Gönderen Konu: Radyoda arkadan gelen hışırtı sesi.  (Okunma sayısı 2461 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 129
  • Model Yılı: '06
  • 8 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Radyoda arkadan gelen hışırtı sesi.
« : Nisan 18, 2017, 12:32:48 »
Merhaba. Corolla 2006 terra sahibiyim. Radyo dinlerken arkada hafif bir hışırtı sesi geliyor. Oto ses sistemleri işini yapan birine götürdüm, antenden kaynaklanabileceğimi söyledi. Antenin durumu gerçekten de vahimdi. Anteni eski tip ile aynı olmak üzere gittigidiyor üzerinden aldım fakat problem çözülmedi. Sebebi ne olabilir?

Bu arada şöyle bir ürün almıştım:  http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/toyota-corolla-cubuk-tavan-anteni-yuksek-cekim-gucu-am-fm-radio-275026455?rcp_action=rceProductClicked
Toyota Corolla Terra Otomatik - 2006 - BRC

Toyota Club Türkiye

Radyoda arkadan gelen hışırtı sesi.
« : Nisan 18, 2017, 12:32:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyoda arkadan gelen hışırtı sesi.
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2017, 14:22:02 »
aracın hoparlör kablolarını hem radyo tarafından hemde hoparlör tarafından kısaca kesin uçlarını yeniden lehimleyin sokete öyle takıp bir deneyin
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2017, 09:46:24 »
Merhaba. Konuyu tekrar hortlatıyorum, sorunu anlamak için teypçisinden oto elektrikçiye kadar her yere gittim ama bir türlü anlayamadılar, dün tekrar teypçi birisine gittim, o epey inceledi, board ın artık yavaş yavaş bozulduğunu söyledi zamanla tamamen gidebileceğini söyledi. Elinde çıkma teyp olduğunu ama orjinal olduğundan pahalı olduğunu,(yanılmıyorsam 300 lira civarı bir fiyat) verdi. Kısacası orjinali ile değiştirmemi tavsiye de etmedi. Sanırım çözümü mümkün görünmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2017, 10:05:55 »
Merhaba. Konuyu tekrar hortlatıyorum, sorunu anlamak için teypçisinden oto elektrikçiye kadar her yere gittim ama bir türlü anlayamadılar, dün tekrar teypçi birisine gittim, o epey inceledi, board ın artık yavaş yavaş bozulduğunu söyledi zamanla tamamen gidebileceğini söyledi. Elinde çıkma teyp olduğunu ama orjinal olduğundan pahalı olduğunu,(yanılmıyorsam 300 lira civarı bir fiyat) verdi. Kısacası orjinali ile değiştirmemi tavsiye de etmedi. Sanırım çözümü mümkün görünmüyor.
Teyibi yerinden söküp anten konnektörünü kontrol ettiler mi acaba?  Belki de anten kablosu yerinden çıkmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2017, 10:27:57 »
Teyibi yerinden söküp anten konnektörünü kontrol ettiler mi acaba?  Belki de anten kablosu yerinden çıkmıştır.

Daha önce ilk gittiğim yerde teybi söküp bakmıştı anormal bir durum görememişti "anteni değiştir" demişti. Anteni değiştirdim ama bir değişiklik olmayınca bu teybciye gittim, o içini açmadı radyoda biraz gezindikten sonra  hiç açmadan direkt bunu söyledi. Kendisinin iyi bir usta olduğunu 2-3 kişiden duyarak gitmiştim. Bülent Oto Radyo Beşevler'de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2017, 10:30:52 »
Daha önce ilk gittiğim yerde teybi söküp bakmıştı anormal bir durum görememişti "anteni değiştir" demişti. Anteni değiştirdim ama bir değişiklik olmayınca bu teybciye gittim, o içini açmadı radyoda biraz gezindikten sonra  hiç açmadan direkt bunu söyledi. Kendisinin iyi bir usta olduğunu 2-3 kişiden duyarak gitmiştim. Bülent Oto Radyo Beşevler'de
Asıl işi yapan antenin dip kısmı hocam. Siz sadece anten çubuğunu değiştirmişsiniz sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2017, 10:32:09 »
Asıl işi yapan antenin dip kısmı hocam. Siz sadece anten çubuğunu değiştirmişsiniz sanırım.
Evet hocam sadece anten kısmını değiştirdim, dip kısmını bulamamıştım. Anteni bile zar zor buldum açıkçası parçacıların hiçbirinde bulamamıştım internetten aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 19, 2017, 10:35:17 »
Evet hocam sadece anten kısmını değiştirdim, dip kısmını bulamamıştım. Anteni bile zar zor buldum açıkçası parçacıların hiçbirinde bulamamıştım internetten aldım
Diğer konuda da yazmıştım. Orijinal anteni pahalı önceki yıllardan aklımda kalan servis fiyatı dip kısmı 400 TL anteni 70 Tl şeklindeydi. Ama fiat linealerın antenleri de uyuyordu ve fiyatı 80 Tl civarı olsa gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2017, 10:46:17 »
Diğer konuda da yazmıştım. Orijinal anteni pahalı önceki yıllardan aklımda kalan servis fiyatı dip kısmı 400 TL anteni 70 Tl şeklindeydi. Ama fiat linealerın antenleri de uyuyordu ve fiyatı 80 Tl civarı olsa gerek.

Çok teşekkür ederim özel mesaj attım bu arada konu ile alakalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 134500
  • Model Yılı: '10
  • 99 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2017, 11:18:56 »
Arkadaşlar cümleten merhaba
Benim radyomda da bi sıkıntı var, daha önce yaşamış olan varsa yardımını rica ederim.
Sıkıntı şu, radyo açıkken bir süre sonra yayın kesiliyor 2 saniye kadar ara verip tekrar devam ediyor. Ve bunu 5 dakikada bir yapıyor. Neden olabilir?!?