0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese degerli yorumlari icin tsk ederim. Maceram bitmedi benim. Kayseride gezmedigim tamirci kalmadi desem yeridir. Karterden kacan yagi sordugum tanidik tanimadik motor ustalarinin çoğu bunun normal oldugunu iddia etti. Olur yaa takma bu kadar dediler. Halbuki konu benim takintililigim degil onlarin cahilce tavri. Duzgun calisan bir makine neden amaci disinda bi harekette bulunsun ki. Buyuk cogunlugu boyle dedi. Aslinda albeayi kucuk Görüp kac liralik araba ki ugrasma diyende oldu. Kardesim albea iyi bi araba olmasa da ayagimi yerden kesiyor demedim kimseye. Sukurler olsun ki isimi goren araba var. Neyse lafi daha fazla uzatmayim nette arastirdim. Karterde olusan yag basincini engellemek icin kullanilan bir valf varmis. Onu sordum onuda bilen yok. Bunlarda da valf degil de hava filtresinin arkasinda bi hortum varmis buhari uzaklastiran. Bunu tespit ettim. Bilen usta cikmadi. Taaa ki buranın 50 km lik bi ilcesi var. Orda bi arkadasim ustasina durumu anlatmis. Adamla aradilar o boruyu ve girdigi yerin tikali oldugunu sonucta basinc olustugunu ben arastirdim demeden o anlatti bana.Gittim adam ust kapagi soktu. Icini fircayla mazotla temizledi. Egzantirik mili ile subaplarin ora nolcak dedim. Oraya su katkiyi dokup calistiracaz araci dedi. Baska yolu yok motoru sokmekten baska dedi. Bende sokme dedim. O katkiyi doktu.Sonuc olarak araba hafif kompresyon kaybina ugradi. Cok cok az. hissetmek icin benim kadar hassas biri lazim . Ama mobil 1 eps yag kullandi. Bu yag umarim yararli kurumlardan da olan aracimin o kurumlarina tekrar kavusmasini saglar. Neyse cok uzattım kusura bakmayin. Sonuc olarak cok arasam da yapacak bi usta buldum. Su an mutluyum. Ins bi daha yaglanma gormem karterde
Gecmis olsun Emrah hocam. Arizanin cozuldugune sevindim. Arabalar basit gorunsede kendilerine has teknolojiler barindirirlar. Ustalarimizin ise cogu gecmisten kalma. Demek ki daha once hic bu sorunla hatta bu motor uzerinde islem yaparken acaba fiat bunu vs neden koymus diye hic sorup sorusturmadiklari belli. Allah sana kolaylik versin. Bir albea nin bile sorununu anlayamayan ustalarin oldugu bir yerde daha ileri teknolojiye sahip bir araban olsa kim bilir neler yasayacaksin.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
türk turisti aşağılık gören yabancı turist gelmeyince döt gibi kalan turizmci gibi olsunlar aşağılık herifler
İyi usta ve çıraklara lafım yok düzgün yapsın 3 liraysa 5 alsın.
3 liralik ise 5 te alsa gitmeye devam ettigim ustalarim var. Bu isi cozse de 5 lira alsaydi zerre itirazim olmazdi. Samimiyetimle söylüyorum
Düzgün olan "5 lira" dediğinde, "3 liralık işe 5 lira aldılar" diye çığlık atıyorlar ama?
Aynen dediginiz gibi. Iyi biliyorsunuz buraları .memleket mi ?Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2016, 21:37:053 liralik ise 5 te alsa gitmeye devam ettigim ustalarim var. Bu isi cozse de 5 lira alsaydi zerre itirazim olmazdi. Samimiyetimle söylüyorum