Gönderen Konu: sadece sabah olan benzinden lpg ye geçerken motorun sarsıntı sorunu  (Okunma sayısı 9489 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar ben de 2001 corolla var milano sıralı lpg var
1,5 yıldır olmayan ama son günlerde sadece sabahleyin motorun gün içinde ilk kez çalışmasında benzinden gaza geçerken motoru silkeleyecek kadar sarsıyor acaba neden ?
yaşayan yada bilgisi olan varsa paylaşırsa evinirim.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
selam  arkadaşlar Abdullah bey bende 98 coralla xei var aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. bujilerinize enson ne zaman baktırdınız. bu konuda arkadaşların bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
Soğuk havalarda motor suyunun geç ısınması sebebiyle LPG kolayca polarize olamaz ve kolay yanma olmadığı için motor suyu ısnana kadar sarsıntı olabilir. Aracı LPG kitini taktırdığınız yere götürüp benzinden LPG ye geçiş ısısını arttırırsanız sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir. Geçiş derecesi genellikle 25-30 santigrat derecedir, örneğin bu değerei 40 santgrat yaparlarsa motor suyu bu dereceye ulaştıktan sonra LPG ye geçiş yapacak ve gaz daha rahat yanacaktır. Tabi bu söylediğim şey sıralı sistem LPG kitleri içindir.
2005 TOYOTA AVENSİS 1.6 COMFORT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
lpg deposunun hava yapmış olmasından kaynaklanabilir lpg tam bitmeden lpg alma gibi sebeplerle zamanla depoda hava oluşuyor  bu da aracın titremesine sebep oluyordur muhtemelen lpgnin garantisi dolmamış ise ücretsiz olarak yapıyorlar garanti süresi geçse de fazla bi masrafı yok 10 liraya falan hallederler sorunu unutmadan şunu da söyleyeyim  eğer hava yapmış ise lpg bitince gidin ki bitirip öyle gel demesinler
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Abdulllah abi benim aracta tartarininini var bendede oluyordu enjektörleri ayarlattım 2 tanesinin contası bozuk cıktı ve enjektörler cakırtılı sesli çalışıyordu bi baktır bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
aracınızı biraz benzinde kullanın düzelmese lpg bayisine gidin ince ayar gerekebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
cevap veren arkadaşlara teşekkürler
bujileri daha yeni değiştirdim.onda sorun yok.ısı ayarı ve depoda hava oluşma sorunu aklıma yatanlar çünkü vakit sıkıntısından gidemedim ustamla telefonda görüştüğümde bana sıcaklık ayarı ile ilgili olabilir demişti.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Arkadaşlar bu sabah ilk defa bende de yaptı çok korktum motora bişey mi oluyor diye sorunun neden kaynaklandığını çözen var mı? (ama benim ki sıralı değil 2000 devirden sonra kendisi otomatik geçiyor)
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
arkadaşlar aracım için lpg bayime gittim sıcaklık ayarı dedi ve geçiş sıcaklığını 40 dereceye yükseltti ama yine yapmaya devam ediyor.kafayı yiyeceğim ya ufakta olsa aracımda sorun istemiyorum.

değerli paylaşımlarınız bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
aracın boğaz kelebeğini temizletmeyi deneyin
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK