0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki murat hocam bu çalışma normal mi Rolantide 1. Kademe fan ile kompresörun 20 sn çalışıp 5 saniye ara vermesiMesaj Birleştirildi: Temmuz 25, 2016, 15:17:36Abi bilemiyorum ki 30 gram gaz ne kadar oluyor Düz mantık düşünüyorum 30 gram gaz kaç balonu şişiyor ☺
Bugün 5 saate yakın yolculuğum sonunda (öğlen sıcağında ve devamlı açık klima) aracın orta konsolonun altından gaz pedalının oraya ayağıma damlayan su sezdim, yaklaşık 25-30 damla aktı, bu normal mi terleme yapmış gibiydi sanki, araç palio, konu hakkında fikri olan?GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Iyi günler arkadaşlar kazasız sürüşler Kafama takılan bir soru veya sorun var tecrübe ve bilgilerinizle yardımcı olursanız sevinirim.1.6 2012 avensis aracimin klimasıni biraz zayıf gibi hissettiğim için ustaya sordum.Makine ile kontrol etti, gazı az gaz basalım dedi. tamam dedim, tüm gazı makina ile çekti tekrar bastı. 15 20 dakika sürdü.Yalnız aracın klima gazı 440 gram olması gerekirken, makine otomatik olarak 470 gram bastı. usta bir şey olmaz o 30 gram makine borusunun içinde kalan dedi.Daha önce var mıydı bilmiyorum ama araç rolantide,klima manuel modda 1. Kademede çalışırken (ısı derecesi farketmez) kompresor yaklaşık 20 saniye çalışıp 5 saniye duruyor. bunu hem sesi dinleyerek hemde rolanti oynamasiyla fark ediliyoruz.fan hızını artırdığımda böyle yapmıyor, arabanın soğutması gayet iyi.Bu 30 gram gazın fazla basılması kompresor e veya başka bir yere zararı olur mu ?Yoksa bu gaz basımında bir şeyler ters mi gitti? böyle çalışması normalmi.
Klima peteğinin yanında/altında yoğunlaşan suyu tahliye etmek için hortum var o tıkalıdır.