iyi günler
2004 corollamın kornası bazen calıyor bazen çalmıyor değiştirmek istiyorum
yerini ve nasıl değişir video bulmadım yardım cı olabılcek varmı
çok pahalı bi mevzu değil kendin uğraştığına değmez. ben tek biip sesini ve tonunu sevmediğim için çift biip sesi çıkaran hella kornayla değiştirdim. internetten 90 liraya kornayı aldım, 30 lira da işçilik verdim hepsi buydu. role takalım deli gibi ses çıkarsın dedi elektrikçi ama lüzum görmediğim için taktırmadım. çok korna çalan biri değilim zaten ama ihtiyaç halinde de gıcık ses duymak istemiyorum.
Merhabalar. Bende de aynı sorun olmuştu. Motor kaputunu açıp en ön tarafta bulunan radyatöre yakın yerde plastik pancuru 2-3 tane plastik tutucuyu sökersen korna hemen orada gözükür. Kornayı yerinden bir lokma anahtar yardımı ile söküp siyah yumuşak silikon plastiğini kaldırdığında bir ayar vidası göreceksin onu biraz sağa veya sola çevirirsen sorun çözülür. NOT: kornayı denerken metal kısmının şaseye değmesi lazım iki kişi ile yaparsanız birisi kornaya basar siz ayarlarsınız ve uzun bir süre sorunsuzca kullanırsınız.
Senin direksiyon spirali bozulmamıştır inşallah direksiyonu sağa sola çevirirken korna çalıyor mu kontrol et eğer belirli bir konumda kesiyorsa direksiyon sipirali bozulmuştur.