parke yollarda büyük bi tıkırtı sorunum vardı. Geçen sene balata değişimi yaparken ustam balatanın arkasına ve kaliper pimlerine resimdeki maddeden sürdü. 1 yıl boyunca tıkırtı gelmedi. Etkisi geçti ses başlayınca tekrar gittim . Aynı işlem yapıldı ses kesildi. Ürününaraştırdım bir kaç site var satan. Herkese Kazasız Belasız Günler....
Değil bozuk yol, en küçük sallanmalarda bile içeri baya tıkırtı mı desem lokurtu mu desem, öyle ses geliyordu. Bugün askı rotlarını değiştirdik, bi 15 km kullandım, sanırım ses kesilmiş.
Tabi sizin aracın başka bir sıkıntısı olsa gerek.
Stabilize yollarda geliyor bu sesler çok aşırı değil ama bazen hakikaten rahatsız ediyor 4 yıldır e12 kullanıyorum alıştım artık ne deyim . Kendi haline bıraktım ustaya diyorum böyle bir sorun var adam kronik bu abi olur diyor . Fabrika tıkırtılı araba üretmiş sanırım . Ustalarda alışmış uğraşılacak iş oldumu ya kronik ya ekipman yok yada elim dolu . Yag değişimi balata değişimi sök tak basit iş oldu mu yarım saatini ayırır uğramaz bile ver 50 lira
kronik sorun, genelde direksiyon mafsallarından geliyor. önce çok rahatsız oluyordum, tam alışmıştım ki geçen hafta 2004 model focus a bindim hiç trim sesi falan yok. harbiden çok trim ve tıkırtısı olan araçlara biniyoruz.
bu sorun benim 2003 corolla sedan aracımda da var, acaba çözüm bulan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi?
Arkadaşlar bu sorun tüm E12' lerdemi yoksa sedanlardamı var, allaha şükür bizdeki hatchback 103 binde, sorun yok, bi ara olmuştu Z rotunu değiştirince kesildi.
Arkadaşlar bu sorun tüm E12' lerdemi yoksa sedanlardamı var, allaha şükür bizdeki hatchback 103 binde, sorun yok, bi ara olmuştu Z rotunu değiştirince kesildi.
Z rotunu değiştirince kesilmedi.
Merhaba arkadaşlar. Aynı sorun bende de var. Gittiğimde kaliper pimleri boşluk yapmış ondan dolayı bu ses geliyor dendi. Boşluğu alırsak ses kesilir dediler. 50-60 TL civarı bir para tutarmış. Şu bahsettiğin yağdan kimse bahsetmedi. Sanırım bizim ustanında bu yağdan haberi yok.
Merhaba arkadaşlar. Aynı sorun bende de var. Gittiğimde kaliper pimleri boşluk yapmış ondan dolayı bu ses geliyor dendi. Boşluğu alırsak ses kesilir dediler. 50-60 TL civarı bir para tutarmış. Şu bahsettiğin yağdan kimse bahsetmedi. Sanırım bizim ustanında bu yağdan haberi yok.
Ben o sorun şöyle çözdüm.Pime teneke kola aluminyumunu sarıp yağladım taktım,1000-2000-3000 km lerrde söküp kontrol ettim.Gayet başarılı.Ses yok.Bir
nevi pime gömlek yaptım.Teneke kola kalınlığı fazla gelirse didi çay aluminyumu daha ince.
Ama eliniz yatkın değilse bulaşmayın
Ben o sorun şöyle çözdüm.Pime teneke kola aluminyumunu sarıp yağladım taktım,1000-2000-3000 km lerrde söküp kontrol ettim.Gayet başarılı.Ses yok.Bir
nevi pime gömlek yaptım.Teneke kola kalınlığı fazla gelirse didi çay aluminyumu daha ince. Ama eliniz yatkın değilse bulaşmayın
Mehmet Hocam valla elimde malzeme olsa dediğinizi yapabilirim belki ama ne malzeme var nede yer mekan. Ama güzel bi çözüm bulmuşsunuz yaratıcı bir şey olmuş
Deli etti beni bu ses frene hafif basınca ses, kalkışta ses yaptıramadık bir türlü. üstte arkadaşımız güzel bahsetmiş balata, yağ,filtre olunca hemen yaparız abi ama böyle bir sıkıntıda kırk dereden su getiriyorlar, tamirciler..