Konuyu farketmem geç oldu fakat bir şeyler karalama gereği duydum. Evvel olarak kuru sıkı tabanca taşınamaz. Kimliğinizle satın alabilir ve evinizde yada iş yerinizde faturası yanıda olmak şartıyla boş ya da dolu bulundurabilirsiniz. Kolluk kuvveti üzerinizde taşımanız durumunda size para cezası kesip silaha el koyabilir. Tabi ufak bir para cezası var olsun ben taşırım diyorsanız buyrun taşıyın ama sicilinize o para cezası lira ile beraber ateşli silahlar kanununa muhalefet(6136 sayılı yasa) eklendiği zaman ileride paranız olduğunda ne bir tüfek nede gerçek silah ruhsatı alamazsınız. Arşiv kaydınızda daima karşınıza çıkar ve size engel teşkil eder. bu aynı şekilde taşınması yasak bıçak,kama,kılıç,satır gibi aletlerde de sicilinizi kirletir. Bu yüzden size tavsiyem durumunuz elverdiği şekilde ya bir ruhsatlı av tüfeği alıp araçta taşıyın yada evde bulundurma ruhsatlı tabanca alın yada uzak durun. ucuz etin yahnisi olmaz mevzu can güzenliğiniz ise güzel bir av bıçağı alıp araçta bulundurabilirsiniz(üstte taşımamak suretiyle) bunda kanunen sakınca yoktur. Ama bıçağım ın yanıda ben biber gazıda , sopada araçta bulunduracağım derseniz yine olmaz. tek seçeneğiniz var. sopa zaten yasak biber gazı ve bıçaktan sadece birini seçiniz. 5 yıldır silah taşıma ruhsatım var ve bu güne dek asla silaha davranmadım ufak tefek kavgalar ve 2 de sağlam sopa darbesi yememe rağmen. Kesinlikle soğuk kanlı ve sinirleriniz çelikten olmalıdır. Kavganın sonunda silahımı farkeden ve çekmediğimi gören insanlar daima benden özür dilemiştir. Adam karşımda utancından iki büklüm oluyor sonunda bana yemek te ısmarlıyor ne yapacağını şaşırıyor. yerimde olacak çoğu insan şu an cinayetten içerde tesbih çekerdi , ben aksine çok dost kazandım. Mesele kıymak değil kazanmaktır. biz millet olarak silahı taktığımızda öldürecek adam arıyoruz

bide son 2 yıldır evde kasada duruyor kesinlikle taşımıyorum. son derece gereksiz ve boşuna amelelik. Oysa zamanında ne hevesle müracat, evrak takibi, Ankara mke ye gitme ohoooo ne gereksiz işler yapmışım be yazık harcadığım zaman ve paraya.