Gönderen Konu: lastik seçiminiz?  (Okunma sayısı 2485 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
lastik seçiminiz?
« : Ağustos 18, 2006, 22:38:07 »
ilk bahara lastik alacak olsanız subat-mart gibi, hangi markanın hangi modelini alırsınız?

tercih yaparken:

özellikle islak da ve kuruda sert direksiyon hareketine çok iyi tepki veren bir lastik olmalı. malum kış tan sonra çukurlar çoçuk mezarı gibi oluyor.
birde fazla ses yapmasın. zaten içeri çok ses geliyo bide lastik sesi baş ağrısı yapıyo.
çok şey mi istedim acaba? şeyini bulduk ta şeysizini mi arıyon gibisinden?

bunu sormamdaki amaç ilk bahara babam arabayı değiştirmeyi düşünüyor. bi ihtimal değiştiremezse lastikleri değiştirecek. şu anda arkalarda bri gr-50 ler var bitmek üzere birdaha ki yaza kullanılmazlar. önlerde de bri sf-321 var bunlar da 10 aylık lastik ve ben bu lastiklere (sf-321) uyuz oluyorum, bunlar kadar adi lastik görmedim. lastikleri birdahaki yaza kullanmamak için elimden geleni yapıyorum, yapmaya da devam edecem. bu arada fiyat konusu, babam bu konularda cimri değildir lastik bu şakaya gelmez der. ama gidipde performans lastği almaz.

görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Toyota Club Türkiye

lastik seçiminiz?
« : Ağustos 18, 2006, 22:38:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
lastik seçiminiz?
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2006, 15:38:44 »
2 akşam önce b390 lar yüzünden 40 la girdiğim bi virajda kaldırıma vuruyordum az kalsın. viraja girmeden önce yolda ıslak bi alan vardı ve tam oradan geçtikten sonra viraja girdiğimde araba sapıttı ve arkasını bıraktı. neyse ki hızım da çok olmadığı için rahat toparladım.

Bu kış zaten bi takım kış lastiği almayı düşünüyorum. Michelin Alpin kullanan ve çok memnun olan arkadaşlarım var. Ancak bir tanıdığım Goodyear Vector 5 i önerdi. 4 mevsim bir lastik. Hem karda hem de kuru havada gayet iyi dedi. İçinizde daha önce bu vector 5 ten kullanan oldu mu hiç merak ettim.

Eğer 4 mevsim de rahat kullanılabilir bir lastik ise b390 ları tamamen emekliye ayırabilirim. Ama Michelin Alpin alırsam yazın yine gürültülü yolculuklar beni bekler b390 larla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
lastik seçiminiz?
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2006, 22:25:44 »
Uniroyal Rally 550 var bende, ıslak, kuru, çamur, toprak, kayalık v.s. her ortamda gayet memnun kaldım...

Uniroyal Rainsport One  tercihim olur, ıslak zaminde Dünyanın en iyisi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
lastik seçiminiz?
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2006, 00:19:21 »
ALINTI
Uniroyal Rainsport One tercihim olur, ıslak zaminde Dünyanın en iyisi...[/quote]
ilk defa duydum bu markayı. mahrumiyet bölgesi olduğu için burası yeni çıkan şeylerden haberimiz olmuyo.

lastik satışı yapan bir sitede okudum bu yazıyı ve gülmekten yerlere yattım. buyrun:

"  SF321 Yüksek hızlarda üstün dayanıklılık .Sessiz sürüş. "

ömrümde ben bunun kadar adi lastik görmedim. yazılan şey tam bir kandırmaca. insanlar o lastiği alınca lastikcinin kulaklarını baya çınlatır. haklıda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
lastik seçiminiz?
« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2006, 09:25:41 »
Arkadaşlar zamanında bende çok araştırdım. Özellikle tyre test şeklinde google dan. Ortalama olarak şu sonuçları gördüm. Eğer ıslak zemin diyorsanız Goodyear Ventura modeli var. Bu model 85 km hızla girdiği bir sulu ortamda saniyede 22 lt su tahliyesi yapabiliyor. Ve tarafsız yapılan test sonuçlarında ıslak zeminde açık ara önde. Fakat Goodyear bunun daha yenisi olarak Hydragrip diye bir model çıkardı onun teknik verilerini bilmiyorum fakat ıslakta onunda iyi olacağını tahmin ediyorum. Ben Ventura'yı yaklaşık 1.5 sene kullandım özellikle ıslakta çok başarılıydı. Daha önce Pirelli P6000 vardı (Allah herkesten uzak tutsun) onunla kıyas bile olmaz. Yalnız şu ilave bilgileride sizlerle paylaşmak isterim. Ventura kuru zeminde o kadar iyi değil. Yani yaşadığınız yer Karadeniz gibi yıl boyunca ıslak bir ortamsa eyvallah fakat kuru zeminde de iyi olmasını istiyorsanız Michelin Pilot Primacy öneririm. Çünkü tarafsız testlerde bu model ıslaktada kurudada hep 2nci sırada yani her ikisinde de başarılı sayılır. Her iki zemindede en iyisi olamaz zaten çünkü kullanılan hamur zemine göre tasarlanıyor. Bu konuyu Goodyear bölge temsilcisiyle uzun uzadıya konuştum oradan biliyorum. Yalnız bir arkadak Bridgestone B390 kötü demiş ben katılmıyorum ıslak ve kuru zeminde vasatın üstünde performansı var kesinlikle. Kendim bizzat son iki arabamda test ettim. Birde şunu ilave edeyim, biraz öncede vurguladım lastikte kullanılan hamur çok önemli ve üretim tarihi. Çünkü bir lastiği hiç kullanmasanız bile eğer rafta 1-2 sene durduysa ilk üretildiği performansı sağlamıyor vede dişleri istediği kadar yenmemiş olsun fark etmiyor.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
lastik seçiminiz?
« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2006, 16:08:49 »
cevremdeki arkadaşlar da michelin öneriyo bri den vaz geçeceğiz anlaşılan. bartın da oturuyoruz. eskiden (3-4 sene önce) dediğin gibi yaz, mart da yamğmurlar başlar aralığa kadar sık sık yağmur yağardı. ozaman goodyear almak mantıklıydı. ama artık mevsimler karıştı, burası sanki karadeniz değil. buraya enson yağmur 7.5 ay önce düştü ondan sonra yağmur yok.3-4 senedir böyle oluyo. michelin en mantıklı galiba.
yorumlarınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
lastik seçiminiz?
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2006, 20:14:55 »
Uniroyal Continental grubuna ait bir firma, Alman malı lastikleri ve özelliği ıslak zemin konusunda uzmanlaşmış bir firma olması.

Rally 550 ve 680 modellerini bizzat kullandım, özellikle ülkemizin berbat yol koşullarında çok iyi sonuçlar veriyorlar. Özellikle 550 yi arazide bile kullanıyorum sonuç çok iyi.

Rainsport 1 konusundaki test sonuçları :

http://www.conti-online.com/generator/www/...tresult_en.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: lastik seçiminiz?
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2008, 15:10:21 »
2008 corolla uzerinde yer alan dunlop marka lastikler konusunda bilginiz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: lastik seçiminiz?
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2008, 15:53:33 »
fatih bey, baya eski bir konu bulmuşsunuz ama o lastikler hakkında da diğer konularda tartışıldı. Beğenenler de, beğenmeyenler de var.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler