Gönderen Konu: Otoyol Kontrolleri  (Okunma sayısı 4524 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Otoyol Kontrolleri
« Yanıtla #40 : Mayıs 06, 2009, 08:52:55 »
Ahmet abicim ( affınıza sığınarak abi diyorum umarım yanlış anlaşılmam) Bulgarlar artık profesyonel olmuşlar bu konuda gerçekten. Geçen yıl telsizden takip edebildiğim kadarıyla Bulgar plaka siyah bi mercedes Edirne gümrükten İstanbul Çatalca'ya kadar yakalanmadı.Sonrada uzadı gitti zate...

Bi ikinci konu ise devlet yada T.C Devleti artık Emniyettede araç kiralama yoluna gitmeli.Abi sıfır araç alıyor maksimum 2 yıl sağlam yürüyor, sonrası küllüm zarar. Artı olarak sıfır bindiğim megane II için bi hafta o servis bu servis fren balatası arandı, sonunda bilmem kaç kasa laguna balatası çıktı araçtakiler.Yani anlatmak istediğim lexusu falan geçtim çok uzak daha ama bari altımızdaki arabalar sağlam olsa...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 06, 2009, 08:52:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 06, 2009, 09:13:16 »
  Porsche 1 milyonunca ( 911 mi yoksa genel olarak Porsche mi hatırlamıyorum) aracını Almanya'da Emniyet Teşkilatına hibe etmişti yanılmıyorsam.
 Bence Türkiye'de Emniyet Teşkilatına alınan motorsikletler oldukça iyi ve üzerlerindeki görevlilerde gerçekten konusunda iyi eğitimli. Çok faydaları olduğunu düşünüyorum.
 Ayrıca Türkiye'de otobanda asıl vahim olaylara sebebiyet vereceklerin başında birbirini aynı anda sollayan ağır taşıtlar geliyor. Elbetkide otomobil sürücülerininde hataları göz ardı edilemez ama o ağır taşıtları tespit edip yakalamak için spor araca gerek yok bence. :) Birde en sol şeritteki ağır vasıta sürücüsü ne yaptığının farkında değil, tabelaları okumak gibi bir yeterliliği yok. Tabi bu da tüm ağır vasıta sürücülerini kapsamıyor ancak içlerinden bir kısmı malesef böyle ve yaptıkları/yapabilecekleri hataların sonucu çok vahim olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #42 : Mayıs 06, 2009, 14:00:41 »
HAkan Bey size sonuna kadar katılıyorum. Trafikte her yıl binlerce vatandaşımızı kaybediyoruz ve otoyollarda gerçekten bişekilde önlemler alınmalı. Belkide insan kullanarak bu zor ama teknolojiyi kullanarak yapılabilir bence.

Ağır taşıtların hatalarına bi yere kadar göz yumabiliyordum. Adamlar binlerce km yapıyor teneke yığınının içinde diye ama em son dört şeritli yolda viraja yaklaşırken en sağdan en sola kırdı geliyor adam. Korna, sellektör tınlamadı beni aracımla bende o sırada tırın arka tekerleklerini olduğu yerdeydim. Adam beni astarlamadan virajı döndü şeridine geçti yanını gelip durmasını işaret ettim ve o arada baktım termos bardağında bişeyler karıştırıyor. Neyse herşeyi geçtim adamın "ne arıyodun orda ölüp gidiceksin başıma adamdan sayacaklar" demesi olayı kopardı. Git şimdi işin yoksa mahkemede uğraş, ee üstüne bide şahit yok görüntü yok bişey yok.

Uzattım biraz ama trafikte, otoyolda böyle insanlarla bir aradayız malesef!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 06, 2009, 14:24:53 »
  Farklı şekillerde yaşanan güncel olaylarda da görüyoruz ki İnsan Hayatı malesef değerini yitiriyor ülkemizde. (başka ülkelerdeki durum ise açıkçası beni enterese etmez) Her şekilde insan hayatın kast mazur görülebiliyor, değeri bilinmiyor, herkesin ruhsatlı ya da ruhsatsız silaha sahip olması, psikolojik buhran geçiren birinin biryere çıkıp kendini atmak istediği durumda seyredenlerin (neden seyrederlerse) atla atla şeklinde tezahurat tutmaları, bazı spor müsabakalarında yaşananlar ve tabiki trafikte olanların hepsi bir bütün ve malesef bunlar için ortak önlem alınmalı ve bunun için öncelikle otorite ve niyet olması gerekli. Bunlar olursa çözüm çok kolay ama çözümü gerçekleştirmeyenler, bu yolda adımlar atmayanlar da bence vebal altındadır benzer her olaydan dolayı.

Not: Ülkeyi iyi yönetmesi gereknelerin bence en son söylemesi gereken şey, başka ülkelerden verdikleri örneklerdir. Başka bir ülkede yanlış yapılıyorsa Türkiye'de de yapılacak diye bir kural yok bence. Ayrıca ''burası Türkiye'' lafıda hep antipatimi çekmiştir. Çünkü bunu diyen de bence minarenin kılıfını hazırlıyordur.
 Aklıma şu fıkra geldi;
 Karadenizlinin biri yolda yürüyormuş ve ileride yerde bir muz kabuğu görmüş ve içinden geçirmiş;
-tühh yine düşeceğuz. :) :(