Gönderen Konu: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri  (Okunma sayısı 152161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Mutfağından seçme yemek tarifleri
« Yanıtla #400 : Şubat 25, 2011, 23:51:42 »
   Ağır ol bakayım hele.Sen kime uçuyorsun öyle.Sahipsizmi sandın sen öyle küçücük çocuğu.Evelallah yanında biz varız :rofl: :rofl:
abi yanıma demek istedi, üstüme değil :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #400 : Şubat 25, 2011, 23:51:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #401 : Şubat 25, 2011, 23:55:44 »
   Öylemi demek istedi :wacko: hayır sana uçacağını sandım bir an.Delirdim,öfkeme yenildim ansızın.Parmak kadar çocuksun malum :D :D
   Kusura bakma be Ercü  :P  :P
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #402 : Şubat 25, 2011, 23:57:50 »
Karides yaz 3515 e gönder karides pişip kapına gelsin be Ercüment. :)

Ya arkadaşla bu sene hiç balık yiyemedim. Canım acaip çekiyo . Evdekiler ille de hamsi olacak diyo. Alıyım diyorum kim yapacak şimdi diyo aney de . İpe un seriyo anladım artık.

Ha bu arada Kıbrısa gittiğimde Lagos yedim ununu baharatlı yapmış aşçı sordum anlattı. AMa şu ana kadar ilk defa bu kadar lezzetli balık yedim abartısız 2-3 tabak yedim.

İşyerine mikrodalga fırın aldım arkadaşlar yapabileceğim hamur işleri hakkında özellikle Hande Ablacım senden ve Nagihandan tarif bekliyorum. :)
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #403 : Şubat 26, 2011, 00:24:16 »
   Öylemi demek istedi :wacko: hayır sana uçacağını sandım bir an.Delirdim,öfkeme yenildim ansızın.Parmak kadar çocuksun malum :D :D
aman abi savunmasız biriyim ben :D ercü uçar diye ben de korktum bir an :D

Ya arkadaşla bu sene hiç balık yiyemedim. Canım acaip çekiyo . Evdekiler ille de hamsi olacak diyo. Alıyım diyorum kim yapacak şimdi diyo aney de . İpe un seriyo anladım artık.

Ha bu arada Kıbrısa gittiğimde Lagos yedim ununu baharatlı yapmış aşçı sordum anlattı. AMa şu ana kadar ilk defa bu kadar lezzetli balık yedim abartısız 2-3 tabak yedim.

İşyerine mikrodalga fırın aldım arkadaşlar yapabileceğim hamur işleri hakkında özellikle Hande Ablacım senden ve Nagihandan tarif bekliyorum. :)
abi mikrodalgada hamurişi "pişiremezsin" ama süper ısıtırsın :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #404 : Şubat 26, 2011, 09:37:08 »

Gelicekse bütün bakiyemi ona harcayabilirim :D :D

Sorun yok Özcan abi olur öyle arada :D :D

aman abi savunmasız biriyim ben :D ercü uçar diye ben de korktum bir an :D

Yook sana bişi yapmayı düşünmüyorum :P :P

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #405 : Şubat 26, 2011, 12:16:35 »
Türkay bu ne işe yarar o zaman yav. .............................................. Noktaları sen doldur ne koyaran artık o noktalara. :D
Yani şimdi şu pizzalar var ya donmuş olanlar. Onlardan hazırlayabilir miyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #406 : Şubat 26, 2011, 12:23:48 »
Türkay bu ne işe yarar o zaman yav. .............................................. Noktaları sen doldur ne koyaran artık o noktalara. :D
Yani şimdi şu pizzalar var ya donmuş olanlar. Onlardan hazırlayabilir miyim.
yok abi pişmezler, kuruyorlar mikrodalgada, taş gibi oluyorlar.. ama şey yapılabilir, sosis sucuk vs gibi ısıl işleme tabii tutulmuş ürünleri pişirebilirsin, sonra onları bi ekmek arası yapıp içine bir dilim kaşar atıp tekrar mikrodalgaya atarsın kaşar da erir bi güzel yersin abim :D

ille de pişirmek istiyorum dersen kek süper pişiyor.. aklın hayalin durur, o derece :) 

asıl aklıma kumpir geldi.. kumpir yapıyorum ben mikrodalgada, milletin ağzı açık kalıyor :D mikrodalga poşetleri var, onlardan al abi, kocaman bir patatesi ıslatıp o poşetin içine koy, ağzını da sıkı sıkı kapat, orta wattta (350 olur 450 olur) 10-15dk ısıt, çıkınca direk kumpir oluyor :D yar patatesi koy içine ne istersen :D

aklıma geldikçe ekleyip duruyorum :D abi tabakta omlet yapmaya da yarıyor bu meret :D önce sucukları koy tabağa ay mikrodalgaya 1-2 dk ısınsınlar sonra kır yumurtayı üstüne bir daha at mikrodalgaya 1-2 dakika daha dönsün güzelse.. hiç yağsız omlet yaptın abi afiyet olsun :D

not: mikrodalgaya yağ konmaz diye biliyorum abi, yağsız güzel olmaz diyerek yağ koyma :D

oyyy aklıma bir şey daha geldi ki bunu deneyen herkes bana minnettar olacaktır kumpir olayı gibi :P yine mikrodalga poşeti, bu sefer mısır (izmirde darı denen mısır) soyup ıslatıp poşete koyuyoruz sonra hop mikrodalgaya.. yine 10 dakikada falan mısır haşlanmış mısıra dönüşecektir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #407 : Şubat 26, 2011, 15:29:16 »
Turkay'dan mikrodalga tarifleri.
Kumpir yaptim ama posete koymadan. Bir de posetli deneyeyim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #408 : Şubat 26, 2011, 20:25:17 »
Turkay'dan mikrodalga tarifleri.
Kumpir yaptim ama posete koymadan. Bir de posetli deneyeyim.
poşetsiz denemiştim ben de ilk başta, hem daha zor oluyor, yarım saati bulabiliyor, hem de kuruma riski oluyor abi ondan poşet daha garanti :D

öğrenci dostu bir alet olunca her şekilde deniyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #409 : Şubat 26, 2011, 22:43:16 »
Makarna denedin mi Turkay? Plastik bir kapla o da oluyor.
Yine plastik bir kapla yumurta/omlet.

Patlamis misir da iyi oluyor, kagit posetlerin icinde. 3-4 dk.da hazir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #410 : Şubat 26, 2011, 22:52:45 »
Makarna denedin mi Turkay? Plastik bir kapla o da oluyor.
Yine plastik bir kapla yumurta/omlet.

Patlamis misir da iyi oluyor, kagit posetlerin icinde. 3-4 dk.da hazir. :)
makarna pişirmek ?? valla hiç denemedim ahmet abi.. mantıklı da gelmedi :D ama denicem mutlaka :D plastik kap önermiyorlar hiç abi ya.. omlet olayını denedim başarılı da oluyor :D patlamış mısır en zevklisi :D

makarna nasıl yapıyorsun abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #411 : Şubat 26, 2011, 22:58:38 »
doğaçlama pizza. kendi spesyalim :D
birgün pizza yapmak istedim ama hamurunu yapamadım. aklıma fırından hamur almak geldi. gittim hamur aldım tepsiye yaydım. üzerine de  kaşar, sucuk, sosis, mantar, zeytin... v.b  malzemeler koydum. denemenizi öneririm beğendim ben :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #412 : Şubat 26, 2011, 23:20:33 »
http://www.amazon.com/Pasta-Boat-Microwave-Cooker/dp/B003XS32OW

Boyle bir plastik kapta yapiyoruz Turkay. Birkac kere kullandik, kolaylik degil aslinda. Kabin yikanip temizlenmesine harcanan zamanda normal tencerede pisirilebilir.

Metal kabin kullanilmamasi gerektigini biliyordum da plastiigi bilmiyordum. Sagliga zarari icin olsa gerek.

Mikrodalgada Hazim'in dusunudugunu ben de dusunmustum. Denemistim de. :D
makarna pişirmek ?? valla hiç denemedim ahmet abi.. mantıklı da gelmedi :D ama denicem mutlaka :D plastik kap önermiyorlar hiç abi ya.. omlet olayını denedim başarılı da oluyor :D patlamış mısır en zevklisi :D

makarna nasıl yapıyorsun abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #413 : Şubat 27, 2011, 01:09:58 »
Ebemin fırınını kullanacaz desene Türkay. Bu arada senin tarifleri deneyeceğim. Patates gerçekten güzel oluyor ben dilim dilim kesip tabağa koyuyorum 5 dk sonra alıp afiyetle yiyorum.

Izgarası da var ama dandik geldi bana. Yufka alıp bişeyler deneyeceğim bakalım içine patates peynir koyarım hem denemiş olurum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #414 : Şubat 27, 2011, 10:01:46 »
doğaçlama pizza. kendi spesyalim :D
birgün pizza yapmak istedim ama hamurunu yapamadım. aklıma fırından hamur almak geldi. gittim hamur aldım tepsiye yaydım. üzerine de  kaşar, sucuk, sosis, mantar, zeytin... v.b  malzemeler koydum. denemenizi öneririm beğendim ben :D
mikrodalgada yapmadın değil mi? ekmek hamurunu denemedim ama onu da pişireceğini sanmıyorum :blink: haa anam babam turbo fırın kullandıysan çok kral oluyor ben de sürekli yaparım o ayrı :D

http://www.amazon.com/Pasta-Boat-Microwave-Cooker/dp/B003XS32OW

Boyle bir plastik kapta yapiyoruz Turkay. Birkac kere kullandik, kolaylik degil aslinda. Kabin yikanip temizlenmesine harcanan zamanda normal tencerede pisirilebilir.

Metal kabin kullanilmamasi gerektigini biliyordum da plastiigi bilmiyordum. Sagliga zarari icin olsa gerek.

Mikrodalgada Hazim'in dusunudugunu ben de dusunmustum. Denemistim de. :D

vet ahmet abim, sağlık nedeniyle önerilmiyor plastik kap.. ama bu kap mikrodalga için özel üretilmişse bilemem..

Ebemin fırınını kullanacaz desene Türkay. Bu arada senin tarifleri deneyeceğim. Patates gerçekten güzel oluyor ben dilim dilim kesip tabağa koyuyorum 5 dk sonra alıp afiyetle yiyorum.

Izgarası da var ama dandik geldi bana. Yufka alıp bişeyler deneyeceğim bakalım içine patates peynir koyarım hem denemiş olurum. :)
ızgarası çok dandik oluyor hazım abi ama onun ayağı var ya, o ayak yardımıyla kestane dizip ızgarayı en üst derecede mikrodalgayı da en alt derecede çalıştırarak kestane yapılabiliyor çok güzel :D ama biraz zor ve geç oluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #415 : Şubat 27, 2011, 11:14:10 »
mikrodalgada yapmadın değil mi? ekmek hamurunu denemedim ama onu da pişireceğini sanmıyorum :blink: haa anam babam turbo fırın kullandıysan çok kral oluyor ben de sürekli yaparım o ayrı :D

mikrodalga değil bildiğin normal fırın :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #416 : Şubat 27, 2011, 11:16:42 »
mikrodalga değil bildiğin normal fırın :D
hah tamam şimdi oldu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #417 : Mart 09, 2011, 15:58:52 »
Bugün bir mail gelmiş aynen aşağıdaki gibi :D

1800 yıllarında basılmış bir yemek kitabının ön sözünden alınmıştır.. .

Kocaların çoğu pişirilme sürecinde yanlış işlem gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niyetlerini kaybederek bozulurlar. Gerçek odur ki bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleri ile dondurarak, bazıları DA basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.

Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez. Ancak iyi pişirilenin de, gerçekten tadına doyum olmaz.

Koca seçiminde NE lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, NE barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir. Bunun için çarşı pazar dolaşmaya DA gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.

Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız; sabırla pişiremiyecekseniz almaktan vazgeçiniz.

Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa, özenle kullanıldığında aynı işi görebilir. Kocalar DA karides ve istakoz gibi canlı canlı pişirilir. Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok, "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlamalıdır.

Önce Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır. Koca, kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur. Köpürerek taşması halinde kaygılanmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.

Özellikle sirke ve karabiber yerine tatlıcıların öpücük adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharattan, birer tutam katmanız önerilir. Ancak bunlar diğer baharat gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır

Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır.

Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır. Böyle pişirildiği zaman, size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır.

Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış koca, mutlu bir ömür boyunca tadını korur.

1800 yıllarında basılmış bir yemek kitabının ön sözünden alınmıştır.. .

edit : Daha çok bayanlar için "koca nasıl pişirilir" gibi bir anlatım var sanki :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #418 : Mart 09, 2011, 18:12:27 »
:rofl:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #419 : Mart 09, 2011, 20:20:27 »
Bugün bir mail gelmiş aynen aşağıdaki gibi :D

edit : Daha çok bayanlar için "koca nasıl pişirilir" gibi bir anlatım var sanki :D :D

Benim hatuna göndereyim bu mail'i okusun :D :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR