0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hamdi bey sizin aracınızın tam olarak olması gereken değeri net bilmiyorum. Fakat otomatik vitesli araçlar düz viteslilere göre 100d/d daha yüksek rölantiye ayarlanır. Sebebi de rampalarda geri kaymasını engellemek ve araç "d" konumunda iken rölantinin çok düşüp kabin içinde zırıltılar oluşmasını önlemektir.
Uğur Akar Bey,aracım elektronik motor kontrol ünitesine sahip mi bilmiyorum, bunu nasıl anlayabilirim onu da bilmiyorum açıkçası ve ondan kaynaklanan bir sorun varsa da sanırım yetkili servis dışında anlamak pek mümkün değildir. bu sıralar havalar çok soğuk seyretmiyor zaten, o yüzden jikle devreye girmiyor. havalar soğukken jikle otomatik devreye girdiği için araç 1100 gibi başlayıp, ısındıkça rölanti düşüyordu, şimdi dediğim gibi ustanın lafını dinlemedim ve araç titremeyecek şekilde sıcakken ayarlattım. havalar yine soğuk olduğunda sanırım 1300 gibi falan başlayacaktır motor.
Boşta ve parkta 1000 rpm normal değer zaten. Duraklamalarda ayağınız frende ve vites 'D' konumundayken aracın titremesi normal bir durum. Bence rolantiyi yükseltmek yerine duraklamalarda vitesi boşa alın.
Pusat, otomotakilerde zamanlama ayari nasil yapilir Pusat? Isik falan satiyorlar bu ayari yapmak icin.O kadar zor mu acaba ayarlamak?
Duraklamalar uzun oldugu zamanlar ben Park'a aliyorum.
Aman Hamdi kardes, sakin hareket halindeyken Park'a atmayi deneme. Park'ta el freni kullanmaya bile gerek yok. Hatta ben el freninin hic kullanmiyorum. Neutral/bos ise adi uzerinde, sanzuman gucu tekerleklere aktarmiyor.Tekerlekler bosta.Durana kadar gider.
heheh yok atacak değilim de olayın mantığını merak ediyorum emin olmak istedim sadece. aslında daha kafamda bir sürü soru var. mesela 3 üncü vitese gidiyorsun 100 le falan. 1 e çektin 2 ye çekeyim derken yanlışlıkla. orada devir aşırı fazla artacağı için kötü şeyler olabilir. bunu engelleyen bir sistem var mı araçlarımızda?