Gönderen Konu: helozen yay hk bilgi  (Okunma sayısı 1585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
helozen yay hk bilgi
« : Şubat 07, 2009, 11:13:59 »
arkadaşlar aracım 2003 corolla hb ve arabamı 3,5 cm lik yay takmak istiyorum.Fakat nerden bulacağımı nasıl yapacağımım ve bi zararı olurmu bilmiyorum tabi fiyat olarakta:)).bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.nerden bulabilirim bu yay takımını
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

helozen yay hk bilgi
« : Şubat 07, 2009, 11:13:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: helozen yay hk bilgi
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2009, 12:47:21 »
selam dostum, bende yaris aracıma 3.5 lik taktırdım, aksarayda sem otodan aldım 300liraya apex marka. ama birazdan gidip önlere orjinal yayyları taktırcam, çok alçak oldu birkaç yere vurdum hafiften , senin corolla daha alcak normalde, sonra pişman olma,iyi araştır takan arkadaşlar mevcut, yorumlarını almadan bu işe girişme bence..
2005 Yaris 1.0 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2009, 11:42:10 »
verdiğin bilgi için teşekkür ederim.araç ın özellikle arkası çok yüksek ve virajlarda iyi değil bu durum.diyorsun ki önleri orjinal yapacam diye iyi de olur mu öyle mesela ben sadece arkayı düşürsem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2009, 11:44:35 »
teşekkür ederim verdiğin bilgi için.dediğin gibi sadece arkayı düşürsem bu olur mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2009, 14:52:07 »
  Selam.
 İyi olmaz bence bu durum. Eğer sadece arkayı düşürürsen, aracın ön aksının yol tutuşu azalır. Bu da daha çabuk önden kaymaya sebep olur. Hele ıslak zeminde ve yokuş yukarı kalkışlarda bunu daha bariz hissedersin. Aracın ön ya da arka askının yol tutuşunu, birbirlerinden bağımsız olarak değiştirmek, sürüş karakterini değiştirir ve tehlikelide olabilir.
 Bu arada eğer alçaltma çok büyük düzeyde olmayacaksa amortisörlerle oynamaya gerek kalmaz ama çok olacaksa 3,5cm. den fazla, bence amortisörlerde değişmeli, çünkü hem amortisör stroku sağlıklı çalışmayacağından amortisörün ömrü kısalır, hemde yayın sertliğine uygun bir amortisör seçmek gerekir.
 Bence ürün için piyasayı iyice araştırmalısın, hem sertlikler farklı olabilir, hemde ölçüler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2009, 14:11:13 »
merhaba
bende senin gibi çok araştırdım ve bu forumdan çok güzel bilgiler edindim. şu ana aracımda tte 3 cm lıkyay var.taktıralı 3 ay oldu.arabanın kullanışı ve tepkileri inanaılmaz güzel değişti. corolla hb biraz yüksek kalıyordu yolda amaşimdi arabanın ağırlık merkezinin aşağı inmesi ABS fren sistemine bile olumlu katkısı oldu. tek tavsitem yeni latiklerle bunu kombine etmendir. orginal aksesuardanda vazgeçme... montajı ben serviste yaptırdım. çokta memnununm.bir daha yenia raba alsam ilk yapacağım iş o araca uygun spor yay almak olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2009, 11:40:56 »
selam dostum, bende yaris aracıma 3.5 lik taktırdım, aksarayda sem otodan aldım 300liraya apex marka. ama birazdan gidip önlere orjinal yayyları taktırcam, çok alçak oldu birkaç yere vurdum hafiften , senin corolla daha alcak normalde, sonra pişman olma,iyi araştır takan arkadaşlar mevcut, yorumlarını almadan bu işe girişme bence..
mehmet arkadaşım bende yarisime spor yay düşünüyordum çokmu alçaldı sürtme filan da varmıydı tamponlara ve lastik jant ebatın ne?