Gönderen Konu: ae101  (Okunma sayısı 1278 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • corolla gli '96
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '96
  • 3 kere teşekkür etti
ae101
« : Ocak 29, 2017, 14:37:51 »
Herkese iyi pazarlar. Dün akşam arabanın cam suyunu koyarken yağ çubuğuna da bakıyım dedim normalde 2 haftada bir aklıma geldikçe bakarım hep olması gerektiği yerde olurdu fakat dün baktığımda yağ seviyesi yarısından azdı ben de hemen gittim yağ koydum. Ayrıca motor yağ kapağının orda yağ izleri vardı yani motor sanki yağ sızdırıyor gibi bir de arabayı ilk çalıştırmada 1 saniye kadar belki daha kısa yağ lambası yanıyor sönüyor bir daha da yanmıyor sadece ilk çalıştırmada oluyor. Yağ ekledikten sonra yol boyu motorun sesini dinledim zorlamadan sanki subap vuruyormuş gibi geldi... Öğrenci olduğum için korktum tahminleriniz nelerdir bir de ne kadar masraf çıkarır sizce? Anadolu yakasında servis önerirseniz sevinirim  :( :(

Toyota Club Türkiye

ae101
« : Ocak 29, 2017, 14:37:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2017, 18:17:29 »
Yağ lambasının belli bir süre (çok kısa olmak kaydı ile) yanması normal.
O yaşta bir aracın, kullanımına da bağlı olarak keçe, contaları yıpranmıştır, belli miktar yağ sızdırabilirler. Oran çok artarsa kaliteli ürünler ile değişmeleri gerekir.
Motorda yağ yakma yoksa, uygun yağ ile devam edebilirsin. Fakat; yağ kaliteli, uygun olmalı, yap filtresi iyi seçilmeli, soğutma suyunda yağ aranmalı (olmaması gerekir), gerekirse kompresyon testi de yapılabilir.
Aracı kontrol ediyor olman doğru.
İyi dersler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2017, 12:37:58 »
Belli oranda yağ eksiltme normal karşılanır. Sıkıntı olmaz, kataloglarda da belirtilir. Supap sesine benzetilen sesler kafa karıştırmasın, eğer ki bahsedilen şakırtı motor ilk çalıştığında kısa süre geliyorsa geliyorsa sorun değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • corolla gli '96
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '96
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2017, 21:55:14 »
Bugun bir tanidik ustaya goturdum sesi dinledi bakti ve devirdaimden geliyor dedi ses beraber dinledik yarin degisitircem bakalim sonuc ne olucak