Gönderen Konu: Acil Yardım: Ön Taraftan Mekanik Bir Ses  (Okunma sayısı 1300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Acil Yardım: Ön Taraftan Mekanik Bir Ses
« : Ocak 29, 2009, 19:47:20 »
Merhaba değerli arkadaşlar;

Yeni bir toyota kullanıcısı olarak acil bilgiye ihtiyacım var..

Aracım 1995 Model Corolla, 1,6 xei

Son zamanlarda sol ön taraftan bir mekanik ses geliyor. Bu ses nedeniyle çok tedirgin oluyorum.

Geçtiğimiz günlerde aracımı yıkatırken ön sol tekerin aks körüğünün yırtılmış olduğunu gördüm.

Acaba  ses buradan geliyor olabilir mi? Deneyimli toyota kullanıcısı arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Ayrıca Ankara'da ikamet etmekteyim. Ostim civarında bir toyota tamircisi var mı?

herkese çok  selamlar..

Teşekkürler...

FERHAT BOZOKLU
ferhatbozoklu@gmail.com

Toyota Club Türkiye

Acil Yardım: Ön Taraftan Mekanik Bir Ses
« : Ocak 29, 2009, 19:47:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: acil yardım...
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2009, 20:06:43 »
Arkadaşım anladığım kadarıyla sol ön aksın bozulmuş. En kısa zamanda değiştirmelisin. Benim de başıma geldi , sadece aks kafasını değiştirerek sorunu gidermiştim.
Bulabilirsen TRW marka aks kafasını tavsiye ederim. Çin ve tayvan mallarını tercih etmesen iyi olur. İnternette başka markalarda var. Araştırabilirsen
http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&urunid=13493
ürün iyi gibi...
Umarım yardımcı olmuşumdur. Kazasız belasız...
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: acil yardım...
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2009, 20:14:08 »
Serdar Bey ilginize çok tesekkür ederim..

hemen vermiş olduğunuz adrese bakacağım..

selamlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Acil Yardım: Ön Taraftan Mekanik Bir Ses
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2009, 21:08:14 »
  Ferhat Ankaradan Ostim değilde Şaşmaz sanayiden önerebilirim sana.ŞAşmaz oto sanayi sitesinde eski 11 sok (Erteks'ten bir önceki sokak) ta Yeni Dörtnal Toyota servisi var.Eski yetkili servis Dörtnalın devamı bu atölye.Kemal bey oranın sahibi.Selamlarımı söyle ilgilenirler seninle.
  Bu arada akislerde sakın ucuza kaçma ve varsada çıkma alma sakın.Gerçi Toyotanın akis kafaları Renault yada Fİat gurubu eski araçlardaki gibi kopma olmuyor.Bu halde uzun süre kullanırsın ama sağlıklı değil.Akis alırken çift al,körüklerininde hepsini yenile.Tek değiştirme sakın.işçiliği biraz fazla oldugu için yapmışken ikisini beraber yap.Birde akis kafalarını kaynakla doldurtma sakın.Gerçi Kemal abiye gidersen böyle şeylerle karşılaşmazsın...Şimdiden kolay gelsin arkadaşım.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Acil Yardım: Ön Taraftan Mekanik Bir Ses
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2009, 08:22:20 »
  O yırtılan dış aks körüğü mü? Ses muhtemelen arkadaşlarında söylediği gibi oradan geliyordur. Ses, hangi durumlarda geliyor ve metalin metale sürtme sesi gibi mi? Ayrıca ask kafaları (ve gerekli nelerse tabi) değiştikten sonra bence kaliteli bir körük alın. Piyasada çok kaliteziler olabildiği gibi (kısa ömürlü oluyorlar) az bir fiyat farkı ile uzun ömürlü, çok kalitelilerde var. Ayrıca tüm işlemler bittikten sonra körük kelepçelerinin iyice sıkıldığından emin olun bence.