Gönderen Konu: Kurusıkı tabanca bulundurmak suç mu?  (Okunma sayısı 17428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Kurusıkı tabanca bulundurmak suç mu?
« Yanıtla #20 : Aralık 28, 2016, 12:09:10 »
Aynen havalimaninda silah teslim noktasi var oraya teslim edip indiginiz yerde ayni sekilde aliyorsunuz.
Mehmet konuyu açan arkadaşın sorusuna emniyet görevlisi olarak ne cevap verebilirsin.
Taşıma ve kullanma şartları gibi neler söyleyebilirsin bizlere
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 28, 2016, 12:09:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #21 : Aralık 28, 2016, 14:09:41 »
evet 6136  sayılı kanuna muhalefetten 841 lira idari para  cezası kesiliyor ve silaha el konulur eğer kolluk kuvvetleri sizi silahı kullanırken yakalarsa adli soruşturma başlatılır ki bunun cezası daha ağır olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 28, 2016, 14:47:08 »
evet 6136  sayılı kanuna muhalefetten 841 lira idari para  cezası kesiliyor ve silaha el konulur eğer kolluk kuvvetleri sizi silahı kullanırken yakalarsa adli soruşturma başlatılır ki bunun cezası daha ağır olur

Şunu diyebilir miyiz Uğur bey?
Silahı kullanırken gerçek veya kurusıkı farketmez polise yakalanırsak yada şikayet edilirse aynı ceza mı uygulanıyor?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #23 : Ocak 02, 2017, 16:10:20 »
benim bildiğim kadarı ile aynı işlem yapılır ama tehdit ve benzeri suç işlendiği zaman yaptırımı ve cezai oranında değişim oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bulutların Üstü Hep Güneşli
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 267000
  • Model Yılı: '96
  • 56 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 07, 2017, 17:41:20 »
Konuyu farketmem geç oldu fakat bir şeyler karalama gereği duydum. Evvel olarak kuru sıkı tabanca taşınamaz. Kimliğinizle satın alabilir ve evinizde yada iş yerinizde faturası yanıda olmak şartıyla boş ya da dolu bulundurabilirsiniz. Kolluk kuvveti üzerinizde taşımanız durumunda size para cezası  kesip silaha el koyabilir. Tabi ufak bir para cezası var olsun ben taşırım diyorsanız buyrun taşıyın ama sicilinize o para cezası lira ile beraber ateşli silahlar kanununa muhalefet(6136 sayılı yasa) eklendiği zaman ileride paranız olduğunda ne bir tüfek nede gerçek silah ruhsatı alamazsınız. Arşiv kaydınızda daima karşınıza çıkar ve size engel teşkil eder. bu aynı şekilde taşınması yasak bıçak,kama,kılıç,satır gibi aletlerde de sicilinizi kirletir. Bu yüzden size tavsiyem durumunuz elverdiği şekilde ya bir ruhsatlı av tüfeği alıp araçta taşıyın yada evde bulundurma ruhsatlı tabanca alın yada uzak durun. ucuz etin yahnisi olmaz mevzu can güzenliğiniz ise güzel bir av bıçağı alıp araçta bulundurabilirsiniz(üstte taşımamak suretiyle) bunda kanunen sakınca yoktur. Ama bıçağım ın yanıda ben biber gazıda , sopada araçta bulunduracağım derseniz yine olmaz. tek seçeneğiniz var. sopa zaten yasak biber gazı ve bıçaktan sadece birini seçiniz. 5 yıldır silah taşıma ruhsatım var ve bu güne dek asla silaha davranmadım ufak tefek kavgalar ve 2 de sağlam sopa darbesi yememe rağmen. Kesinlikle soğuk kanlı ve sinirleriniz çelikten olmalıdır.  Kavganın sonunda silahımı farkeden ve çekmediğimi gören insanlar daima benden özür dilemiştir. Adam karşımda utancından iki büklüm oluyor sonunda bana yemek te ısmarlıyor ne yapacağını şaşırıyor. yerimde olacak çoğu insan şu an cinayetten içerde tesbih çekerdi , ben aksine çok dost kazandım. Mesele kıymak değil kazanmaktır. biz millet olarak silahı taktığımızda öldürecek adam arıyoruz
:D :D bide son 2 yıldır evde kasada duruyor kesinlikle taşımıyorum. son derece gereksiz ve boşuna amelelik. Oysa zamanında ne hevesle müracat, evrak takibi, Ankara mke ye gitme ohoooo ne gereksiz işler yapmışım be yazık harcadığım zaman ve paraya.
Spastik_Serçe