Üzerindeki hoparlörler gerçekten kötü olduğu için bir süredir değiştirme düşüncesindeydim. Her markanın ses tonlamaları farklı olduğundan dinlediğim müziğe de uygun olması açısından hoparlörde Nakamichi markasına karar verdim. (daha önceden de ev ses sisteminde bu marka ile iyi izlenimlerim olması da ciddi bir etken tabi) Amplifikatör olarak da Powerbass marka tercih ettim. Mutlaka çok daha iyi markalar var fakat hem bu araca gereksiz derecede fazla hem de bir kaç kat fazla para vermeyi gereksiz gördüm.
önce eski Vietnam malı hoparlörlerden kurtulmak için önce koltukları sonra da arka pandizotu sökmek gerekti. 10luk lokma işinizi görür.
Arkalar için aldığımız Nakamichi NSE 963 hoparlörler birebir yerine uyumlu fakat vida delikleri farklı onun için yeni vida delikleri deldik.
Bunun yanı sıra söktüğümüz hoparlörün çerçevelerinin altına sünger yapıştırmışlar. Titreşim yüzünden gereksiz zırıltıları engellemek amaçlı. Ben de takacağım hoparlörün aynı yerine kendinden yapışkanlı lastik fitil taktım.
Önler için de yine Nakamichi marka 16cm. NSE 76 model hoparlörü tercih ettim. Daha sonra da bagaja amplifikatörü yerleştirip bağladım ve ses ciddi anlamda iyileşti. Arka hoparlörleri ilk takmaya başladığımdan heves ile fotoğraflarını çektim fakat iş giderek zorlaştı, ön kapılara sıra geldiğinde ben iyice tırlatmaya başladığımdan fotoğraf çekemedim fakat yakında kapıları tekrar açıp içlerine ses yalıtımı yapacağım ( biraz kendime geleyim)
o zaman sizler için tekrar fotoğraf çeker paylaşırım. Şimdilik bu kadar.
Saygılarımla.