Gönderen Konu: Corolla hoparlör değişimi ve amplifikatör ilavesi yaptım.  (Okunma sayısı 5074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 68000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
Üzerindeki hoparlörler gerçekten kötü olduğu için bir süredir değiştirme düşüncesindeydim. Her markanın ses tonlamaları farklı olduğundan dinlediğim müziğe de uygun olması açısından hoparlörde Nakamichi markasına karar verdim. (daha önceden de ev ses sisteminde bu marka ile iyi izlenimlerim olması da ciddi bir etken tabi) Amplifikatör olarak da Powerbass marka tercih ettim. Mutlaka çok daha iyi markalar var fakat hem bu araca gereksiz derecede fazla hem de bir kaç kat fazla para vermeyi gereksiz gördüm.
önce eski Vietnam malı hoparlörlerden kurtulmak için önce koltukları sonra da arka pandizotu sökmek gerekti. 10luk lokma işinizi görür.
Arkalar için aldığımız Nakamichi NSE 963 hoparlörler birebir yerine uyumlu fakat vida delikleri farklı onun için yeni vida delikleri deldik.
Bunun yanı sıra söktüğümüz hoparlörün çerçevelerinin altına sünger yapıştırmışlar. Titreşim yüzünden gereksiz zırıltıları engellemek amaçlı. Ben de takacağım hoparlörün aynı yerine kendinden yapışkanlı lastik fitil taktım.
Önler için de yine Nakamichi marka 16cm. NSE 76 model hoparlörü tercih ettim. Daha sonra da bagaja amplifikatörü yerleştirip bağladım ve ses ciddi anlamda iyileşti. Arka hoparlörleri ilk takmaya başladığımdan heves ile fotoğraflarını çektim fakat iş giderek zorlaştı, ön kapılara sıra geldiğinde ben iyice tırlatmaya başladığımdan fotoğraf çekemedim fakat yakında kapıları tekrar açıp içlerine ses yalıtımı yapacağım ( biraz kendime geleyim) :)
o zaman sizler için tekrar fotoğraf çeker paylaşırım. Şimdilik bu kadar.
Saygılarımla.
Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla hoparlör değişimi ve amplifikatör ilavesi yaptım.
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2016, 08:33:51 »
abi hayirli olsun iyi gunlerde kullan. hoparlorlerdeki marka secimin cok iyi olmus. anfiyi nereye bagladiniz? anfilerin verdigi guc cikisi onemli sub baglamayacaksaniz aldiginiz anfi 2 takim hoparloru her turlu kaldirir bos yere sirf marka diye fazla para vermeye gerek yok. arka kapidaki hoparlorler orjinal kalicak galiba bu sesi etkileyebilir.
ozel degilse urunleri nerden ladiniz fiyati ne kadar bilgi olmasi acisindan soruyorum benimde aklimda var hoparlorleri degistirmek.
yanlis bilmiyorsam hoparlor olculeri arka pandizot 6X9 on kapilar 16 cm arka kapilar 13 cm olmasi lazim.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 68000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2016, 18:21:47 »
abi hayirli olsun iyi gunlerde kullan. hoparlorlerdeki marka secimin cok iyi olmus. anfiyi nereye bagladiniz? anfilerin verdigi guc cikisi onemli sub baglamayacaksaniz aldiginiz anfi 2 takim hoparloru her turlu kaldirir bos yere sirf marka diye fazla para vermeye gerek yok. arka kapidaki hoparlorler orjinal kalicak galiba bu sesi etkileyebilir.
ozel degilse urunleri nerden ladiniz fiyati ne kadar bilgi olmasi acisindan soruyorum benimde aklimda var hoparlorleri degistirmek.
yanlis bilmiyorsam hoparlor olculeri arka pandizot 6X9 on kapilar 16 cm arka kapilar 13 cm olmasi lazim.

Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Çok daha iyileri sizlerin olsun. Hoparlörlerin markasında yanılmadığımı bugün de dinlerken daha bir emin oldum. Evet güzel bir seçim olmuş, alacak arkadaşlara da tavsiye ederim. Öyle çok da pahalı değiller. Malum Van'da yaşadığım için marka ve modele (frekans aralığına göre) karar verdikten sonra internet üzerinden aldım. Çevremdeki arkadaşlar daha önce markayı duymadıkları için ilk önce bir şaşırdılar ama kısa bir bilgi aydınlatıcı oldu. Sonucu duyunca da ikna oldular zaten. Aracım sizinki gibi değil ,sizinkinin bir önceki kasası olduğundan arka kapılarda hoparlör yok. Araçta ön kapılarda ve arkada hoparlör var sadece bana da dört çıkış tatmin edici bir amplifikatör lazımdı, tercihimi Powerbass ASA3-600.4 modelinden yana kullandım o da oldukça doğru bir ekipman olmuş. ön kapılardaki 16cm lik Nakamichilere 80 dolar, arka 6x9 ovallere de 160 lira ödedim amplifikatör ise 850 liraya maloldu. bunun dışında sistem kabloları, sigorta gibi ıvır zıvır da yaklaşık 100 lira tuttu.
Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 4580
  • Model Yılı: '15
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2016, 19:09:00 »
merhaba,

hayırlı olsun keyifli müzik dinlemeler..

En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2016, 21:51:25 »
hayırlı olsun. kapılara güzel bir yalıtım ile çok iyi olur.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah