senin arabayı tanıdım :D alım satım işlerimi  ?

Araç  benim arkadaşım..2004 1.6 sol..50 bin km olmasına rağmen şükürler olsun ki büyük bir sorun cıkarmadı sadece 10,000 de bakımları yapıldı..Aractan beklentileriniz önemli.. ben kendi düsüncülerimi  söyleyeyim siz kendiniz kararınızı verirsiniz..1:Motor sesini biraz fazla içeriye alıyo ve yan camlardaki fitillerden özellikle bariz bi şekilde rüzgar sesini hissediyosunuz..2:Motor 110 bg olmasına ragmen   okadar seri değil..3:Buaracı alıyosanız kesınlıkle ustundeki bridgestone b390 lastık olmayacak ozaman yol sesi tamamıyle içerde..4:Hb olması nedenıyle  arka bagaj kapagı plastik oldugu için ordan gelen sesler özellikle bozuk yollarda rahatsız edıyo...Abs ve ebd yeterli..:elektro servo(p/s)direksiyon  rahat.Dİjital klima kullanımı kolay ve filtresını temizledigin sürecede cok iyi..En cok sevdigim bu arabada  klima ve dıger tuslara ulasım cok kolay ve opitron hız göstergesi gercek ten güzel...Ancak servislerde işçilik ve  parca fiyatları biraz cık kalın...onun dısında öyle büyük bir şikayetim yok ve büyük bir arızada çıkarmadı suana kadar zaten..İlk aracım oldugu için baska araclarla kıyaslayamıyorum.Bence kullanan malzeme kaliteli sayılabilir keza işçilikte  öyle..bence 307 veya C4e göre tercih edilebilir..Sorunsuz bir arac tabi kullanıma görede deişir..SErvis bakımları biraz hırpalıyo fiyat olarak tercih edıp etmemek size kalmıs..ama bence direksiyonuna kendiniz geçip kullanmalısınız
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 21, 2009, 22:12:55 »
mutlaka kendim kullanmam gerekiyorda ön bilgiyide göz ardı etmemek gerek
ben aynı model sedan sol kullandım performansı tatminkardı tabi bana göre
ama benim hb ler hoşuma gidiyor
performans olayında ciddi bir sorun varmı acaba ? fabrika verisi 10,4 olması lazım bu değerde standartlar içerisisnde
sol bana biraz pahalı olur ben 1.6 terra modellerine bakıyordum
masallah sollerin fiyatları 24 ten başlıyor :)
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 21, 2009, 23:09:57 »
her yönüyle tavsiye ederim yalnız hız ve serilik konusunda ataklık ve performans bekleme
dört dörtlük sessiz konforlu rahat güvenilir bir araç diyebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 21, 2009, 23:13:33 »
Motor ilk etapta cok seri değil bu benim sahsi görüsüm..Amcamda 98 16 gli var o yerinden fırlayacak gibi duruyo..Benim aracta ise sonradan motor şahlanıyo ;)Fiyat olarak 1 hafta önce benım aracıma en yuksek 21,500 vermişlerdi(darbe deişen ve boya kesinlikle yok) planlarımda deişiklik oldugu için  satıstan geçici vaz gecmiştim..yani sandıgın gibi fıyatlar okadar yuksek deıl belki senın dedıgın sedanlar ıcın gecerlidir..Kardes ancak şahsi düsüncemi sorarsan sol ün tadı bir baska...terrada manuel klima var direksiyondan kumanda yok bunlar bile göruntuyu cok deiştiriyo..alacaksan sol al keyfıne bakkk..
2011 d4d Corolla