Gönderen Konu: 2013 - 2015 Corolla yakıt tüketim göstergesi Sorunu  (Okunma sayısı 5449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
2013 - 2015 Corolla yakıt tüketim göstergesi Sorunu
« : Aralık 19, 2016, 11:45:08 »
Selamlar arkadaşlar,

Bende 2015 model 1.33 Life toyota corolla var 12.000 Km de. yakıt tüketim göstergesi ile ilgili bir sıkıntım mevcut. yakıt tüketimi için hassas davranıyorum ve araç bilgi ekranında ortalama yakıt tüketimi 6.5 Lt göstermekte fakat benzinlikte fullediğim zaman yakıt alımına göre 7.5 - 7.6 vs gibi fark çıkmakta. farklı araçlarda bu veri bire bir tutuyordu. sizce sorun var mı? ve bu durumla karşılaşan mevcut mudur?
yakıt alım miktarı hiç değişmiyor(benzin depo girişinde görene kadar),
aynı istasyon ve aynı pompa,
farklı istasyon aynı pompa,
kullanım koşulları ve durumu aynı.

bu sorun ile ilgili İstanbul Toyata ALJ'ye gittim reset attılar (kutup başı çıkarıp taktılar) ve bir şey değişmedi. Hatta reset sonrası daha önce olmaya "gösterge ışık seviyesi ayarlama" yeni bir özellik geldi.

bu konuda desteğinizi rica ediyorum.

Toyota Club Türkiye

2013 - 2015 Corolla yakıt tüketim göstergesi Sorunu
« : Aralık 19, 2016, 11:45:08 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 - 2015 Corolla yakıt tüketim göstergesi Sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2016, 12:35:28 »
Yakıt ağza kadar doldurduktan sonra, ortalama tüketimi ve km'leri sıfırlayıp tekrar deneyin. Aslında hiç fark çıkmaması gerekiyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2016, 13:19:31 »
Yakıt ağza kadar doldurduktan sonra, ortalama tüketimi ve km'leri sıfırlayıp tekrar deneyin. Aslında hiç fark çıkmaması gerekiyor.

Cevap için çok teşekkür ederim. Denedim araç 12.000 Km oldu ama yine de fark var.
Hatta bu sorun ile ilgili İstanbul Toyata ALJ'ye gittim reset attılar (kutup başı çıkarıp taktılar) ve bir şey değişmedi. Hatta reset sonrası daha önce olmaya "gösterge ışık seviyesi ayarlama" gibi yeni bir özellik geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2016, 13:33:32 »
Cevap için çok teşekkür ederim. Denedim araç 12.000 Km oldu ama yine de fark var.
Hatta bu sorun ile ilgili İstanbul Toyata ALJ'ye gittim reset attılar (kutup başı çıkarıp taktılar) ve bir şey değişmedi. Hatta reset sonrası daha önce olmaya "gösterge ışık seviyesi ayarlama" gibi yeni bir özellik geldi.

Yakıt tüketimi konusunda bir yorum yapamam fakat sonradan geldi dediğiniz "gösterge ışık seviyesi ayarlama" büyük ihtimalle önceden de vardı aracınızda. Disp. tuşuna bastığınızda farlarınız açık değilse o özelliği görmezsiniz, sadece farlarınız açıkken o özellik görünür.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 76 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2016, 13:38:44 »

Gösterge ışık seviyesi ayarlama zaten olan bir özellik değil miydi? 2015 aralık çıkışlı life var bende de.
7,5 civarı yakıt ortalaması normal bende de o seviyelerde. ( ş.içi-ş.dışı karışık ). Benim yaptığım ölçümlerde aşağı yukarı tutuyor ortalamalar. Her şeyi sıfırladığınızdan eminsiniz değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2016, 20:21:05 »
Belki inandırıcı gelmeyecek ama bende yoktu veya görmedim. Halbuki defalarca disp tuşu ile menüler arası geçiş yaptım. Tüketim değeri gayet normal ama mesele tüketim değeri ekranda neden az gösteriyor. Sizlerin birebir tutuyor mu?