0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota'nın subapları dayanıklı, Toyota lpgye uyumlu denilen aracın, yanlış lpg ayarı sonucu ve tahmini olarak yüksek devirlerde kullanımı sonucu oluşan erken baş göstermiş bir durum, normal..Bunun dışında öncelikle baskı balataları kontrol ettirmekte fayda var, lpg ayarları aşırı bozuk olduğundan olabilir. Ama yetkili servisin kompresyon testi doğruysa dedikleri subap olayı doğrudur. Sanayide iyi bir Toyota ustasına yaptırın.
Hocam mazda kullanıcısımısın?Mazda 3 1.5 dizel için fikrin var mı? Araç nasıl, makyaj veya kasa değişimi yakın zamanda gelecek mi? Avensis Dizel ile arasındayım şu an. Aralık ayını bekliyorum kampanya vs olabilir diye. 2 si de 2. el de çokcnlı araçlar değil fakat ben sıfır alıp nasip olursa 8-10 sene binme niyetindeyim. Avensis D sınıfı daha geniş ve bagaj vs. büyük fakat Mazda da çok yakışıklı ve harika bir kokpite sahip.Karar veremedim
Baskı balatanızı kontrol ettirin derim.
Baskı balata konusuna gelince kontrol ettirmedim ama kullandığım kadarı ile baskı balatada sorun göremiyorum (hissetmiyorum daha doğrusu).
Kompresyon testi duşuk çıktıysa subaplardadır sorun kesin. Fiyat ne dediler? Biran önce yaptırmakta fayda var. İyi bir özel serviste işinizi görür. İstanbula gidebilirseniz tem otoya götürün derim.
Baskı balatada size göre neden sorun yok?
Kompresyon değerleri ne kadar düşük çıktı değerleri biliyor iseniz burada paylaşırsanız arkadaşlar yorum yapacaktır . 95 km baskı balata olayını da gündeme getiriyor .Araç boşta gaz yemesi devir tamamlaması nasıl veya ilk kalkışta sert patinajlı bir kalkış yapabiliyor mu yoksa bunu yaptığınız zaman yanık balata kokusu mu geliyor . Eğer araç patinaj çekmek yerine yanık balata kokusu geliyorsa debriyaj balatanız bitmiş demektir . Bu arada şunu da belirteyim eğer kullanmış olduğunuz lpg sisteminin ayarı çok bozuk ise bu aracınızın yakıt haritasını bozacak ve aracınız bu gariplikle yapacaktır .Bunu kendiniz de deneyebilirsiniz lpg sisteminin sigortasını söküp bağlantısını kesin akü eksi kutup başını veya her ikisini de söküp - dakika bekleyin daha sonra geri takın lpg sistemini hiç devreye sokmayın aracı hafta - gün sadece benzinde kullanın çekiş normale dönüyor ise motorla ilgili sıkıntı yok demektir fakat hiçbir değişiklik yok ise büyük ihitmal sibopları yakmışsınız demektir . Birde aracın hava akış metresi çekişle ilgili ciddi sorunlara neden olabilecek parçalar arasında bunları da kontrol ettirin
Bu iş normalde 1500 ₺ civarı halloluyor diye biliyorum. Sadece malzemenin 2000 ₺ tutması ilginç. Subap değişiminden başka bir işlem yapılacak mı?
Subap değişimi sadece, conta, subap kılavuzu, emme ve egzoz subap, yağ ve yağ filtresi, buji'ler var listede, ufuk bey'den sordum fiyatları servisin kullanacağı orjinal malzeme listesi 2 bin çıkıyor, muadilleri biraz daha uygun tabi.
Size önerdiğin muadilleri zaten Japon menşeli ürünler piyasada daha uygun fiyatlı (dolayısı ile kalitesi tartışılır) ürünler kullanıp "orijinal" diye lanse edenler var SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
............ aracımın motor sesinin yavaş yavaş değiştiğini gözlemlemeye başladım .