Gönderen Konu: aracımı sattım fikir istiyorum  (Okunma sayısı 1421 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
aracımı sattım fikir istiyorum
« : Ekim 10, 2016, 11:24:31 »
2002 model 1.6 16V tam otomatik opel astra sedan aracımı 141000 km de herhangi bir satış ilanı vermediğim halde tanıdığım bir abimin yönlerdirmesiyle gelen arkadaşına bir günün içinde sattım. Allah hayırlı etsin güle güle kullansın.

şimdi bir araç aramaya başladım. yaris hybrid nasıldır. bu konuda kullanan arkadaşlardan fikir almak isterim. kullanım %95 şehir içi ve dur kalk fazla değil. kısa mesafelerde mahalle aralarında kullanıyorum. yılda belki bir iki kere uzun yol yaparım. aracımı çok sakin ve yavaş sürerim. ailem kalabalık değil. bir çocuk.

yaris hybrid in işime yarayacağını düşünüyorum. ama ön yargılar var işte.

Toyota Club Türkiye

aracımı sattım fikir istiyorum
« : Ekim 10, 2016, 11:24:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Ynt: aracımı sattım fikir istiyorum
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2016, 12:12:53 »
2002 model 1.6 16V tam otomatik opel astra sedan aracımı 141000 km de herhangi bir satış ilanı vermediğim halde tanıdığım bir abimin yönlerdirmesiyle gelen arkadaşına bir günün içinde sattım. Allah hayırlı etsin güle güle kullansın.

şimdi bir araç aramaya başladım. yaris hybrid nasıldır. bu konuda kullanan arkadaşlardan fikir almak isterim. kullanım %95 şehir içi ve dur kalk fazla değil. kısa mesafelerde mahalle aralarında kullanıyorum. yılda belki bir iki kere uzun yol yaparım. aracımı çok sakin ve yavaş sürerim. ailem kalabalık değil. bir çocuk.

Mustafa bey, çocuk kaç yaşında bilmiyorum ancak sedan araçtan sonra yaris bagaj konusunda sizi tatmin etmeyebilir.. bunu bilerek almanızda fayda var.. Bunun haricinde belirttiğiniz kullanım koşulları için yaris hybrid güzel bir tercih olur sanki.. tabi uzun süre bineceğinizi varsayarak söylüyorum..

Bunun haricinde önyargınız nedir, onu açarsanız kullanıcı arkadaşlar daha detay bilgilendirebilir sizi..

not: teşekkür butonuna sehven bastım:)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2016, 13:04:43 »
Astra sonrası B segment bir araç konfor anlamında da üzebilir, ama yakıt anlamında çok rahat ettirir. İlla yaris hibrid de almak zorunda değilsiniz, yaris multidrive s alıp lpg taktırmak da düşünülebilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2016, 13:24:15 »

Hayırlı olsun mustafa.  bütçeniz ne kadar bilmiyorum fakat Astra j 1.4 T düşünebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2016, 14:11:36 »
Mustafa bey, çocuk kaç yaşında bilmiyorum ancak sedan araçtan sonra yaris bagaj konusunda sizi tatmin etmeyebilir.. bunu bilerek almanızda fayda var.. Bunun haricinde belirttiğiniz kullanım koşulları için yaris hybrid güzel bir tercih olur sanki.. tabi uzun süre bineceğinizi varsayarak söylüyorum..

Bunun haricinde önyargınız nedir, onu açarsanız kullanıcı arkadaşlar daha detay bilgilendirebilir sizi..

not: teşekkür butonuna sehven bastım:)

ufaklık henüz 5 yaşında. çocuk koltuğu, anne kucağı, tekerlekli çocuk arabası gibi sürekli arabada taşıdığımız bir şeyi yok. en fazla bir sırt çantası olur çocuk eşyası için. bagaj konusunu göze alabilirim bu yüzden. önceki arabalarım 2011 corolla sedan,2008 astra sedan, astra sedan. hep sedan nasip oldu.

ön yargım; araba konusunda kulaktan duyma bilgilerden fazlasını bilmeyen eşim bile hybrid arabadan bahsettiğim de ne işimiz var hybrid le diyerek anlamadan direk yaftaladı ki etrafımdaki çok kişi bilip bilmeden bir şeyler söyleyecek. önemsemesem dahi duymak zorunda kalacağım. 50 bin liraya şu arabayı alırdım  bu arabayı alırdım diyecekler en azından. yoksa şahsi bir şey değil.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 10, 2016, 14:14:15
Astra sonrası B segment bir araç konfor anlamında da üzebilir, ama yakıt anlamında çok rahat ettirir. İlla yaris hibrid de almak zorunda değilsiniz, yaris multidrive s alıp lpg taktırmak da düşünülebilir.

ya dizel olacak aracım ya da sadece benzin. lpg yi son sattığım aracıma ben taktırdım ancak içime sinmedi. hybrid düşüncem bu yüzden. ayrıca 1.33 corollam vardı 2011 model. 1.3 araca binip 1.6 vergisi vermek de canımı sıkmıştı.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 10, 2016, 14:16:05
Hayırlı olsun mustafa.  bütçeniz ne kadar bilmiyorum fakat Astra j 1.4 T düşünebilirsin.

50 bin TL yi çok geçmek istemiyorum bütçe olarak. ama çok iyi bir araba denk gelirse rakam yükselebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2016, 14:24:07 »
ufaklık henüz 5 yaşında. çocuk koltuğu, anne kucağı, tekerlekli çocuk arabası gibi sürekli arabada taşıdığımız bir şeyi yok. en fazla bir sırt çantası olur çocuk eşyası için. bagaj konusunu göze alabilirim bu yüzden. önceki arabalarım 2011 corolla sedan,2008 astra sedan, astra sedan. hep sedan nasip oldu.

ön yargım; araba konusunda kulaktan duyma bilgilerden fazlasını bilmeyen eşim bile hybrid arabadan bahsettiğim de ne işimiz var hybrid le diyerek anlamadan direk yaftaladı ki etrafımdaki çok kişi bilip bilmeden bir şeyler söyleyecek. önemsemesem dahi duymak zorunda kalacağım. 50 bin liraya şu arabayı alırdım  bu arabayı alırdım diyecekler en azından. yoksa şahsi bir şey değil.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 10, 2016, 14:14:15
ya dizel olacak aracım ya da sadece benzin. lpg yi son sattığım aracıma ben taktırdım ancak içime sinmedi. hybrid düşüncem bu yüzden. ayrıca 1.33 corollam vardı 2011 model. 1.3 araca binip 1.6 vergisi vermek de canımı sıkmıştı.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 10, 2016, 14:16:05
50 bin TL yi çok geçmek istemiyorum bütçe olarak. ama çok iyi bir araba denk gelirse rakam yükselebilir.

Madem lpg taktırmayı düşünmüyorsunuz octavia 1.2tsi ya da jetta 1.2tsi da düşünebilirsiniz.
Yaris hybrid tam şehiriçi arabası, dizel kadar tüketimi mevcut. Uzun yola da çok çıkmayacağınız için kârınız daha yüksek olacaktır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2016, 19:14:07 »
Arabayi almakla is bitmiyor. Arabayi goturup gosterip bakimini yaptiracak ustada lazim. Astra Hb Dizel olabilir. Astra J 1.6 olabilir, Honda Civic 1.6 olabilir. Toyota neden yazmiyom cunku 1.6 motorlari cok pahali bana gore.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 13800
  • Model Yılı: '15
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2016, 20:08:10 »
Octavia 1.0 TSİ düşünebilirsiniz yeni bi motor
Burada ayrıntılı incelemesi var http://www.sekizsilindir.com/2016/10/10-lt-tsi-12lt-tsi-fark.html?m=1
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 11, 2016, 10:36:06 »
Octavia 1.0 TSİ düşünebilirsiniz yeni bi motor
Burada ayrıntılı incelemesi var http://www.sekizsilindir.com/2016/10/10-lt-tsi-12lt-tsi-fark.html?m=1

dizel öncelikli 50 bin TL yi pek geçmemek istiyorum. ama denk gelen iyi bir fırsat gelirse rakam yükselebilir.