Gönderen Konu: Türk'ün sanayi ile imtihani  (Okunma sayısı 1914 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Türk'ün sanayi ile imtihani
« : Ağustos 07, 2016, 02:31:40 »
Gercekten artik gına geldi. Albea 1.4 tüplü aracımi 80000 kmde tertemiz diye aldim oyuncak ettiler. Erciste gorev yapiyorum. Giderken arabanin termostati bozuldu ve motor 70 derecenin ustune cikmadi. Hersey o zaman basladi.

Erciste bi ustaya degistirttim. Adam dedi ki bi kac gün antifiriz kokar sikinti etme. Tamam dedim. Neticede besinci gun falan bayur cikarkenhararete cok bakarim. Bi baktim 94 95 yukseliyor hemen bayir asagi tekrar salladim direk gittim adama naptin da boyle du dedim. Abi dedi kelepçeyi tam sıkmamışım ordan su azalmis. Hele ki farketmisin dedi. Neyse dedim bise olmadan kurtulduk sukur dedim.

Bi kac hafta sonra farkettim ki ust kapak contasi terleme yapmış nasi olur dedim. Baska bi ustaya degistirttim. Oda reno 12 tamircisiymis 3 saat ugrasti. Neyse kapak degisirken icine bi baktim kirli. Bu neyden olur dedim yag sık sık degismemis onceki sahibi ondan dedi temizleyelim dedim gerek yok dedi. Neyse kapattı o ara kkayseriye dondum bi baktim yine terleme yapmis. Bi ustaya goturdum. Motor kurum baglamis bu kapagin alti dedi onu temizleyecez. Nasil dedim mazot koyacaz yag haznesine o sekilde. Tamam dedim. Yapti ve sonra yagi koymak icin kendi taktigi tipayi sokemedi. Vida kaynatti o sekilde cikardi. Kaynak yapilir mi dedim ama baska care yok dedi.

E simdide karter kapagindan yag kaciriyor araba. Ben simdi ne yapayim.  Servise gittim bugun 4 gibi yetismez dediler.  Pazartesi gidecem tekrar. Sanayide cileden ciktim artik. Eline anahtar alam ustayim demis. Hiçbirinin de bi halttan anladigi yok. Bagimsiz suspansiyon diye bi konu actim gecen muhabbet icinde o neyki gibhi bakti bana.  Ben mi kotuye denk geliyorum bilmiyorum ama toyota alanlara donanimsiz araba aliyorsunuz demeyecem artik. En azindan arabalar kaya gibi. Hasili bi maceradir yasiyorum. Bakalim sonumuz hayirli olur ins
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

Türk'ün sanayi ile imtihani
« : Ağustos 07, 2016, 02:31:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Türk'ün sanayi ile imtihani
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2016, 04:07:23 »
Emrah hocam gecmis olsun. Senin yasadigin aksakliklar  araba nin marka modelinde ziyade kullanici ve usta kaynakli gorunuyor. Insallah tez zaman da sorunlarin giderilerek uzun zaman sorunsuz aracina binersin.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2016, 05:49:29 »
Geçmiş olsun ben çok yaşadım ve yaşıyorum,yapabileceğim bişeyse bakıyorum beni aşarsa sanayiye gidiyorum. Son gittiğimde adam p valfini tornavida takıp kırdı diğeri aksı çekiçledi ses yapıyor ve daha çok şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2016, 08:55:56 »
Çok geçmiş olsun, maalesef bu sorunlar sadece sizin aracınız değil işler ters giderse premium markalarda da yaşanyor...
Corolla hakkında diyebileceğim, advance donanımda herşey var aksine çok dolu... Sorunsuzlukla beraber içimiz rahat ...
Ama şeytan ayrıntıda gizli derseniz japon hoşunuza gitmez, bazı ince estetik detaylara kafa yorulmamış olabilir, japon aklı detaylar yerine sorunsuzluk bazlı işliyor..
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2016, 12:53:50 »
Bu konu ile ilgili bir çalışmam var ama hayırlısı. Maalesef buna ekleyecek örneği olan bir sürü kişi vardır.
Bu arada yetkili servislerde durum daha iyi olsa da oralardan da düşündürücü örnekler çıkıyor, sadece hak aramak daha kolay oluyor. Temel neden; eğitim ve düzen eksikliği. Bunun zararını da en başta nihai tüketici ve sonra işini düzgün yapmaya çalışanlar çekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2016, 21:28:25 »
geçmiş olsun ülkede ustayım diye geçinen tecrübesi bulunmayan gerçekten çok insan var sadece araba konusundada değil her türlü işte bunu görebiliyoruz markadan ziyade tecrübesizlikten yaşanmış sanırım bunlar bizim corollayıda babam bakımlar için uzun yıllardır tanıdığı bi ustaya götürüyor henüz usta kaynaklı sorun yaşamadık yaşamayızda inşallah
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 20, 2016, 23:09:52 »
Herkese degerli yorumlari icin tsk ederim.

Maceram bitmedi benim. Kayseride gezmedigim tamirci kalmadi desem yeridir. Karterden kacan yagi sordugum tanidik tanimadik motor ustalarinin çoğu bunun normal oldugunu iddia etti. Olur yaa takma bu kadar dediler. Halbuki konu benim takintililigim degil onlarin cahilce tavri. Duzgun calisan bir makine neden amaci disinda bi harekette bulunsun ki. Buyuk cogunlugu boyle dedi. Aslinda albeayi kucuk Görüp kac liralik araba ki ugrasma diyende oldu. Kardesim albea iyi bi araba olmasa da ayagimi yerden kesiyor demedim kimseye. Sukurler olsun ki isimi goren araba var. Neyse lafi daha fazla uzatmayim nette arastirdim. Karterde olusan yag basincini engellemek icin kullanilan bir valf varmis.  Onu sordum onuda bilen yok. Bunlarda da valf degil de hava filtresinin arkasinda bi hortum varmis buhari uzaklastiran. Bunu tespit ettim. Bilen usta cikmadi. Taaa ki buranın 50 km lik bi ilcesi var. Orda bi arkadasim ustasina durumu anlatmis. Adamla aradilar o boruyu ve girdigi yerin tikali oldugunu sonucta basinc olustugunu ben arastirdim demeden o anlatti bana.

Gittim adam ust kapagi soktu. Icini fircayla mazotla temizledi. Egzantirik mili ile subaplarin ora nolcak dedim. Oraya su katkiyi dokup calistiracaz araci dedi. Baska yolu yok motoru sokmekten baska dedi. Bende sokme dedim. O katkiyi doktu.

Sonuc olarak araba hafif kompresyon kaybina ugradi. Cok cok az. hissetmek icin benim kadar hassas biri lazim :). Ama mobil 1 eps yag kullandi. Bu yag umarim yararli kurumlardan da olan aracimin o kurumlarina tekrar kavusmasini saglar. Neyse cok uzattım kusura bakmayin. Sonuc olarak cok arasam da yapacak bi usta buldum. Su an mutluyum. Ins bi daha yaglanma gormem karterde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 20, 2016, 23:35:02 »
Herkese degerli yorumlari icin tsk ederim.

Maceram bitmedi benim. Kayseride gezmedigim tamirci kalmadi desem yeridir. Karterden kacan yagi sordugum tanidik tanimadik motor ustalarinin çoğu bunun normal oldugunu iddia etti. Olur yaa takma bu kadar dediler. Halbuki konu benim takintililigim degil onlarin cahilce tavri. Duzgun calisan bir makine neden amaci disinda bi harekette bulunsun ki. Buyuk cogunlugu boyle dedi. Aslinda albeayi kucuk Görüp kac liralik araba ki ugrasma diyende oldu. Kardesim albea iyi bi araba olmasa da ayagimi yerden kesiyor demedim kimseye. Sukurler olsun ki isimi goren araba var. Neyse lafi daha fazla uzatmayim nette arastirdim. Karterde olusan yag basincini engellemek icin kullanilan bir valf varmis.  Onu sordum onuda bilen yok. Bunlarda da valf degil de hava filtresinin arkasinda bi hortum varmis buhari uzaklastiran. Bunu tespit ettim. Bilen usta cikmadi. Taaa ki buranın 50 km lik bi ilcesi var. Orda bi arkadasim ustasina durumu anlatmis. Adamla aradilar o boruyu ve girdigi yerin tikali oldugunu sonucta basinc olustugunu ben arastirdim demeden o anlatti bana.

Gittim adam ust kapagi soktu. Icini fircayla mazotla temizledi. Egzantirik mili ile subaplarin ora nolcak dedim. Oraya su katkiyi dokup calistiracaz araci dedi. Baska yolu yok motoru sokmekten baska dedi. Bende sokme dedim. O katkiyi doktu.

Sonuc olarak araba hafif kompresyon kaybina ugradi. Cok cok az. hissetmek icin benim kadar hassas biri lazim :). Ama mobil 1 eps yag kullandi. Bu yag umarim yararli kurumlardan da olan aracimin o kurumlarina tekrar kavusmasini saglar. Neyse cok uzattım kusura bakmayin. Sonuc olarak cok arasam da yapacak bi usta buldum. Su an mutluyum. Ins bi daha yaglanma gormem karterde :)
Gecmis olsun Emrah hocam. Arizanin cozuldugune sevindim. Arabalar basit gorunsede kendilerine has teknolojiler barindirirlar. Ustalarimizin ise cogu gecmisten kalma. Demek ki daha once hic bu sorunla hatta bu motor uzerinde islem yaparken acaba fiat bunu vs neden koymus diye hic sorup sorusturmadiklari belli. Allah sana kolaylik versin. Bir albea nin bile sorununu anlayamayan ustalarin oldugu bir yerde daha ileri teknolojiye sahip bir araban olsa kim bilir neler yasayacaksin.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 20, 2016, 23:37:24 »
Gecmis olsun Emrah hocam. Arizanin cozuldugune sevindim. Arabalar basit gorunsede kendilerine has teknolojiler barindirirlar. Ustalarimizin ise cogu gecmisten kalma. Demek ki daha once hic bu sorunla hatta bu motor uzerinde islem yaparken acaba fiat bunu vs neden koymus diye hic sorup sorusturmadiklari belli. Allah sana kolaylik versin. Bir albea nin bile sorununu anlayamayan ustalarin oldugu bir yerde daha ileri teknolojiye sahip bir araban olsa kim bilir neler yasayacaksin.

Bende içimden bunu geçirdim albeanın motorunu bilmeyen adamlara tsi falan gelse sorunu çözmek yerine daha çok problem açarlar heralde
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2016, 23:57:00 »
Geçmiş olsun o valf muhtemelen PCV VALFİ,  motor iç basıncını düşürüyor ve ayarlıyor  :tamam:

Ben esas bu ustaların arabaları küçük görmesi muhabbetine hastayım.  Benimde eski arabam öyle ahım şahım bildik bir model değildi.  Aynı sizin yaşadığınız tavrı yaşamıştım sonra da bir daha o yere gitmedim.  Adam arabanın parasına bakıp muamele yapıyor resmen,  şusuna bakalım buraya bakalım falan diye soruyorum adamlar totosunu bile kaldırmıyor  :argh: türk turisti aşağılık gören yabancı turist gelmeyince döt gibi kalan turizmci gibi olsunlar aşağılık herifler  :kötü: :kötü:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
Ynt: Türk\'ün sanayi ile imtihani
« Yanıtla #10 : Ağustos 21, 2016, 00:10:13 »
Cok Tesekkur ederim. Inanin albea basit mantikla uretilmis ama cok tatli bi araba. Tabiki b sinifi ve fiat marka. Cok kalite beklememek lazim ama ben cok mutlu oluyorum onunla seyahat ederken :)).

Bi tsi motorlu veya valvematic motorlu bi aracım da bu sorunlari yasasam sanirim kendimi serviste bulurdum direk. Ama Allah bi daha yasatmasin. Ins kimseyi sanayiye dusurmesin. O araclarla bu sorunlari cozmek cok zor olur sanayide.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2016, 00:25:55
Iste aslinda hic dusmemek lazim bunlarin eline. Ben cok kıl bi adammisim gibi davranip cins cins laf veriyorlar. Bu sorunu erken teshis etmesem motorun omrunu kisaltmaya baslayacakti. Hatta su an arabamin motorunu ilk el kullaniyor gibi hissetmeye basladim. Cunku surec icinde kurumlasmayan motor neredeyse yok. Arac sogukken yag konan kapaktan orta parmaginizi sokup icini siyirip bakabilirsiniz

Surecte servise de gittim. Onlarda tespit icin bile motoru sokecez dediler. Anlayamamislardi motoru sokmeden. Bende sokdurmemistim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 21, 2016, 00:36:22 »
Valla hocam ben b c D falan sınıf bilmem en güzel araba sahip olduğum kazalardan belalardan Allah'ım ın uzak tuttuğu arabadır. Gerisi bana göre hep aynı.  :tamam:

İnşallah sorununuz çözülmüştür de zevkle kazasız belasız kullanırsınız arabanızı.  Böyle durumlarda ben genelde kendim araştırıyorum internetten. Nedir ne değildir diye sağolsun yabancı kullanıcılar herşeyi paylaşıyorlar youtube web sitesi vb yerlerde 1 saat youtube izlese çoğu arkadaşımız sanayideki usta denilen adamlardan (işini hakkıyla yapanlar hariç)  daha iyi usta olur kanaatindeyim.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 21, 2016, 15:49:53 »
Tskler. Ins sorunum gecer gider :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 21, 2016, 18:24:59 »
Sanayide yolda  ve çoğu yerde plaka ve arabaya göre muamele yapılıyor bu birçok şehirde var yazıkki. Kayseri sanayisi yazın gurbetçileri yolma derdinde başka arabaya bakmaya nazlanır sonrada iş yok der sızlanırlar. Askere gitmeden önce 2/3 yıl çıraklık yapıyorlar askerden gelince bütün markaları yazıp dükkan açıyorlar olan vatandaşa oluyor. İyi usta ve çıraklara lafım yok düzgün yapsın 3 liraysa 5 alsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 21, 2016, 19:19:14 »

:argh: türk turisti aşağılık gören yabancı turist gelmeyince döt gibi kalan turizmci gibi olsunlar aşağılık herifler  :kötü: :kötü:

+1453
Benzetme şahane
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 21, 2016, 21:22:09 »
İyi usta ve çıraklara lafım yok düzgün yapsın 3 liraysa 5 alsın.

Düzgün olan "5 lira" dediğinde, "3 liralık işe 5 lira aldılar" diye çığlık atıyorlar ama?  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 21, 2016, 21:35:50 »
Aynen dediginiz gibi. Iyi biliyorsunuz buraları .memleket mi ?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2016, 21:37:05
3 liralik ise 5 te alsa gitmeye devam ettigim ustalarim var. Bu isi cozse de 5 lira alsaydi zerre itirazim olmazdi. Samimiyetimle söylüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 21, 2016, 21:52:08 »
3 liralik ise 5 te alsa gitmeye devam ettigim ustalarim var. Bu isi cozse de 5 lira alsaydi zerre itirazim olmazdi. Samimiyetimle söylüyorum

Doğrudur, size inanıyorum ama herkes sizin gibi düşünmüyor maalesef.

Millet olarak neredeyse hemen her iş için başımıza ne geliyorsa "ucuzu" aramak yüzünden geliyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 21, 2016, 22:19:07 »
Düzgün olan "5 lira" dediğinde, "3 liralık işe 5 lira aldılar" diye çığlık atıyorlar ama?  :hoş:
Bu konuda haklısınız Ufuk bey 1000/2000 lira telefona gözümüzü kırpmadan veriyoruz kaliteli parçaya gelince ya usta ne yaptın 2 civata sıktın bu ne kadar para diye hopluyoruz.
Aynen dediginiz gibi. Iyi biliyorsunuz buraları .memleket mi ?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 21, 2016, 21:37:05
Evet memleketim doğma büyüme oralıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 21, 2016, 22:32:06 »
Hemseriymisiz :). Tamda anlattınız olayi. Allah iyilerle karsilastirsin