0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
video boşşimdi ses geldi. dönerek üfleme yapan kısımda balans var gibi bana öyle geldi
Fan rotorunun biraz dengesiz dönüşü haricinde sorun yok.
aynen hocam hani fan bişeye çarpıyor gibi bide hafif uğultu varMesaj Birleştirildi: Aralık 15, 2016, 21:04:47durduk yer olmasının bi sebebi var mı araştıralarıma göre klima kompraörünün yağı oluyormuş klima gazı içinde klima gazını komple boşaltıp tekrar koyup yarıda kesip yağı koyup devam edilince ses kesiliyormuş (forumlarda öyle yazıyordu)
Ramazan bey bir problem yok gibi ,sanırım biraz kafayı takmışsınız.Bende T27 yi ilk aldığımda fanın minimum hızına kafayı takmıştım ki T25 e göre biraz fazla ses yapıyor ama sonradan unuttum Sorun yok keyifli sürüşler dilerim.
Klima kompresör gazlarında yada yağlarında eksilme varsa kaçak vardır anlamına gelir ki zaten soğutma sistemi çalışmazdı.Sizin gaz yada yağ probleminiz yok, ses tamamen fandan kaynaklı ve kötüleşirse motoru, fanı yada her ikisini birden değişmekten başka çaresi yoktur.
Ramazan eminmisin soğuk kısma alınca ses gelmediğine?
Fanın kanadı bir yerlere çarpıyor gibi duruyor, bu hem sıcakta hem soğukta ses yapması lazım ama çarptığı şey sıcak soğuk ayarı yapan iç dış sirkülasyon kanadı ise ses yapmaya bilir. Sen birde iç sirkülasyon birde dış hava alma moduna getirip dene. Bu kanatlar fanın üstünde polen filtresi taktığın yerde
hocam aniden başladı durumum musaitti sağ çektim durdum bütün kombinasyonları denedim sıcak soğuk a/c aktif yada değil önceki corolla da olmuştu polen filitresini temizlemiştim tam oturtamamıştım sonra açıp düzltmişitm işin garibi bunda polen filitresini çıkarttım gene geliyor soğukta denedim gelmiyordu ama bir daha denerim
O fan dediğim gibi bildiğim kadarıyla sıcak soğuk fark etmeksizin dönüyor. Sen birde iç sirkülasyon ve dış sirkülasyon düğmesine basarak dene. Hatta bak bu kapakların hareketini torpidoyu çıkarıp fan üstünde de görebilirsin. Fanın balansı bozulmuş gibi diğer türlü
ımm bana bu yağ meselesi makul gelmişti hatta her evde bulunması gereken wd-40 la müdahale düşünmüştüm ama çok masraflı mıdır kendisi şu baskı balata arafesinde
Dostum fani sokmek cok basit cikartip temizle wd 40 kullanma butun pislik yapisir ustune daha beter olurLG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
teşekkür ederim fanı komple indirmeyelim hocam becerebilir miyim
Evet wd40 falan sıkma, yağ pislik toplar daha beter olur kendim sökerim dersen sana varsa kılavuz yollarım
ımm atın siz hocam denerim (hoş bugün torpidoyu geri yerine oturtmak yarım saatimi aldı denemeli miyim bilmiyorum ama )