Gönderen Konu: Auris Almak istiyorum!!  (Okunma sayısı 1265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Auris Almak istiyorum!!
« : Temmuz 14, 2016, 16:14:35 »
Selamün Aleyküm ağalar.

bu forumda ilk yazım bu. aylardır araba almak için bütün marklara bakınıyorum neredeyse. arkadaşlarıma danışıyorum. uzaktan tanıdığım insanlara sırf arabalarına binebilmek için samimi davranıp bi tur atayım diyorum falan. sıkıntılı bir süreç bu benim için. ilk arabam olacak ve kararımı görünüş ve marka değeri olarak toyota auriste kıldım.

sonra başladım auris aşşa auris yukarı. bi arkadaşımın 2012 model dizel aurisiyle bi tur atma şansım oldu. manuel. kısa mesafe ve yokuşu bol olan bir turdu. açık konuşayım ben pek beğenemedim. kızmayın bana da sinmedi o araç içime. neyse vazgeçmedim auristen. 1.33 benzinli dedim bakındım. yok kasası yok kayması derken karar veremedim. sonra 1.6 larına yönelttim kendimi ama onlarda da dolu paket olsun istiyorum yani esp olsun kendimi güvende hissedeyim.

uzun yol yapcam arabayla senede 4 defa. ayrıca şehir içi kullanıcak hep.

fiyat olarak maximum 40.000 TL ye çıkabiliyorum. buyrun şimdi bana aurisciler olarak yardım edin.

araba hakkında bilgi erin. burdaki bütün bilgileri okudum ama sanki yeterli değil. övmeyin gereksiz yere veya artistlik olsun diye yermeyin. aşırı hız yapan biri değilim. güvenli kullanırım hep. dikkat ederim. Allah'a şükür hiç kazam yok. bir kere şahinle spin attım yolda başka bi çarpmam bile yok. ama arabayı bagajı valizlerle eşyalarla doldurup uzun yola çıkcam. virajlarda savrulma önden kayma olayını detaylı anlatacak biri lazım.

inşallah konu bu başlık altında başka arabaların kıyaslamasına dönüşmez. kısa zamanda aklımdaki soru işaretlerine cevap bulurum.

şu araçlara bakınıyorum bi kaçgündür. bir de bunları kahve falı gibi yorumlarsanız sevinirim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-full-plusfull-plusservis-bakimli-plus94000km-plussimli-fume-319734821/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2011-1,33-comfort-orjinal-318258183/detay/

özellikle bu son araç

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-son-bi-hafta-temiz-ve-bakimli-hatasiz-2011-auris-314268571/detay/

sevgiler
saygılar.

Toyota Club Türkiye

Auris Almak istiyorum!!
« : Temmuz 14, 2016, 16:14:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Almak istiyorum!!
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2016, 17:01:54 »
Öncelikle genel bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Bir sürücü, hangi marka ve model olursa olsun, kullandığı aracını çok iyi tanıması lazım. Yani, aracım neyi yapabilir, neyi yapamaz, nerede nasıl davranır bunları çok iyi bilmek lazım.
Bu da, araçla beraber bir süre beraber olmayı gerektiriyor.
Örneğin; uzun yolda sollama yapacağınız zaman, arabanızın ne şekilde ivme kazanacağını, sollamayı ne kadarlık bir sürede gerçekleştireceğini bilmelisiniz.
Bu şartlar oluştuğunda, siz de aracınızı becerilerine ve karakterine göre kullanırsanız, zaten bir sıkıntı yaşamazsınız.

Ben 2012 Auris (dizel) sahibiyim. Hem şehir içinde, hem şehirler arası toplamda 80.000 km yol yaptım. Tasarım göreceli bir konu olduğu için oraya girmiyorum.

İlk olarak olağanüstü bir yakıt performansı var. Bir depoyla, şehir içinde 850, şehir dışında 1.000 km menzile ulaşabilirsiniz.
Ferah iç mekanı ve çevre görüş alanı çok iyi. İç mekanda tek eleştirim, kol dayamanın yerinin kötü olması ve ayrıca koltuk konforu daha iyi olabilirdi.
Gelelim yol tutuş ve performansa; 1.4 dizel motor alt devirlerde oldukça cansız, ancak özellikle 1800 devirden itibaren turbonun da devreye girmesiyle kısa zamanda akıcı ve tok bir sürüşe ulaşabiliyor. Uzun yollarda sollama esnasında sıkıntılı hiç bir durum yaşamadım. Ancak özellikle şehir içinde, kalkış esnasında, ya da dik yokuş olan bir sokakta cansız motorun dezavantajları görülüyor maalesef. Yol tutuş konusunda ben bugüne kadar beni tedirgin edecek hiç bir duruma rastlamadım. Yüksek yapısına rağmen her tür yol koşulunda gayet stabil bir çizgi çizdi. tabii burada yukarıda anlattığım durumu göz ardı etmemek lazım.

Auris motor sesini kabin içine en az alan araçların başında, ama buna karşı yol ve rüzgar sesi özellikle yüksek hızlarda kendini belli ediyor. ben yumuşak lastiklere geçtikten sonra bu problemi büyük oranda çözdüm. Müzik sistemi vasat. Bagajı HB olması dolayısıyla normal olarak küçük.

Bir diğer konu bakım ve maliyeti. Ben her 10.000 km de servise bakıma verdim. Rutin bakımlar hariç henüz ekstra hiç bir masraf çıkarmadı bana. Bakım maliyeti ise 10.000 km için ortalama 500 TL civarında. Diğer markalara bakarsanız oldukça makul.

karar sizin.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorunuz olursa cevaplarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2016, 17:21:38 »
Herkese fikir sorduysanız araba almanız zor. Kimi alman der kimi japon. Kimi sıfır der kimi ikinci el. Bu kadar soruyla araba almanız kolay olmayacaktır

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2016, 17:38:59 »
Ne alıyosanız alında 1.33 den uzak durun. Satmaya kalkışınca ne dediğimi anlarsınız. Ben tup takılmamış 1.6 bulmanızı ve kendiniz tüp taktırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca aurisin nedendir bilmem arka tarafı kaymaya çok meyilli bunu bilip virajlara biraz yavaş girerseniz orta halli bir lastikle sıkıntı yaşamazsınız.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2016, 17:59:21 »
Volvo c30 1.6 dizel manuel
2010 model alıp ekonominin ve yere basan sürüş keyfinin tadına bakabilirsin..
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2016, 19:47:56 »
Ne alıyosanız alında 1.33 den uzak durun. Satmaya kalkışınca ne dediğimi anlarsınız. Ben tup takılmamış 1.6 bulmanızı ve kendiniz tüp taktırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca aurisin nedendir bilmem arka tarafı kaymaya çok meyilli bunu bilip virajlara biraz yavaş girerseniz orta halli bir lastikle sıkıntı yaşamazsınız.
Demirhan abi dogru soylemis. 1.4 dizel sizi tatmin etmediyse 1.33 e hic bulasmayin. Bu arabanin hakki 1.6. Log yi de ya yeni takilmis garantili alin yada kendiniz taktirin. 2007 1.4 dizel corolla mmt ile 2 defa uzun yol yapma firsati buldum neden se motor performansini ben begendim. Arkadaslarinda dedigi gibi motor sesi rahatsiz etmiyor. Ama yol ve ruzgar sesi aliyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."