Gönderen Konu: Debirajin boşa dusmesi ve debirajin hidrolik seviyesinin azalmasi  (Okunma sayısı 1880 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '94
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 94 model xli Corollam dün den beridir,debiraj biraz basılı tutunca boşa dusuyor,yag seviyesine baktim bayağı bir azalma olmuş,kapagin üzerinde dot 3 yazıyor ama tam emin değilim içindeki yağın dot 3 olduğundan,ayri yeten ustayi aradım sorunu söyledim ya Ust yada alt debriyaj merkezinin bozulmuş olabileceğini söyledi,bu konu hakkında ne dusunuyorsunuz?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Ynt: Debirajin boşa dusmesi ve debirajin hidrolik seviyesinin azalmasi
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2016, 00:35:39 »
Arkadaşlar 94 model xli Corollam dün den beridir,debiraj biraz basılı tutunca boşa dusuyor,yag seviyesine baktim bayağı bir azalma olmuş,kapagin üzerinde dot 3 yazıyor ama tam emin değilim içindeki yağın dot 3 olduğundan,ayri yeten ustayi aradım sorunu söyledim ya Ust yada alt debriyaj merkezinin bozulmuş olabileceğini söyledi,bu konu hakkında ne dusunuyorsunuz?
Geçmiş olsun. Debriyaj alt merkezi şazımanın üstünde radyatöre bakan tarafında, debriyaj üst merkezi ise sizin hidrolik sıvısını kontrol ettiğiniz yer. Bu merkezlere giden borularda kaçak olabilir takip edin, bu parçaları kontrol edin ıslaklık var mı diye. Bir de debriyaj pedalını kontrol edin, pedalın dibinde içeriye girip çıkan bir piston kolu göreceksiniz oraya da bakın
Söylemeyi unuttum,
Debriyaj boşa düşüyorsa hidrolik sistemde hava olabilir, merkezler ya da merkezlerden biri bozulmuş olabilir yani ustanız haklı olabilir. Ustanıza gösterirseniz kaçak olup olmadığını eğer kaçak yoksa siistemdeki havayı alarak hidrolik sıvısını değiştirebilir bu en basit işlem. Tavsiyem eğer kaçak gözlenmediyse önce dediğim işlemi yaptırın.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km